pátek 30. srpna 2019

Recenze: Café Königin 43


    

Krásný den vážení, vítejte u našeho nového článku. Opět se vracíme do Mnichova a jejich kavárenského světa. Dnes se spolu s námi vydáte do kavárny Café Königin 43. Tak pojďme na to.

Tuto kavárnu můžete najít blízko ohromného parku anglických zahrad. Pokud si ji chcete vyhledat tak klikněte na tuto adresu - Königinstraße 43, 80539 München, Německo, na které sídlí. Otevřeno zde mají celý týden, a to od pondělí do pátku od 9 do 22 hodin a o víkendu od 9 do 19 hodin. Pro nás naprosto vhodná doba pro návštěvu. Jedná se o jeden z mála podniků, co mají zde otevřeno o víkendu. Proto jsme se zde objevily v neděli ráno na naprosto božskou snídani. Opět o snídaních se dozvíte trochu níže v článku. Jediným problémem bylo, že jsme zjistily, že Němci jsou opravdoví milovníci nedělních snídaní a brunchů. Tudíž hned krátce po otevírací době se tato kavárna začal plnit lidmi, kteří sem přišli nejen za skvělými snídaněmi, ale kávou a celkově za setkáním s přáteli a rodinou.

Naším štěstím byla naprosto neuvěřitelně milá a vstřícná obsluha, která nám nabídla, i přes plno rezervací, stůl.

Vstup do této kavárny je velmi jedinečný. Po schodech se nejdříve dostanete na rozlehlou zahrádku s květinovým obloukem a poté až do kavárny, kde si počkáte, až vás usadí. Prostor je velmi rozlehlý, ale krásný. Většinu zabírají masivní dřevěné stoly a židle. Výzdoba je trochu "staršího stylu", přesto je velmi krásná. Z jedné strany je zde krásná zrcadlová stěna, zbylé dvě jsou prosklené a nabízí výhled ven.
 😊 (Foto v úvodu)


Interiér od nás má 5 hvězd z 5. Cítily jsme se zde nad míru útulně a pohodlně.

Nevěděly jsme, že tato kavárna je natolik populární místo. Při vstupu se nás slečna zeptala, jestli máme rezervaci (na hodinkách chvilka po 9. hodině ranní, v kavárně zatím nikdo!). Naštěstí, ne všechny stoly byly zarezervovány, a navíc neměly jsme hodně času, potřebovaly jsme toho ještě tolik projít v náš poslední den ve Mnichově. Tak jsme slečně slíbily, že nadlouho nezůstaneme a co nejrychleji stůl uvolníme. Fér jednání. Objednané kafe a jídlo byly doneseno docela rychle. Menu bohužel jen v němčině, ale slečna nám s tím pomohla, takže žádný problém. Navíc vážíme si toho, že nemají za cíl nalákat co nejvíc turistů, ale spíše skvělý servis a jídlo nechat pro mnichovské obyvatelstvo, pro své lidi.

K obsluze žádné připomínky nemáme a dáváme 5 hvězd z 5.

Veru opět sáhla po její klasice v Mnichově a to milchkaffee, které i tady bylo naprosto boží a víc to asi nepotřebuje komentář.

Cappuccino je to, co po brzkém probuzení nutně potřebujeme. Eli si zvolila jako vždy bezlaktózové mléko místo obyčejného (za příplatek 0.50eur). Všude kam jsme zavítaly, příplatek se pohyboval kolem půlky eura. 
Cappuccino nebylo vůbec špatné, latte art nechyběl, takže naprostá spokojenost jak s kafem, tak i se snídaní celkově.


Cappucino v cizích zemích je vždy odlišně, i když se může zdát, že ne.

Přesto Jítě zde chutnalo. Převažovaly chuť kávy, která neměla nakyslou chuť. Latte art samozřejmě nesměl chybět. Ceny jsou lehce vyšší, ale bavíme se tu o kavárně v Německu 🤔🤷.

I tady je to top, 5 hvězd z 5.


Přesuňme se z nápojů k jídlu.

Míchaná vajíčka, ovoce s jogurtem a croissant se šunkou.

Kombinace se může zdát zvláštní, ale byla to jedna z nejlepších snídani, jaké Jíťa kdy ochutnala. Rozmanitost zde nebyla nevýhodou, spíš naopak. Míchaná vajíčka byla akorát upečena (nebyla vysušená) a osolená. Jogurt s ovocem byl lehký a skvělým závěrem snídaně. Obložený croissant byl též dobrý, ale pokud by byl samotný bez náplně, nic by se nestalo. Verů k tomu nemá co dodat a naprosto souhlasí s tímto Jíti vyjádřením.

Eli si zvolila snad největší z nabízených snídaní 😂 Míchaná vajíčka, jogurt s ovocem, toasty, nakrájený sýr, šunka...a marmeláda. Opravdu vynikající snídaně, pokud plánujete potom delší pauzu před obědem. Vše chutnalo a bylo čerstvé. Tato snídaně stála cca 300 Kč nebyla zrovna levná, ale jen tak, občas, by si jí Eli dovolila. Stačí najít stejně dobré místo v Praze 😉

Jídlu prostě není co vytknout a rozhodně 5 z 5👌

Celkově od nás kavárna má 5 hvězd z 5.

A jsme opět na konci. Doufáme, že se vám naše recenze z mnichovského objevování líbila. Pokud jste navštívili Mnichov napište nám, co uchvátilo vás.

Všechny odkazy máte samozřejmě v článku. Jejich ofiko stránku máte tady

Jediný, co vám zde neposkytneme je Instagramový profil, a to zcela z jediného důvodu. Žádný profil totiž nevlastní.

Ještě jednou díky moc za vaše komentáře a zase příště ahoj!


VÝHODY:

      

    


Holky ze Zážitky na 4


Žádné komentáře:

Okomentovat