sobota 6. března 2021

Recenze: Bistro Národní muzeum



Ahoj a krásné odpoledne! Představujeme vám poslední místo, které jsme stihly navštívit před Novým rokem.

Jedná se o bistro uvnitř Nové budovy Národního muzea. Bistro mají i v Historické budově, ale v tom jsme ještě nebyly 😁. Každopádně dorazíte na stanici metra Muzeum nebo i tramvajovou zastávku a dál směrem k Nové budově.

Momentálně podnik má výdejní okénko (po-pá 9:30-16:00) a rozvoz přes Dámejídlo. Určitě doporučujeme ochutnat polední menu, nabídka je jiná každý den a aktuální meníčko najdete třeba na jejich Instagramu @bistronarodnimuzeum.

Interiér byl obrovský. Jedna velká, nijak členěná místnost. Trochu připomínala spíše závodní jídelnu, ale pokus o zútulnění tam rozhodne byl. Jedna stěna byla celá prosklená, další byla pokrytá zelenými rostlinami, na kterých byl položený ozdobný vánoční řetěz.

Interiér za nás úplně né nic moc, dáváme proto 4 hvězdičky z 5.

Obsluha byla moc milá a v této nelehké době, kdy člověk neví, jestli bude zavřeno dnes nebo zítra, by se dalo čekat nepříjemné chování. Místo toho se nám dostalo milého jednání i s úsměvem. Objednávka proběhla normálně u stolu a donesena byla opravdu velmi rychle, což nás velmi potěšilo. Dokonce jsme byly několikrát tázány, jestli je vše v pořádku. Ani u placení nebyl žádný problém. A my s klidem a skvělým pocitem v žaludku odcházely domů.

Dáváme 5 hvězd z 5.


Točená kofola (30,-). Každý snad měl někdy točenou kofolu, tak ani není, co dodat. Jen, že nebyla tak ledová, aby z ní byla Jíťa zase nemocná. 😅 I za Verů byla moc dobrá, akorát studená. Prostě Kofola.

Cappuccino (69,-) bylo dobré. Ne výjimečné, že by měl člověk touhu kvůli němu jet přes celou Prahu, ale dobré natolik, aby si ho dal znovu. Obrázek nechyběl, káva byla donesena po jídle dle domluvy s obsluhou. Byla k němu donesena i malá voda, takže vše bylo, jak má být.


Kakao s marshmallows (69,-) hezky po obědě zahřálo. Marshmallows se k nápoji krásně hodí. Není co jiného dodávat, prostě chutnalo moc dobře.

Eli si dala FlatWhite (79,-) Jakákoliv káva od Lá Bohéme nám vždy chutná, takže ani na tomto nápoji nebylo nic špatného.


Pití hodnotíme za 5 hvězd.

Grilovaná kotleta na bylinkovém másle, brambory grenaille a salátek s česnekovým dipem (142,-). Kotleta byla hezky propečená, jediné co trochu vadilo byly kosti. Brambory a salátek s česnekovým čípek hezky celé jídlo doplňovaly. Za Verů moc dobrý oběd za přijatelnou cenu 😋. Jíťa souhlasí s Veru, jen Jíťa měla méně kostí a spíše "tluštčí" plátek.


Eli si objednala Thajské kuřecí kari s jasmínovou rýží (136,-) a byla to skvělá volba. Kari omáčka byla akorát pálivá, kousky kuře malé a měkoučké, v kombinaci s rýži to byl pro Eli top oběd :)

Jídlo od nás dostává 5 hvězd.

Celkem podniku dáváme 4,5 hvězd z 5.

Pokud hledáte něco dobrého k obědu a nechtěli byste hodně utrácet, tak toto bistro je pro vás dobrou variantou. Mrkněte na jejich webové stránky, Instagram @bistronarodnimuzeum či Facebook a pokud tam zajdete, dejte nám určitě vědět!

Zatím ahoooj a uvidíme se u další recenze nebo tipu na 4💓.

VÝHODY:
  
       
   
 
Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat