středa 21. srpna 2019

Recenze: Růžová kavárna



    

Ahoj všichni. Taky sedíte doma, díváte se z okna a představujete si, kam vyrazíte až bude hezké počasí? No, víme, že je to možná ještě brzy, ale my bychom tu pro vás už jeden jarní/letní tip na výlet měly.


Jde o zámek Konopiště, který leží jen necelých 40 km od Prahy. Pokud nevlastníte auto, tak se nebojte, vlakem nebo autobusem se sem také dostanete velice snadno. Co vám však dnes chceme představit konkrétně, není samotný zámek arcivévody (který má v zimních měsících zavřeno), ale Růžová kavárna, kterou najdete v zámeckém parku (v Růžové zahradě). My jsme sem zavítaly v květnu, za krásného, přímo letního, horkého počasí a rozhodně jsme potřebovaly něco na ochlazení abychom mohly dále pokračovat v naší procházce po parku a mazlení se s pávy. 😂 Níže si přečtete, co přesně jsme si daly a jestli to stálo za to.

Začněme však interiérem. Prostor této kavárničky je sice malý, ale za to útulný a rozhodně v letních měsících dostačující, protože tu najdeme i letní zahrádku, kde se můžete kochat pávy a samotnou Růžovou zahradou. Vraťme se ale do vnitřku kavárny, jedna místnůstka je rozdělena asi takto: na levé stráně (pokud stojíte ve vstupu) najdeme rozlehlejší bar spolu s vitrínou na dorty/zákusky a také zmrzlinový pult. Na druhé stráně se nachází židličky a lavičky s malými stolky. Jde o velmi jednoduchý styl. Vše je laděno do dřevěných prvků, což jen zpříjemňuje tento prostor. I přesto za nás vede letní zahrádka. Na co se v horku mačkat uvnitř že?

 

Proto interiéru dáváme 4,5 hvězd z 5.

V této kavárně jsme se setkaly s velmi milou obsluhou. I přesto, že ten den měli evidentně plno, slečna u baru nešetřila úsměvy. Při objednávce ledové kávy (v článku níže) se nás zeptala, zda nám nevadí, že kávu dostaneme do plastového kelímku, místo sklenice. Vadilo nám to jen trochu, ale vzhledem k tomu, že jsme si stejnak chtěly vzít objednávku s sebou, jsme se rozhodly pro kelímky.

Za nás obsluha bez chybičky, takže nám nevadí dát 5 hvězd z 5.


Z nápojů vám rozhodně doporučujeme ledovou kávu s vanilkovou zmrzlinou a domácí šlehačkou na vrchu. I my po ní totiž při naší návštěvě sáhly. V létě, kdy je opravdu nesnesitelné horko, to prostě ani jinak nejde. Proti nápoji nic nemáme. Chuťově byl velice lahodný a osvěžující + ta šlehačka, ta prostě stála za to! Jediné, co nám trošku vadilo, jsou víše zmíněné kelímky.

Nápoje hodnotíme 5 hvězdami z 5.

Z nabídky jsme ten den nic nevybraly. Za to Veru už tu pár jídel ochutnala. Rozhodně se nebojte sáhnout např. po zákusku Marlenka, panini nebo kopečkové zmrzlině, která je skvělá. Vše je v přijatelných cenách, i když je v blízkosti státní zámek.


Jídlo Verů hodnotí 5 hvězdami z 5. Tady se nedá, co zkazit a ta zmrzlina opravdu stojí za to.

Celkově od nás kavárna získává 5 hvězd z 5. Nám se tu opravdu hodně moc líbilo a těšíme se, až sem zavítáme znovu.

A co vy? Navštívili jste zámek Konopiště a jeho zahrady? Dejte nám vědět do komentářů váš názor na tento podnik.


Oficiální webovky tato kavárna nemá. Za to jsme našly jejich facebookovou stránku. Tak tam mrkněte. Třeba vás nalákají oni.

Za nás je to pro dnešek vše. My se na vás těšíme už teď u dalšího článku. Tak ahoj.


VÝHODY:

       

    



Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat