středa 14. srpna 2019

Recenze: By the By Café Bar/Trvale uzavřeno


    

Ahoj, ahoj, ahoj. Dneska jsme pro vás omrkly poměrně mladý podnik na Novém Městě. Konkrétně se tato kavárna nachází v ulici Na Bojišti 1989/8 a pohodlně se k podniku dostanete pěšky od metra I. P. Pavlova.

Otevřeno mají celý týden, ale v jiné časové době. Od pondělí do čtvrtka je to od 7:30 do 20:00, v pátek od 7:30 do 22:00, v sobotu je to od 10:00 do 22:00 a v neděli je to od 10:30 do 18:00. V podniku máte na výběr z několika druhů kávy, vín, zákusků a jiných jídel.


Tento podnik je vhodný na různé akce a příležitosti. Mají zde Wi-Fi, přijímají hotovost i platbu kartou. Obrovským plusem jsou studentské slevy na kávu. O tom, jak chutnalo a líbilo se nám, se dočtete níže.


Při vstupu do kavárny hned vedou schody dolu, takže dávejte pozor. Celkově v By the By jsou 4 místnosti, kde si můžete sednout. První je přímo naproti baru vlevo od vchodu, není to tam tak útulné, jako v jiných místnostech, ale někdo, kdo rád sleduje práci číšníků, to ocení. Bar je úžasný, velká vitrína se zákusky a na zdi/za barem je napsaná aktuální nabídka nápojů a jídel. Další místnost je ještě o pár schodů níže po pravé straně, právě tam jsme si šly sednout (stůl pro 3 v rohu). Je hezké, že všude v prostoru mají police s knihami. Třetí místnost je taková skrytá, tam jsme jen tak nakoukly a zdálo se, že je to tam fajn, několik stolů a obrazy na zdech. Čtvrtá větší místnost se nachází úplně vzadu na konci chodby. Za nás interiér je krásný, jen asi chybí jedinečnost, spíše je toto místo takové na střední úrovni.

 

Interiéru dáváme 4 hvězdičky z 5.

K personálu se samozřejmě vyjádříme také. U placení nám obsluha přišla lehce zmatená. Oba zaměstnanci podle nás moc česky nehovořili. Než donesli objednávku (kávu a dorty), tak to trvalo docela dlouho. Minimálně dortíky se nepřipravují jako káva a většinou bývají doneseny skoro hned. Poté, co nám objednávku donesli, tak se slečna soustředila hlavně na to, aby nic nevylila. Na nás se skoro ani nepodívala. Na požádání nám ještě slečna donesla heslo k Wi-Fi, i když naškrábané na malém papírku propiskou. No, ale nemůžeme jí v tomto ohledu nic vytknout.


Obsluze dáváme 3,5 hvězdy z 5.

Podle Jíti byla čokoláda na pohled super. Pěna se šlehačkou byla dobrá, ale samotná čokoláda jí přišla moc vodová, a ne moc jako čokoláda. Zkoušela jí před i po dortu. Navíc, když lehce vychladla, tak měla zvláštní slano-kakaovou příchuť. Nakonec jí ani nedopila.



Veru zvolila to samé, co Jíťa. Co se týče horké čokolády, tak byla hořká, ale dobrá. Cukr to trochu vylepšil. Žádnou slano-kakaovou příchuť to nemělo. Hrozně jí potěšila šlehačka s hoblinkami čokolády a také to, že nápoj nebyl nijak horký, ale ani studený. Prostě akorát ke konzumaci. (73 Kč - 63 Kč se slevou). Rozhodně jsme ochutnaly i lepší a doufáme, že se to do příště zlepší.

 

Eli si objednala cappuccino se sójovým mlékem. Upřímně, zatím nejhorší cappuccino s rostlinným mlékem, co jsme kde ochutnaly. Cappuccino stojí 60,- + 10,- příplatek za jiný druh mléka. Takže za 70,- dostáváte malý šálek s nápojem, žádný pokus o Latte art, mléko je sražené a plavou v něm kousky, i když cappuccino pořádně rozmícháte. Nevím, jak chutná klasické cappuccino, ale tohle bych si určitě už neobjednala.

Nápoje od nás mají 2 hvězdy z 5, bohužel nás nijak neohromily, ale doufáme, že další návštěva bude úspěšnější.

Z jídel jsme sáhly po bezlepkovém zákusku Monte (89,-kč). Byl měkký, nadýchaný, ne moc sladký a celkově podle Jíti super. Jediné, tak možná šlo  o moc velký kousek.


Eli zvolila karamelový dort (79,-). Byl něco jako dort Napoleon, ale s karamelovou příchutí. Chuťově byl výborný, za Eli se nezdálo, že byl nějak extra suchý, s kávou tak akorát. A za tu cenu byl docela velký kus, což potěší.

Veru více chutnal Jíti kousek než ten, co si vybrala Eli. Elin zákusek byl trochu víc sušší a sladší.



Jídlo si od nás vysloužilo 4,5 hvězd z 5.

Celkově dáváme kavárně 3,5 hvězd z 5. Tento podnik neurazil, ale ani nenadchl. Těšíme se na další návštěvu a doufáme, že bude více úspěšná.


A co vy? Byli jste v By the By? Jaký názor na tuto poměrně nově otevřenou kavárnu máte vy?

Pokud jste zde nebyli a chcete si nejdřív něco zjistit, mrkněte na jejich facebookové stránky, jelikož ty webové jsou stále v procesu. 

Odkaz na jejich instagramový profil @bythebycafe máte zde.


My vám děkujeme za všechny vaše reakce a u dalšího článku čau.

VÝHODY:

      

    



Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat