pátek 30. srpna 2019

Recenze: Cocovanka



    

Ahoj, všichni! Cocovanku možná znáte ze Střeleckého ostrova, kde ze stylového vozu (Cocovan) vám nabídnou kávu. Posedět samozřejmě můžete na pestrobarevných židličkách. Odkaz na náš tip máte zde. Pojďme se ale podívat na zoubek něčemu trochu jinému.

Jakmile jsme zjistily, že se otevřela samotná kavárna na Malé straně, nemohly jsme tam nezajít. Přesná adresa je U Lužického semináře 34, dostanete se sem jednoduše za 5-6 minut, buď od stanice metra Malostranská anebo od stejnojmenné tramvajové zastávky.

Tato pohádková kavárna je otevřena denně od 10 do 22 hodin. Není to zrovna obvyklé pro kavárnu, takže mimo kávy, limonád a zákusků si tu ve večerních hodinách můžete dát nějaký koktejl nebo víno. Menu je uděláno tak, že je jakoby psané ručně. Vypadá originálně, stejné jak toto místo, jak zvenku, tak i zevnitř.



Interiér této kavárničky je naprosto boho, hipsterský, fotogenický a zároveň tak jednoduchý. Dřevěné stoly, různé druhy křesílek a židlí, světlé zdi a rozkošné doplňky - květiny, lapače snů... dodávají tu pravou a nádherně lehkou atmosféru celému podniku. Menší bar, jako ta pravá tečka na závěr doplňuje celý prostor. Co nesmíme opomenou je interiér toalet a samotné prostranství za kavárnou. Za nás prostě top stylové místo. Doporučujeme.

Dáváme 5 hvězd z 5.

Paní zde byla velmi příjemná a i rezervace na určitou dobu proběhla nad očekávání. Velmi milý a přátelský přistup jak online, tak i v kavárně. Úsměv nechyběl a objednávku jsme měly rychle na stole.


5 z 5 👍

Kokosová ledová káva 80,-
Tato káva se může řadit mezi nápoje, které neurazí, ani nepotěší. Obyčejná káva, zalitá nejspíš kokosovým mlékem, s kusy kokosu a ledem. Jítě osobně moc nechutnala. Na to, že to bylo kokosová káva moc po kokosu nechutnala, ale zároveň díky rostlinnému mléku nebyla sytá na chuť.

 

Veru souhlasí s Jíťou. Káva nebyla špatná, ale pokud by byla do kávy přidána kokosová příchuť dávalo by to celé teprve smysl.

Horká karamelová čokoláda chutnala spíše jako kakao - 65,-. Hrneček byl takový jako z domova a Eli se líbil. Karamelová chuť nebyla nijak výrazná, a bohužel ani konzistence čokolády nezlepšila nápoj ani na bod.



Nápojům dáváme 4 hvězdy z 5. Rozhodně jsme už ochutnaly lepší.

Broskvový koláč s mandlemi !
Koláč byl přiměřeně velký s příjemnou chutí ovoce podpořenou mandlemi. Což bylo velmi dobré (oproti kávě) jelikož obě chutě zde byly výrazné a zároveň se doplňovaly. Byl přiměřeně sladký, takže z něj ani nebolely zuby, ale s drobenkou se mu dá říkat sladký koláč.


Veru ochutnala to stejné jako Jíťa. Koláč byl lehký, svěží a moc dobrý. Mandle tomu všemu dodávaly jistý půvab a šmrnc, jak po chuti, tak po vzhledu. Takže doporučujeme.

Čokoládový koláč s mandlemi dle Eli byl trochu sušší i když vypadal nádherně. Kousíčky mandlí byly cítí při každém kousnutí, což znamená že mandlí je tam dost.


Pomazánka s olivami + chleba za 109 Kč. Eli totiž měla velký hlad, takže si dala nejenom koláč, ale i něco slaného. Pomazánka byla donesena ve skleněné nádobce a měla zelenou barvu, která třeba holky odradila. Ale Eli si nestěžovala, pomazánka jí chutnala, byla slaná a výrazná. Jenom máme docela dost otazníků k ceně, za tak malou porci je to prostě velká částka..

Jídlu dáváme 4 hvězdy z 5.

Celkově dáváme kavárně 4,5 hvězd z 5.

Upřímně od této kavárně jsme měly mnohem větší očekávání.

Co vy a Cocovanka? Byli jste zde? A chutnalo vám?

Odkaz na jejich facebookovou stránku máte zde. Na Instagramu je najdete pod @cocovanacocovanka, tak na ně mrkněte.



My vám děkujeme za přečtení tohoto článku a příště zase na viděnou.

VÝHODY:

      

    

 


Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat