sobota 14. srpna 2021

Recenze: Etapa


    

Ahoj všichni čtenáři. Vítejte u dnešního článku. Opět u recenze, tentokrát však na karlínský podnik.

Karlín máme celkem prošlý a na většinu z místních kaváren už máme recenzi nebo tip. Co se nám však dodnes vyhýbalo, je velmi profláknuté bistro Etapa. Podnik založili a 1.1.2020 otevřeli vítězově foodblogu roku (PG foodies) a je to neskutečně poznat. Vlastně už chápeme, proč je Etapa tolik oblíbeným podnikem. Na Instagramu mají skoro 18,5 tisíc sledujících. 😲

Kompletní adresa podniku je: Urxova 479/6, 18600 Praha.

Otevřeno zde mají denně od pondělí do neděle od 9:00 do 17:00.


Meníčko je sestavené z různých zajímavých ingrediencí, tak aby všechny jednotlivé přísady tvořily propojené a ucelené jídlo, na které budete s radostí vzpomínat ještě nějaký čas poté. Z druhého úhlu pohledu však mohou různé kombinace spíše zájemce odradit. Přesněji zájemce, kteří nejsou nároční na to, co na talíři vidí a chtějí jen obyčejná míchaná vajíčka ke snídani. Asi by nebyl problém si o ně říci, ale celkový zdravý dojem z jídla už mít asi nebudete. Je to prostě pro požitkáře s vytříbeným vkusem. A věřte nám, že se na tyto jídla stojí před bistrem i fronty.

Aby to však nevyznělo nějak špatně. Nám se v podniku skutečně líbilo. Moc fajn je, že podnik má zahrádku, v klidu sem můžete vyrazit s kočárkem a nebo vaším mazlíčkem.

Neskutečně super je možnost platby kartou přímo u vašeho stolu pomocí QR kódu, bez otravování obsluhy, případně vyzvednutí vaší objednávky sebou.


Interiér se skládá ze tří místností. První je místnost s barem, stolkem s pečivem a jinými dobrotami a pokladnou. Druhá a třetí místnost byla plná stolů různých velikostí. Bylo to trochu těsné, ale vešlo se jim tam díky tomu vice zákazníků.
Venku na zahrádce bylo také několik stolků, kam se dalo usadit. Nevýhoda může být to, že zahrádka nebyla krytá, proto v deštivé dny nemusí být posezení venku nijak příjemné.

Interiér hodnotíme 5 hvězdami z 5. Super byly doplňky v podobě rostlin.


Obsluha byla vcelku příjemná, pozitivní a nabitá energií. Občas nám to přišlo až trochu moc nucené. Každý měl úsměv od ucha k uchu i ve chvílích, kdy se nás ptali na objednávku. V tento moment neměli problém se klidně i 2x ubezpečit o tom, že ze snídaní jedna z nás nic nevybrala (zase tak zarážející to snad není ne?). Každopádně, jejich servis byl opravdu rychlí, super byla také komunikace a pokud přehlídneme ten trochu děsivý úsměv a extra pozitivní energie, tak jsme schopné jim dát 4,5 hvězd z 5.

Cappuccino bylo velmi jemné, káva nebyla hořká. I když podle Jíti byla hořkost spíše individuální, protože ona si kafe trochu osladila, jelikož jí hořká přišla. Vcelku šlo o hodně příjemný šálek s hezkým latteartem (67,-). Také se zde platí karafa vody. Za 0,5l vody jsme daly (15,-). Ta nám byla nabídnuta obsluhou spíš jako dotaz, jestli chceme ke kávě i vodu. Menší upozornění na to, že je voda placená by bylo příjemné. Ne, že by byl problém ji zaplatit, ale z položeného dotazu to vyznělo, že je zdarma.


Nápoje od nás mají 4,5 hvězd z 5.

Kořeněná míchaná vajíčka s rajčaty a koriandrem. Nakládaná zelenina, kváskový chléb, farmářské máslo a slaná granola. (159,-) Toto je kompletní jídlo na jednom talíři a můžeme říci, že už je spíše klasikou, kterou si v decentních obměnách můžete v Etapě dát již dlouho. Zpočátku pro nás velké rozhodování zda chceme spíše sladkou nebo slanou snídani. Nakonec Verů zvolila tuto klasiku a je za to ráda. Chuť vás může trochu překvapit, ale rozhodně ne nijak negativně. Ba naopak. Bylo to famózní a klidně by si to dala znovu.💓 Ps: Hlavně jejich kváskový chleba, který si pečou, je perfektní!


Jíťa s menu měla větší problém. Většinu ingrediencí samu o sobě nemusí a proto se zklamáním z jídel nezvolila nic.

Takže za Verů mají míchaná vajíčka 4,5 hvězd z 5.

Celkem podnik hodnotíme 4,5 hvězdami z 5. A doporučujeme k jeho navštívení.

Co vy a Etapa? Znáte, byli jste? Jestli jo, jaké jsou vaše dojmy z podniku. A kam máme vyrazit příště?

Odkaz na stránku máte zde. Na Instagramu je hledejte pod @etapa_pgfoodies.

Ps: na webu najdete i e-shop. Nejen s jídlem z Etapy, ale také s mnoha doplňky. Tak mrkněte.

Tak jo. Tak krásný víkend a příští sobotu zase ahoj!

VÝHODY:
  
      

   
 

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat