čtvrtek 12. září 2019

Příroda: Chotkovy sady


Ahoj, vítejte u nového článku o Chotkových sadech.

Cesta:

Chotkovy sady jsou krásné místo. Jedná se o pražský park, který se nachází kousek od Letohrádku královny Anny a Královské zahrady. Je z nich krásný výhled na Prahu, Vltavu i její mosty a dokonce i na Pražský hrad. Pokud rádi cestujete metrem, doporučujeme stanice metra A "Hradčanská" nebo "Malostranská". Odtud ale stejně musíte kousek tramvaji a to na zastávky "Chotkovy sady" (2, 7, 12, 13, 14, 18, 20, 22 a 97 ) nebo "Královský letohrádek" (22, 23 a 41).

Památky:

Jednou z prvních památek, po které se projdete směrem do sadů je lávka přes Chotkovu silnici. Upřímně jde o celkem hodně fotogenické místo.

Jezírko s pomníkem Julia Zeyera. Jde o monumentální skalnatý pomník uvnitř jeho jeskyně naleznete několik soch, které představují postavy z básníkových děl.

Letohrádek královny Anny nebo také Belveder nebo Královský letohrádek nebo později také Matematický dům je renesanční stavbou, která v dřívějších dobách sloužil k rekreačním účelům, později zde měl svá umělecká díla uložen Rudolf II. a také byl letohrádek využíván jako observatoř a to významným astronomem a matematikem Tycho de Brahem.

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat