sobota 24. srpna 2019

Recenze: Kavárna Cottee / TRVALE UZAVŘENO



    

Náš Příběh k této recenzi začíná na Instagramu... Ještě na konci listopadu roku 2018 jsme objevily profil nově otevírající se kavárny v Praze, která nás zaujala svým jedinečným nápojem "Cottee" → Coffee + Tea… Kavárnu jsme přidaly na svůj seznam podniků, které musíme navštívit a už začátkem roku 2019 jsme měly naplánovanou schůzku s Jiřím Vránou (zakladatelem tohoto podniku). V tomto článku bychom Vám rády pověděly o naší návštěvě a celkových dojmech - přeci jen, je to něco nového.

Ale nejdříve se pojďme podívat, kde se kavárna Cottee nachází. Najdete jí na Praze 8, Karlín v ulici Rohanské nábřeží 7. Jednoduše se tam dostanete buď z tramvajové zastávky Karlínské náměstí nebo ze stanice metra Křižíkova.


V kavárně se lehce připojíte k Wi-Fi, zaplatíte v pořádku kartou a můžete přijít i se svým mazlíčkem.

V sortimentu najdete nejen Cottee nápoj, ale i klasické cappuccino, flat white, espresso atd. V době oběda zde nabízejí i polévky (49 Kč) - bylo nám řečeno, že podávány jsou pouze žluté polévky (aby se to hodilo k podniku a logu) - nám to přijde jako opravdu zajímavý a skvělý nápad. V den naší návštěvy měli výbornou mrkvovou s kokosovým mlékem. Mrkněte na jejich stories, kde každý den sdílejí polévku dne 😊 (odkaz na profil najdete opět pod článkem) a počkejte si, protože tam nebude pouze odkaz 😁.

 
 

Mimo tedy zde zmiňovanou polévku. Jsme měly možnost poslechnout si celý nápad a vznik Cottee nápojů i s konkrétními vysvětlivkami, z čeho se jednotlivé druhy skládají (detailněji to máte u odstavce s nápoji a nebo na oficiálních stránkách Kavárny Cottee - opět odkaz bude dole pod článkem). Bylo moc fajn, že nám toto vše vysvětlil pan majitel a udělal si na nás čas. Ještě jednou mnohokrát děkujeme. Ale teď už zpět k článku a rovnou se přesuňme k prostorám kavárny.


Interiér teto nové kavárny byl malý, ale moderně pojatý ve žluté a tmavě modré barvě. Místnosti rozhodně dominoval bar, který zabíral skoro polovinu prostoru. Byly zde 4 stolky v černé barvě, které nijak nenarušovaly kombinaci žluté a modré. Také zde najdete vysoký podlouhlý stůl s barovými židličkami a výhledem z okna. Venku pak byly další 2 stolky s příslibem velké zahrádky na volném prostranství před kavárnou (na ty se opravdu moc těšíme, protože posedět venku za krásného počasí s jedním z ledových nápojů to bude skvělé).

 

Dekorací moc nebylo, ale popravdě ani nebylo moc prostoru na to je někam dát. Na jedné zdi byla knihovna s možností si půjčit knihy (i to nám přišlo jako zajímavý nápad - za poplatek si lze knihu půjčit i domů). Úplně nahoře nad policí byly hodiny, které bohužel nebyly skoro vidět. Na protilehlé stěně je obraz s logem kavárny, a to je vyjma, reklamních plakátů, vše. 

Na plných 5 hvězd to tedy není, ale s klidem dáváme 4,5. Je to zvlášť právě kvůli malému prostoru a méně dekoracím.

V tomto podniku jsme měly možnost seznámit se s majitelem této kavárny (jak už píšeme výše) a slečnou, která obsluhovala nás i ostatní zákazníky. S majitelem jsme měly degustaci nápojů Cottee, to, jaký nám chutnal nejvíce, se dočtete níže. Každopádně rozhodly jsme se, že budeme hodnotit slečnu a její přístup k ostatním zákazníkům, protože pan majitel se věnoval nám. Sám byl velice milý, zdvořilý a to, že si udělal čas na nás, nám přišlo skvělé.

Slečna nám přišla milá, usměvavá a hodně pracovitá. Vše běželo, jako na drátkách, tedy jinak, vše bylo doneseno rychle. Nádobí na stole nestálo dlouho, a dokonce jsme zahlídly, že se slečna byla několikrát doptat, zda je vše v pořádku a nebo něco hosté nepotřebují.
I nám se věnovala, donesla nám nápoje i jídlo, a dokonce se i párkrát zasmála naší konverzaci.

Takže vzhledem k tomu, že nám přišla obsluha moc fajn, dáváme 5 hvězd z 5.


Přejděme k nápojům a k jednotlivým ochutnávkám. Jelikož jsme byly pozvány na degustaci unikátního nápoje Cottee, povíme vám více o každém z druhů.

Nabízejí totiž 4 varianty:


První kombinace Cottee (signature drink). Jde o černý čaj s espressem Arabica. Tento druh nápoje nejvíce chutnal Verů, na začátku cítíte hořkou chuť kávy a následné sladkou chuť čaje. Celkově to podle Verů byla nejvyváženější a pocitově nejpříjemnější variace.


Druhým nápojem je Bali Cottee, jde o zelený japonský čaj spolu s espressem. Chuťově to nebylo špatné, ale u nás se zařadil až na posledním místě. Myslíme si, že skvělý může být hlavně v létě, jako ledový nápoj. Každopádně menší vsuvka - dost nás překvapilo, že tato varianta nápoje je, mezi lidmi, co to ochutnali, nejoblíbenější.


 

Třetí variantou je Milky Cottee. Tento nápoj je složen z černého čaje ovoněného bergamotem k tomu espresso a mléko. Tento nápoj nám přišel chuťově velmi jemný díky mléku. Ještě předtím jsme však cítily chuť bergamotu a kávy. Tato varianta nejvíce chutnala Jítě, která miluje bergamot a v kombinaci s mlékem to byla přímo lahoda. Rozhodně se těšíme i na ledovou letní variantu. Super také bylo, že vám nápoj podají i s bezlaktózovým mlékem, pokud si řeknete.

 

Jako poslední nápoj, který je v nabídce a který jsme ochutnaly je Foamy Cottee. Jde o uzený černý čaj ovoněný bergamotem, citrusy a kořením. Opět je míchán s espressem a mlékem (popřípadě i bezlaktózovým). Tuhle kombinaci si zamilovala Eli, právě kvůli jemné chuti uzeného čaje a mléka. Káva zde tolik co čaj cítit nebyla.

A jelikož jsme chtěly ochutnat něco víc, tak Jíťa zvolila MC = Macarons Cottee / s příchutí makrónek (střední za 99,-), tento nápoj ji zaujal už v momentě, kdy jsme koukaly na stránky kavárny. Toto netradiční pití rozhodně dostálo svému názvu. Sirup přidaný do Cottee rozhodně změnil chuť nápoje tak, aby odpovídal sladkosti, po které je pojmenován. Skutečně byl cítit po makrónkách. Navíc na vrchu byla opravdu hustá pěna, posypaná malinkými marshmallow, které jen přidaly chuti Cottee ten pravý šmrnc.

  

Ještě abychom neopomněly, k ochutnávce jsme dostaly i karafu vody.

 

Nápojům dáváme 5 hvězd z 5. Každé z nás chutnala z degustovaných druhů jiná příchuť. Každopádně jsme se shodly na tom, že Bali Cottee je u nás na posledním místě. 5 hvězd dáváme hlavně nápoji, který si zvolila Jíťa, právě kvůli kombinací chutí. Trochu nás mrzí, že je to pouze sezónní pití, každopádně už teď se moc těšíme na další varianty, které přinese další sezóna.

A abychom neskončily pouze ochutnávkami nápojů, rozhodly jsme se udělat pro vás kompletní recenzi i s jídlem, které jsme si sami mohly vybrat. Tak pojďme na to.
Jako první si Verů vybrala Malinová panna cotta (65,-). Tento zákusek byl naprosto perfektní. Dodal tělu cukry a ještě nasytil. Jemná chuť smetanového krému spolu s malinami je jednou z nejlepší kombinací, co existuje! Takže rozhodně doporučujeme 😊.


Naštěstí i tady si uvědomili, že kavárna by neměla mít jen sladké, což je teď trend, na který už přišlo mnoho kaváren, a my jsme za to rády. A jelikož Jíťa měla sladké kafe, zvolila slaný zákusek (nebo oběd 🤔?). Jednalo se o sandwich se šunkou, sýrem (byl to chedar!) a trochou koření (45,-), které jinak normální toust změnilo, aby chutnal tak trochu jinak. Na místě vám ho také zapečou, takže je krásně teplý a sýr se úžasně táhne. Byl akorát velký, což z fotky asi moc nepoznáte (zvlášť, když jsem ho zapomněly vyblesknout ještě předtím, než se na něj Jíťa vrhla - takže tady máte alespoň reprezentativní okousaný sandwich), ale asi je vidět, že byl moc moc dobrý.

 

Poslední dva druhy jídla si zvolila Eli. Lososový sendvič (65,-) byl moc zdravý! Tence nakrájený celozrnný chleba + pomazánka + losos. Skvělá kombinace, chutnal dobře a na svačinku byl tak akorát.
Mrkvová polévka s kokosovým mlékem (49,-) byla moc dobrá, rozhodně byla cítit mrkví. Kokosové mléko dodávalo moc jemnou chuť a podle Eli by klidně nevadilo, kdyby polévka byla trochu hustší, jinak ve všech ostatních směrech také moc super.

   

Nezbývá nám, než i tentokrát dát jídlu 5 hvězd z 5. Nám zde opravdu moc chutnalo.

Celkově si od nás kavárna vysloužila 5 hvězd z 5 a už teď víme, že se sem rozhodně vypravíme znovu.

Nyní už jsme se konečně dopracovaly k slibovaným odkazům. Takže oficiální stránku naleznete zde , rovnou i s kompletními informace. Neopomeňte navštívit také jejich instagramový profil @kavarnacottee , protože i tam najdete plno užitečných informací.

A nejen to. Dnešním dnem pro vás na Instagramu spouštíme soutěž, která bude trvat až do příští soboty 16.2.2019. A o co konkrétně se soutěží? Dohodly jsme se s panem Vránou na 3 cenách v podobě voucherů, buď na samotnou degustaci, takže si můžete všechno postupně očichat a ochutnat (to je první cena) nebo máte možnost vyhrát 2 nebo 3 cenu, na výběr svého vlastního nápoje Cottee. Nás to neuvěřitelně nadchlo, vouchery jsou opravdu krásně provedené a my jsme nesmírně šťastné, že nám to pan Vrána nabídl. Doufáme, že máte radost i vy a nezapomenete se zapojit. Všechny detailnější informace k soutěži naleznete na našem instagramovém profilu @zazitky_na4. Tak neváhejte a utíkejte se zúčastnit.

Tohle je od nás vše. Věříme, že se vás do soutěže zapojí co nejvíce. Ty ceny jsou totiž opravdu moc krásné.

Mějte nádhernou sobotu, hodně štěstí v soutěži 😊 a u dalšího článku, tentokrát až ve středu, paaa.

  

VÝHODY:

       

    

  

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat