úterý 22. září 2020

Recenze: Bistro Národní 38


    

Krásné úterý všem! Dnes se spolu podíváme do dalšího bistra, které nabízí mnoho k pití, ale i k jídlu. Vždycky je pro nás nejdůležitějším jídlem dne, snídaně. A pokud máme možnost a chvíli čas, vydáme se na ní do centra Prahy.


Tentokrát padla volba na Bistro Národní 38, které najdete na adrese pod stejným názvem, neboli Národní 38 na Novém Městě. Otevřeno zde mají každý den od 9:00 do 19:00 a pokud máte chuť nejen na dobré jídlo, ale i zacvičit si. Kupte si na webovkách vstupenku na Yogu. Cena 250,-

Nabídka jídel a pití je poměrně veliká. Celou jí najdete na stránkách podniku, případně na jejich sociálních sítích. Všechny odkazy máte na konci článku.

Interiér této kavárny byl opravdu zajímavý. Laděný do přírodních barev se stěnou z mechu. Jedna menší stěna (se vstupem na toalety) byla pokryta knihovnami s knihami. Naproti byl velký bar a za ním kuchyně. Zároveň byly všude na stěnách pověšené velmi zajímavé a krásné obrazy. Veru naopak velmi zaujaly světla a police s knihami.


I tentokrát dáváme zajímavému interiéru, ale i hezké zahrádce uprostřed dvora 5 hvězd z 5.

Obsluha byla hrozně fajn. Na to, že byla slečna sama, jsme vše dostaly na stůl velmi rychle. Takže žádné výhrady nemáme a dáváme jasných 5 hvězd z 5.

V jídle jsme se tentokrát obě shodly na stejném menu - 2x cappuccino a 2x Eggs Benny.

Cappuccino (65,-) bylo chuťově dobré, donesené v zajímavých hrníčcích, které neměly ucho. Navrch nechyběl latte art. Káva nebyla třeba nijak doslazovat, měla příjemně jemnou chuť. (Foto v úvodu)

Nápoje od nás mají 5 hvězd z 5.

Eggs Benny (175,-) bylo jídlo, na které jsme se už z fotek těšily, i když jsme váhaly i nad lívancemi a french toasty. Nakonec vyhrála vajíčka. A tady nastává trošku zklamaní. I přes to, že jsme věděly, že budou donesena na "lívanci", nečekaly jsme, že to bude napůl sladká, drožďová placka. Špenát jsme spíše čekaly syrový, ale s i tepelně upraveným nebyl problém, jen kdyby byl lépe vychucený. Prosciutto spíše připomínala tlustou slaninu, ale nevadí, ta byla chuťově dobrá, až na ty tlusté části. Obě vejce byla zalita teriyaki holandskou omáčkou, které byla kyselejší a ne tak dobrá. žloutek vajíčka dle pravidel ztracených vajec tekla, takže tady žádná výtka. Zároveň byla ozdobena mrkví, vypadalo to tedy, že je vnitřek vejce vidět. Celé jídlo bylo zasypané chia semínky, o kterých nikde ani zmínka. Pro alergiky splněny sen. Vršek byl ozdobený nasekanou, nejspíš, pažitkou. Co dodat? Měly jsme lepší, ale měly jsme i horší....


Jídlo si od nás tedy vysloužilo pouhé 4 hvězdy. Trochu jsme zalitovaly, že jsme nesáhly po sladké snídani, ale nebojte. Příště se sem chystáme znovu a minimálně na našem Instagramu vám dáme vědět, jak moc nám chutnalo.

Celkově má od nás podnik 4,5 hvězd z 5.

Odkaz na jejich oficiální stránku máte zde. Na Instagramu je hledejte pod @narodni38.

Rády bychom věděly, kde jste vy měli nejlepší vejce Benedikt. Chceme se totiž inspirovat návštěvou.

Mějte se krásně, nebojte se a choďte do svých oblíbených podniků a zase příště u dalšího článku ahoj!

VÝHODY:

        
   
 
Za holky ze Zážitky na 4, Verů a Jíťa

Žádné komentáře:

Okomentovat