sobota 21. září 2019

Recenze: Cafe Lisboa


    

Ahoj všichni!

Dnes se podíváme zase do jedné z Krakovských kaváren. Jde o místo Café Lisboa, které se nachází na adrese Dolnych Młynów 3/4, 31-124 Kraków.


Tuto kavárnu jsme přidaly na seznam hned, jak jsme zjistily, že tu podávají velmi známou Lisabonskou pochoutku Pastel de nata (jsou to mini koláčky plněné žloutkovým krémem).

Nejdřív ale určitě informace o otevírací době: Po – St 8-21, Čt – Pá 8-22, So – Ne 10-21.
Nabízejí tu snídaně, drinky a je zde i zahrádka. Paní majitelka všechny dobrůtky peče sama.

Prý odešla z práce ve velkém korporátu, aby se mohla živit tím, co jí baví!

Interiér této kavárny byl velmi krásný, přesto z pohledu návštěvníka malý. Zhruba tak 3/4 prostoru zabíral bar a kuchyň, kde se pekly všemožné pochoutky. Co nás velice zaujalo, byla malba stromu, která podtrhávala celkový vzhled prostoru a dodávala mu nádech života.


Interiér od nás má 5 hvězd z 5.

Obsluha v tomto podniku byla, velmi milá a usměvavá, klučina, co zde byl za barem nám vyšel vstříc, i když jsme se do objednávky pastel de nata naprosto zamotaly.

 

Personál má od nás také 5 hvězd z 5.

Z nápojů jsme zde sáhly, po čerstvě vymačkané ovocné šťávě. Která prostě bez okolků byla perfektní.


Kombinace citrusových plodů (grapefruit, pomeranč a citron) se k sobě vždy hodí. Co se rozhodně o tomto nápoji nedalo říct je to, že by byl náhražkou z krabice nebo něco podobného. Nejen, že jsme viděly obsluhu nápoje připravovat, ale barvou i konzistencí byl rozhodně "pravý". A taky tak i chutnal. :)

Nápoje si vysloužily 5 hvězd z 5.

Pastel de nata ... znáte tuto Lisabonskou pochoutku? My jsme o ní jen dlouho slyšely. A jelikož nemáme možnost dostat se teď do Portugalského Lisabonu, rozhodly jsme zajít je ochutnat alespoň sem. A udělaly jsme dobře. Protože Pastely jsou naprosto úžasný desert!

Dáváme 5 hvězd z 5.

Celkově od nás kavárna získává 5 hvězd z 5.

Všechny Důležité odkazy máte samozřejmě zde. Tedy jejich ofiko stránka i Instagram.


To je od nás opravdu dnes vše a my doufáme, že vám náš článek alespoň trochu líbil. Snad je pro vás i inspirací k návštěvě.

Mějte se krásně a zase příště ahoj!


VÝHODY:

      

   


Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat