sobota 9. března 2024

Praži café - České Budějovice



Ahoj a krásný víkend. Dnes spolu vyrazíme do našich oblíbených Českých Budějovic, jistě nemusíme toto boží město moc představovat. Každopádně i my tam pokaždé narazíme na nějaký další podnik, který jsme nenavštívily a musíme to urychleně napravit.
Dnes se spolu podíváme do podniku Praži Café, který jsme navštívily o jednom z adventních víkendů a ano bylo tady opravdu narváno. Byla sobota a jediný další podnik, který měl otevřeno a dělal snídaně, byl Datel. O jeho naplnění/přeplnění lidmi po celou sobotu nebudeme hovořit.

Otevírací doba je vcelku komplikovanější, tak vám jí zde přesdílíme. Je zcela možné, že se časy v průběhu roku mohou měnit a proto doporučujeme sledovat jejich web nebo sociální sítě.

pátek 7–23
sobota 7–23
neděle 8–21
pondělí 7–22
úterý 7–22
středa 7–22
čtvrtek 7–22

Teď však k prostředí. Podnik jako takový se nám opravdu líbil, mnoho míst k sezení, propracovaný interiér, třeba malba na jedné ze stěn vedle baru moc super. Místo vyhraněné pro zaměstnance, také topka. Stoly jsou od sebe akorát daleko, takže nemáte pocit souseda na klíně a o jisté soukromí se jedná, ač sedíte v takovém boxu.


U obsluhy to však bylo podstatně horší a už miloučké nebudeme. Chápeme. Sobota dopoledne, adventní sobota, ostatní podniky zavřené a vy se snažíte uspokojit požadavky všech zákazníků, tak je vaše obsluhování pomalejší... OK. Ale ve chvíli, kdy požádáte o nové brčko, protože to předchozí papírové se vám v pití komplet rozpadlo a nikdo z obsluhy ani po 20 minutách vám nic nedonese, tak to je sakra velký špatný. Mimo to, že slečno kolem vás jestě několikrát projde a ještě pohledem sjede stůl, jestli je vše ok. Druhý bod, který nás trochu zvedl ze židle, bylo kdy v meníčku k objednanému jídlu bylo pečivo zdarma a automaticky. My jsme pečivo nedostaly. Požádaly jsme o něj, doneseno bylo s delší časovou prodlevou, ač už jídlo bylo na stole a jako taková milá tečka na závěr ho obsluha chtěla naúčtovat. To asi není úplně v pořádku ne? Nakonec jsme za pečivo neplatily a oni uznali chybu... ale... je tam to ale...

Co se týká nápojů, tak byly dobré. Zvolily jsme malinovou, jediné co nebylo ok, tak to rozpadající se ovoce, které neustále ucpávalo brčko. Lžička k nápoji žádná. Takže jste si museli poradit jinak. Zahodit brčko, vypít limonádu a ovoce tam nechat.

Z jídel jsme zvolily Turecká vejce a Vejce Benedikt.

Turecká vejce nebyla špatná. Tuto variantu vajíček občas volíme, musíme však říct, že jsme určitě měly už lepší. Vajíčka plavala v poměrně dost velkém množství oleje, který byl ještě zasypán množstvím chilli, to přebylo chuť všeho. Když vás přestalo pálit úplně všechno, přišla na řadu chuť kopru a máty, kdy jsme opět necítily nic jiného (viz foto). Takže za nás trochu nesprávně namíchaný poměr koření a bylinek. Jinak samo o sobě mělo toto jídlo velký potenciál.



Vejce Benedikt byla dobrá. Maličko více omáčky by neuškodilo, muffin byl trošku sušší. Vajíčka byla udělaná správně, žloutek byl krásně tekutý. Příjemným bonusem byl salát na okraji talíře.

Všeho všudy musíme naší zkušenost s tímto podnikem hodnotit hůře. Moc jsme si nepochutnaly (no alespoň jedna z nás) a ještě jsme odcházely s roztrpčeným pocitem z obsluhy.

Dáváme 3 hvězdy z 5.

Co vy a tento podnik v Budějovicích? Dejte nám vědět do komentářů.

Mějte se krásně a další sobotu ahoj.

VÝHODY:

        
   
 

Holky ze zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat