sobota 30. října 2021

Recenze: COFFEE F⭐CKN FACTORY


    

Ahoj a krásný víkend vážení. Jsme rády, že jste k nám přišli pro nové tipy, kam vyrazit za dobrým jídlem, pitím a podniky, které možná neznáte, ale slyšeli jste o nich a chcete je navštívit. My vám, každý týden v sobotu přinášíme naše nové gastro dojmy a zážitky z nich a jiné to nebude ani dnes. Tak pojďme na to.

Coffee Factory, jak se ve zkratce nazývá tento podnik, najdete na adrese: Legerova 356/48, 120 00 Vinohrady. Otevřeno zde mají každý den od 8:00 do 17:00. Takže na drinčík max. od 4 do 5 a alou domů.

Super je, že pokud máte pejska, chcete rodinou oslavu nebo nápoje a jídlo sebou, je vše možné. Včetně placení kartou i hotovostí. Také žádný problém.

Jejich webovky jsou spíše obchodem s jejich značkou a víny. Odkaz když tak tady.


V našem článku nenajdete ani odkaz na jejich Facebook. Hodně věci je zde psáno v ruštině nebo angličtině, včetně pracovní nabídky, nevíme, zda se změnili majitelé, každopádně pro českého návštěvníka tento podnik asi není. I my jsme se tam cítily trochu nepatřičně. Takže pro cizojazyčné čtenáře, mrkněte k nim na stránku, třeba to pro vás bude přehlednější.

Teď už však na tu zajímavější část.

Interiér této kavárny nás opravdu mile překvapil. Uvnitř určitě dominoval velký bar s nástěnnou nabídkou a lahvemi s alkoholem. ty však působily spíše jako dekorace, než nuceným dojmem baru. Přes jednu celou stěnu byly namalované postavy z Marvel Universe. Ta byla podpořená poličkami s postavičkami či obrazem dalších postav na jiné stěně. Celkově byl prostor kavárny situován do písmene L. Stoly byly většinou po 3 až 4 místech. Před barem byl jeden velký tak pro 10 lidí a u oken malé stoly pro 2. Všechen nábytek měl nápad, nejednalo se o klasické stoly, ale byly dělané nadčasově. A na zdi nechyběl ani věšák na kabáty. Vyjma Marvel tématiky se zde dala nalézt sezónní tématika podzimu a především Halloweenu. Na stolech tak nechyběly pokojové květiny či dýně, záleženo na velikosti stolu. Co jsme tedy nepochopily, byly pokojovky na stolech venku, kde bylo 7°C a foukal ledový vítr.


Interiér nás opravdu zaujal a nebojíme se mu dát 5 hvězd, i přes chudáčka zmrzlou kytku venku.

Co se týče obsluhy, dnes to bude na tělo. Jsme opravdu zklamané a je to snad poprvé, co počítáme minuty (jak Veru správně podotkla). Pro větší přehlednost přidáváme časy, aby jste se v tom lépe orientovali.

V momentě, kdy jsme přišly (10,05) byly všechna místa plná, ale i tak jsme našly stůl pro nás dvě snadno, s výhledem na ulici. Než jsme stihly dosednout, měly jsme menu na stole s tím, ať si vybereme, že jsou hned u nás. Po prohlédnutí úžasného interiéru, viz. výše, a rychlosti obsluhy v nás byl stále wow pocit. Jenže zde nastal kámen úrazu, který s přibývajícími minutami rostl a rostl.

Obsluha si od nás přišla přijmout objednávku o cca 13 minut později (10,18). Což by pro nás nebylo tak divné, kdyby ji nevzali od 2 stolů, které přišli až po nás a též listovali v meníčku. Objednaly jsme si kávu i snídani a 3x jsme slečnu ujišťovaly, že obě chceme to samé. To znamená, že obojí bude 2x. Jelikož většina obsluhy měla český jazyk jako druhý nebo možná až třetí jazyk, nevadilo nám něco zopakovat, aby jsme si porozuměli. Nápoje nám donesli až po dlouhé době, a ještě k tomu každé zvlášť. Nejdříve Jítě v 10,34 spolu s jedním ubrouskem a dvěma lžičkami. Bez jakéhokoliv slova. Veru o dvě minuty později (10,36). Už to nám pozvedlo obočí, ale jak Veru poznamenala, donést dvě kávy a k tomu dvě lžičky a jeden ubrousek je náročný úkol, proto nejspíše zvolili jistější metodu - donést objednávku na dvakrát. Nutno podotknout, od baru, kde se vše připravovalo jsme seděly 4 kroky z jedné strany a 10 z druhé.

Mezitím jsme začaly být nervózní, protože lidé, kteří si objednali o mnoho později než my už dostávali svá, většinou, jídla. Jedné paní donesli jiné s tím, že si ho objednala. Nakonec jí k míchaným vajíčkům donesly na talíři zvlášť zbytek anglické snídaně, o kterou si původně řekla
.
Obsluha, která si nejspíše všimla našich častých pohledů na hodiny, se nám přišla omluvit, že malinko nestíhají, ale že naše jídlo se už začalo připravovat. V tu dobu už bylo 10,41. Věřte nám, museli jsme se ujistit, zda snídani dostaneme do 11, jinak bychom nestíhaly autobus. A možná i to bylo příčinou toho slavného okamžiku, který nastal o 3 minuty později (10,44) , kdy Veru donesli jídlo (Bez upozornění na brzký odchod, by to asi nebylo). Chvilku jsme čekaly, než jídlo donesou i Jítě, ale jelikož ho nenesli, Veru se do toho svého pustila. Jednalo se o poměrně mini porci vajec Benedikt. Více později v článku. První donesená snídaně byla snědená ani ne za tři minuty a to Veru jedla hodně pomalu. I přes to, že kolem nás prošla obsluha, talíř na konci našeho malého stolu nechávali ležet bez povšimnutí. A když se konečně někdo odhodlal nám ho odnést bylo už 10,51, a Jíti jídlo stále nikde. Takže po dotazu obsluhy (anglicky?), jestli bylo vše v pořádku, se Jíťa zeptala, jestli jí mají v planu taky jídlo donést. Přišlo pouze zaražené "ano" a najednou byla obsluha pryč. Budiž jim k dobru, opravdu Jítě donesli jídlo o minutu později (10,52). Avšak číšník si jí stoupl za záda, jídlo jí dal na stůl skoro přes rameno a mumlavou špatnou češtinou se jí pokoušel sdělit, že jako omluvu dostane 20% slevu. Když nenašel správná slova, mlčel, a jen stál Jítě za zády, než po chvíli odešel. Stejně jako u Veru, mikro porce snědena během tří minut a talíř spolu s už nějakou dobu prázdnými šálky od kávy byl položen na kraj stolu. Po deseti minutách nečinnosti jsme to už nevydržely, a tuto frašku ukončily tím, že jsme se zvedly a šly zaplatit na bar. Veru platila první, slečna, která se dříve přišla omluvit, že to tak dlouho trvá se jí opět omluvila a též jí nabídla 20% slevu. Lehký zmatek panoval, když jsme chtěly každá platit zvlášť - jedna hotově, druhá kartou. Ale naštěstí to byl nejmenší problém celé návštěvy, vyřešený nejrychleji.

Jistě chápete, že neustále přehazování obsluhy, která na nás ani ne vždy mluvila českým jazykem a to věčné čekání na úplně cokoliv, kromě menu srazí hodnocení obsluhy na velmi malý počet hvězdiček. I když nás to mrzí, dáváme obsluze 1,5 hvězdy z možných 5. Doptávání se obsluhou na konci celé návštěvy, zda bylo i přes tohle všechno, vše v pořádku, bylo trochu irelevantní, ale budiž. Nebýt však omluvy, nejspíše by to bylo ještě méně.

Kdybychom se sami později na jejich stránkách (s pomocí překladače) nedozvěděly, že hledají kuchaře, což mohlo být právě tím hlavním kamenem úrazu, asi bychom to vše mnohem lépe a s větším pochopením skously. Takhle bohužel.


Nevracejme se tedy k donášce všeho a pojďme rovnou na jejich menu.

Káva byla opravdu moc dobrá. Donesena ve velkých sklenicích i s obrázky z toppingu nebo čokolády. Cukr rozhodně potřeba nebyl. Vlastně to bylo takové příjemné kávové kakao na zahřátí. Dáváme 4,5 hvězd z 5.

Na snídani jsme každá zvolily vejce Benedikt (150,-). Překvapivý byl plátek toastového sýra, a salát, který byl na vrch dán. (To podle nás na vejce Benedikt nepatří, ale budiž). Dochucené to bylo skvěle, šunka hezky opečená a omáčka naprosto skvělá. Jen, božíčku, to byl předkrm nebo porce pro mravence? (Ten by to aspoň na delší dobu měl) Celé to bylo snědeno za 3 minuty na 4 kousnutí. Dopředu hlásíme, že vás tato gramáž opravdu nenasytí, takže už rovnou přemýšlejte, kam si v Praze zajdete na velký oběd. Za nás poměrně zklamání i nevhodně zvolená velikost talíře. Možná by to nepůsobilo, tak malým dojmem, kdyby to nebylo doneseno na velkém talíři, postavené uprostřed. Cena tedy rozhodně neodpovídala ani obrázku v menu ani tomu, co bylo na talíři.


Jídlu dáváme 4 hvězdy z 5.

Celkem od náš podnik vysloužil 3 hvězdičky z 5 a to jen kvůli těm zmatkům obsluhy. Sami si v tom však dělali bordel.

Na Instagramu je hledejte pod @coffeefactory.prague.

Od nás je to dneska všechno, jsme z těch všech dojmů semleté ještě teď a víme 100%, že podniku druhou šanci dávat nechceme.

Mějte se fajn a zase příště ahoj.

VÝHODY:
  
      

   
 

Za holky ze Zážitky na 4, Jíťa a Verů

Žádné komentáře:

Okomentovat