sobota 6. srpna 2022

Recenze: The Flat cafe (navštíveno 19. 10. 2021)


    

Ahoj a krásnou sobotu, vítejte u dnešního článku. Dnes spolu zavítáme do kavárny v krásném anglickém stylu. Je tedy libo anglická snídaně nebo čaj o páté?

Jestli jste zvedli ruku na obojí, tak vzhůru do Prahy do ulice Kodaňská. A nádherné kavárny s názvem The Flat cafe. Kávu si zde můžete dát ve kterýkoliv čas. Jen pro upřesnění: otevřeno zde mají v pracovním týdnu od půl 9 ráno do 10 večer. O víkendu je to pak v sobotu od 9 ráno do 10 večer a v neděli do 4 odpoledne.

Jejich vchod je celkem nenápadný, uvnitř vás však strhne svou atmosférou příjemného podniku, kde se cítíte jako doma.


Ochutnat tady můžete od brunchů po něco malého k zakousnutí. Pečené sladké dobroty, kávy, čaje nebo vína.

Interiér byl jako z filmu. Staršího designu, s plno doplňky. Rozložení stolů bylo příjemné, nebyly na sebe naplácané a křesla byla pohodlná. Dominantou byl obrovský obraz královny Alžběty II., který dal místnosti úplně jiný nádech. Opomenout nemůžeme ani jejich naprosto propracované dámské toalety, do kterých projdete skrz skříň. Podobně jako v Narnii. No prostě jiný vesmír tady.
Za nás 5 z 5 *.

Obsluha byla neuvěřitelně příjemná. Lidský, milý přístup a vstřícnost nás opravdu nadchly a rozhodně si nemáme na co stěžovat. Naopak, doufáme, že takovýchto fajn lidí bude v podobných podnicích více. 5 hvězd z 5.

Moccacino (59,-) bylo naprostou peckou pro skvělý start do nového dne. Vždy když tápeme mezi kávou a čokoládou, vždy sáhneme po tomto nápoji. Jestli to neznáte, ale máte občas podobné dilema jako my, rozhodně doporučujeme jej vyzkoušet. A tady samozřejmě hodnotíme 5 hvězdami z 5 a lžičkou cukru k tomu.


Z jídel jsme zvolily dvě jídla.

Lívance s krémovou pivní espumou, domácí máslovou sušenkou, mandlemi a ovocem. (188,-) Upřímně v první řadě nás trochu zarazila ta kombinace. Pivní espuma a sladké lívance s ovocem. Říkaly jsme si: "To nechceš" ale opak je pravdou. Protože tohle opravdu ochutnat chcete. Ta chuť je nepopsatelná. Lehká, ale výrazná chuť pivní pěny spolu s ovocem vytvořila neuvěřitelnou kombinaci chutí. Nadýchané lívance a máslová sušenka byly celkovou kompozicí, po které toužíme ještě teď! Takže rozhodně, jděte do toho a ničeho se nebojte.


Omeleta ze 3 vajíček, se stařeným cheddarem, salátkem z ředkviček politý pažitkovým olejem a semínky. + čerstvé toasty. (160,-)
Toto jídlo není tak extravagantní, jako to první, ale i tak bylo moc dobré. Pažitkový olej měl zvláštní chuť, avšak ne spatnou. Určitě skvělý začátek dne, neváhejte si toto jídlo dat. Bylo Skvěle vyvážené a dodalo energii. Takže pokud dáváte přednost slaným jídlům, zde je váš favorit.


Jídlo hodnotíme 5 hvězdami a rozhodně doporučujeme.

Celkem podniku dáváme 5 hvězd z 5. A už teď se těšíme na naší další návštěvu tohohle nádherného místa v Praze.

Odkaz na jejich Insta profil máte zde - @theflatcafe. Jejich web máte tady.

Tímto je to od nás vše. Doufáme, že se do Flat brzy vydáte i vy a zase příště u dalšího článku ahoj!

VÝHODY:
  
     

   
 
Za holky ze Zážitky na 4, Verů a Jíťa

Žádné komentáře:

Okomentovat