sobota 24. srpna 2019

Recenze: IPPA Café (dříve IF Café)



    

Krásný den všem. I dnes jsme se vydaly do jedné, trochu luxusnější francouzské kavárny v Praze. Naším cílem se stalo IF Café, které se nachází na Tylově Náměstí 2 na Vinohradech.

Otevřeno mají každý den včetně víkendů od 8 do 20 h. Jednou z velkých překvapení pro nás byla absence Wi-Fi ("No Wi-Fi we talk") a zákaz mazlíčků, i když na fotografiích jistých celebrit, se psi objevovali i uvnitř podniku. Takže si tímto výrokem na dveřích nejsme jisté. Platit tu jde oběma způsoby, tedy jak hotově, tak i kartou. Jo, a ještě jedno info. Nemusíte smutnit. Kavárna má mnohem více poboček po Praze, přikládáme malý kreslený plánek z menu, takže pokud se vám nechce sem, zaskočte si do jiné.

  

Interiér teto kavárny na nás opravdu zapůsobil. Prostorně řešený, vzdušný, a skvěle rozložený. Nikde nebylo moc nebo málo nábytku. Barevně k sobě vše ladilo, dřevo bylo doplněné o bílou barvu, kterou podporovaly světlé pastelové barvy.


Na stěnách byly kreslené dezerty v rámech, na které bylo namířené světlo. Bar byl umístěn hned u vchodu. Velká skleněná vitrína v sobě schovávala plno úžasných zákusků. Za zmínku určíte stojí i prosklená zeď, která umožňovala pohled na cukráře. Vtipný byl i nápis v rohu skla, "prosím nekrmte cukráře".

 
  

Interiéru dáváme 5 hvězd z 5.

   

Obsluha byla velmi zdvořilá. Hned u vchodu nás přivítala slečna, která nás uvedla ke stolu pro 4. Následně si náš stůl přebral její kolega, který nám dal dvojnásobný čas na výběr z menu, které bylo naprosto krásné.

  
 

Kreslené zákusky, detailní popisy, co se v nich nachází - mají i anglickou verzi menu. Člověk si prostě vybírá očima a ne jen představou. Kladně také hodnotíme perfektní angličtinu obsluhy, která se zahraničními návštěvníky i zavtipkovala. Vše nám bylo doneseno teplé a do pár minut.


Možná na nás působila až moc profesionálně a bylo nám líto právě slečny stojící a čekající na zákazníky u dveří.

Obsluze dáváme 4,5 hvězd z 5.

Co se nápojů a kávy týká. Cappuccino (79 Kč) jsme si daly všechny 3. Jemná pěna, skvělá chuť a konzistence, kladně hodnotíme i latte art. Jeden cukřík stačil (Jen Jíťa si zašla pro ještě jeden, zatímco podle Kačky cukr prý není potřeba, cappuccino chutnalo i tak sladce).

 

Voda nám ke cappuccinu nabídnuta nebyla, ale k jiným druhům kávy ji nabízejí. Cukříky měly na sáčcích napsány motta / citáty - prostě ultra roztomilý. Jiné mléko ke kávě je za příplatek. Co hodnotíme hodně pozitivně, jsou ukázky kávy v menu.


Nápoje hodnotíme 5 hvězdami z 5.

O jídle vám toho povíme trochu více. Verů se totiž rozhodla sáhnout po jedné ze školních vzpomínek, tedy po buchtičkách s vanilkovým krémem, které byly naprosto výborné. Jemná chuť krému spolu s vanilkou, která byla opravdu cítit, bezkonkurenční a vynikající. Těsto buchtiček jemné a nadýchané. Chuťově neměly chybičku. I cena - 125 Kč adekvátní. Ostatní ceny nám z počátku přišly na velikosti zákusků přemrštěné, ale jelikož jde o francouzskou cukrárnu, která peče výhradně z nejkvalitnějších surovin, tak cenu docela chápeme. Jednou z výhod je také to, že se dalo připlatit za alkoholový krém.

  

Kačka ochutnala místní věneček, který byl také moc dobrý, v krému (stejně jako u buchtiček) byla cítit pravá vanilka. Těsto bylo křehké, vláčné a nadýchané. Zákusek stál 64,-

Jídlu dáváme 5 hvězd z 5.

Celé kavárně dáváme dohromady 5 hvězd z 5.

Pokud vás naše recenze nestačila, mrkněte na jejich oficiální stránky zde, protože pokud jsme vás recenzí nenalákaly my, oni rozhodně učiní opak.

Jo, a ještě jedna věc. I oni mají nádherný Instagram. @ifcafe. Tak mrkněte.


A také se nebojte a dejte nám vědět, jak chutnalo vám.

Mějte se krásně.

VÝHODY:

      

   


Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat