sobota 14. září 2019

Recenze: Kavárna Pražírna


    

Zdravíčko vážení, hledáte příjemný podnik s krásným prostředím, voňavou kávou a tou pravou atmosférou na odpočinek v okolí I.P. Pavlova? Co takhle zajít do Kavárny Pražírny?


Tento podnik naleznete na adrese Lublaňská 676/50, 120 00 Vinohrady - Nové Město. Otevřeno zde mají od pondělí do pátku, každý tento den od 8:30 do 22:00.

Jak sami na svých webových stránkách tvrdí, mají vlastní pražící stroj na kterém praží vybrané druhy káv. Tu si můžete i vy koupit přímo domů.


Mimo to, zde najdete spoustu druhů jiných nápojů. Vstup je možný i s mazlíčkem a nebo můžete posedět na malinkaté zahrádce před kavárnou.

  

Interiér této kavárny je opravdu krásný. Dřevěný nábytek, schody i bar. Naprosto přesně a vhodně zvolené stěny a to cihlovým obložením, které dodává autenticitu toho, že sedíte ve sklepních prostorách. Kombinace cihel a dřeva naprosto vystihuje atmosféru této kavárny, prostě místo, kam se jdete zašít, když nechcete, aby vás někdo našel. Co musíme vyzdvihnout jsou obrazy, které tvoří dekoraci stěn. Nově zde také očekávejte zrekonstruovaný bar. A pokud budete mít strach, že si zde nenajdete místečko k sezení, tak nebojte. Míst je tu opravdu, opravdu mnoho.


Interiéru dáváme 5 hvězd z 5.

Obsluha, jak na baru, tak i v prostoru byla milá. Byly jsme tu několikrát a nikdy žádný problém nebyl. Za barem jsme zahlídly stálé zákazníky, kteří si rádi povídají s personálem se šálkem kávy v ruce. Nám to říká jen to, že tato kavárna je oblíbená u mnoha lidí.


Obsluze dáváme také 5 hvězd z 5.

Z nápojů jsme zvolily flat white s ovesným mlékem, mezi macchiatem a cappuccinem a také samostatné cappuccino.

Flat white s ovesným mlékem (65,- + 15,-). Mile překvapila cena, nevíme proč, ale očekávaly jsme dražší ceny. Příplatek za jiné mléko je většinou 10-15 Kč, takže v tomto žádná změna. Jinak kafe Eli chutnalo, v poslední době si oblíbila kombinaci kávy právě s ovesným mlékem. I když netrpíte alergii na laktózu, stejně si dejte někdy kafe s jiným mlékem 😉.



Mezi macchiatem a cappuccinem (52,-). Upřímně, tento nápoj nás opravdu překvapil a sami jsme nevěděly, co si pod tím konkrétně představit. Každopádně šlo o nápoj, ve kterém byla cítit silná káva. Mléko tuto chuť trochu umírňovalo. Krásná také byla mléčná pěna s latte artem. Za nás rozhodně super, včetně ceny! (Foto v úvodu)

Cappuccino (57,-) už je naší klasikou a není snad ani možné, abychom ho někde neochutnaly. I tady bylo velmi dobré, jemné s hezkou pěnou a latte artem. Takže i tento nápoj za nás velmi dobrý, možná trochu kyselejší, ale s trochou cukru naprosto super.


Káva od nás získává hvězd z 5.
Jídlo jsme bohužel žádné neochutnaly. Tak snad příště 😊.

Celkově tedy dáváme 5 hvězd z 5.

To je od nás vše. Byli jste v Pražírně a nebo chystáte se sem?

Odkaz na oficiální stránku máte tady. Jejich Instagram hledejte pod @kavarnaprazirna.



Tak pa a zase u příštích návštěv ahoj.

VÝHODY:

      

    


Holky ze Zážitky na 4


Žádné komentáře:

Okomentovat