sobota 24. srpna 2019

Recenze: CAFEFIN


    

Krásný den jako vždy. Dnes jsme se pro vás rozhodly udělat recenzi na kavárnu, do které jsme se snažily dostat už dlouho. Jako opravdu dlouho. Chodily jsme tam asi dva měsíce a vždy tam měly plno. Absence rezervací je zde hodně znát. ("WE DON'T MAKE RESERVATIONS 😊 ").

A kde, že CAFEFIN najdete? Nedaleko centra města Prahy, přesněji na adrese Nám. Jiřího z Poděbrad 4, 120 00, Praha 2 - Vinohrady. Ochutnat cokoliv z jejich nabídky můžete v otevíracích hodinách, které jsou Po - So 8 h. - 21 h. a v Ne 10 h. - 19.30 h. S připojením k Wi-Fi problém nebude, stačí si jen najít heslo napsané v menu. Platit u baru můžete nejen hotově, ale i kartou.


Interiér už jen z venku vypadá naprosto skvěle! Velká okna lákají svým výhledem do ulice. Cihlové zdi zdobené obrazy a květinami podtrhují skvělou atmosféru. Dřevěný nábytek je v této jedné místnosti rozmístěn takticky, i když u zadní zdi, by klidně jedno místo k sezení mohlo chybět. Lidé by si alespoň nekoukali do talíře. Ohledně těch velkých oken, i u nich lze posedět, buď u stolů s barovými židličkami a nebo u velkých stolů. My jsme měli tu příležitost posedět u jednoho z těchto velkých stolů, bohužel jsme však byly trochu zhnuseny zažranou špínou ve stole, která by rozhodně chtěla něčím odstranit. Za pozornost rozhodně stojí podlouhlý velký bar, na kterém najdeme nejen kávové hrníčky, ale také plno čerstvě napečených dobrot. Posledním, co opravdu podtrhuje lehkost této kavárny, jsou jemná světla v podobě různě pokroucených žárovek, která jsou prostě boží!

 

Interiéru dáváme 4,5 hvězd z 5.

K obsluze máme hodně co říct! Za jednu návštěvu nás totiž stihl obsloužit každý z personálu. Eli s Kačkou dorazily jako první, uvítal je milý pan číšník a jejich snídaňová objednávka byla rychle přijata. Cappuccino už přinesla jiná slečna a zdálo se, že je to její první šálek, který někomu nese, malém se jí totiž káva rozlila na tácu. Ale zvládla to donést a překvapivě se ji nepokazil ani latte art, i když pochyby byly. Když za chvíli dorazila Verča, objednávku přijala úplně jiná slečna a ve chvíli, když se k nám připojila i Jíťa, měly jsme pocit, že je neviditelná. Bohužel ji nebylo doneseno meníčko a její objednávku slečna přijala až potom kdy nám došlo, že dlouho čekáme a diskutovaly jsme o tom společně (slečna nás pravděpodobně zaslechla a hned šla za námi). Každopádně se nám omluvila a musíme říct, že v tuto chvíli v kavárně zrovna nebylo málo lidí. Jen nás to překvapilo a nevíme, jestli je to dobře nebo špatně, že nás obsluhovali celkem 4 lidé. A je třeba dodat, že jsme platily na baru úplně jiné slečně 🤷.

  

Obsluha od nás dostává 4,5 hvězdy z 5.

Nápoje nás trochu rozdělily na dva tábory. Všechny jsme musely to ráno sáhnout po cappuccinu (58 Kč) Jítě cappuccino moc nechutnalo. Ani neslazené, ani s cukrem. Mělo zvláštní chuť, která ji asi nesedla. Stát se to může. Ale latte art se baristům moc povedl, káva byla přinesená skoro hned po objednání a byla akorát horká ke konzumaci.


Eli měla cappuccino s kokosovým mlékem. Chuťově bylo moc dobré, akorát horké, zdálo se lepší než cappuccino u holek. I latte art nechyběl, a víme, jak je těžké jej vytvořit s rostlinným mlékem. Příplatek za kokosové mléko je 15 Kč.

Verů měla kafe celkem dobré. Budeme se opakovat, jako v té Letce, ale podle některých z nás, je ta chuť zapříčiněná jiným druhem aromatičtější kávy. Doslazovat tedy i ona musela trochu víc, ale poté už to bylo vyvážené, tak akorát. + povedený latte art. Verů prostě cappuccino chutnalo!

A Kačí vůbec chuťově nesedlo.

PS: cukr byl na stole v dózičce a trochu vlhký. Vodu jsme ke kávě nedostaly, byla pouze za příplatek. Dříve zdarma.

  

Nápojům dáváme 4 hvězdy z 5.

K jídlu asi toto. Snídani si tady Verů spolu s Eli objednaly jako jediné. První z nich byla sladká snídaně - Francouzské tousty (150 Kč). Jemná chuť, nadýchané těsto (možná až moc velké kostky, ale to zase tak moc nevadí). Co rozhodně bylo super, je ovoce, které bylo krásně naaranžované na talíři (kiwi, zkaramelizovaný banán, maliny, hroznové víno - bez pecek a rozkrojené, 2 kousky ananasu), spolu s ovocem bylo u toustů mascarpone posypané nasekanými oříšky. (Což pro alergiky není vhodně zvolená ingredience). Tousty sice nebyly chuťově tak šíleně výborné jako jsme ochutnaly v Krakově, ale v klidu jim můžeme říct, že je budeme hodnotit vysoko (alespoň Verča teda, protože ostatním se do toho moc nechtělo). Všechny chutě k sobě hezky ladily a pasovaly. Holky trochu děsil ten zkaramelizovaný banán, ale právě on byl jedním z nejlépe zvolených ingrediencí, které tu chuť jen podtrhovaly.

 

Bageta s omeletkou (80 Kč) ke snídani je dobrý nápad pro milovníky slaných snídaní! Tato bagetka byla přinesena v krásném vázáném košíku (bez příborů). Na fotce sami vidíte její velikost, je opravdu velká, člověk se rozhodně nají. Pečivo bylo čerstvé a křupavé, uvnitř se zeleninou, salátem a omeletkou a nějakou omáčkou. Chuťově dobrá, bohužel Eli ji nezvládla po ránu sníst celou. A bylo by lepší ji třeba rozkrojit na půl aby se dala jíst bez strachu, že se celá rozpadne.


Ještě si nemůžeme odpustit, zmínit se vám o naší dřívější návštěvě a jídlu, které jsme zde ochutnaly (teda konkrétně Veru). Jednalo se o Kuřecí salát, který sice na první pohled vypadal naprosto skvěle, ale chuťově už to takový zázrak nebyl. Plno klíčků a dalších podivných ingrediencí. Veru prostě nechutnal. A rozhodně do toho znovu už nepůjde. (Zřejmě až moc zdravá varianta). Co však musíte ochutnat je avokádový toast. Ten byl super.


  

Jídlo hodnotíme 4,5 hvězdami z 5.

Celkově si tato kavárna vysloužila 4 hvězdy z 5.

A jak se líbilo v CAFEFINU vám? Dejte nám vědět. Odkaz na jejich stránku máte tady.

PS: Mrkněte na jejich Instagram. Stojí za to! @cafefinvpraze.



Od nás je to vše. Mějte se báječně.

VÝHODY:

       

    

 

https://www.cafefinvpraze.com/

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat