čtvrtek 26. září 2019

Tip na 4: CZE - Grant Cafe Orient

Česká republika - Staré Město - Praha 1


Grand Café Orient


Zdravíčko všecí, jistě jste již všichni slyšeli o uměleckém slohu – Kubismu. Pro ty z vás, co ne, vám prozradíme pár informací.

Kubismus do češtiny "krychle". Tento směr vytvářel prostorovou koncepci díla, tudíž zobrazoval samotný výtvor z mnoha uhlů.

Umělci, kteří tvořili v tomto stylu byli např: Pablo Picasso, Salvador Dalí ... z Čechů např: Emil Králíček nebo třeba Josef Čapek a další.

A teď si představte, že v Praze stále existuje kubistická kavárna, která v sobě ukrývá kubistický nábytek, a dokonce i kubistický věneček. Ano, hranatý věneček (58,-)!

Btw.: Ten prostor kavárny je naprosto úžasný! Otevírací doba je taky hrozně fajn od po do pá 9:00 - 22:00, o víkendu mají otevřeno od 10:00 do 22:00. 

Sami si všechny cukrářské výrobky v kavárně pečou a je to poznat. Výborná jemná chuť krému a lehkost těsta věnečku, je přesně to, co zde musíte ochutnat.

Káva už zase za tolik nestála, spíše nám vůbec nechutnala, ale kvůli tomu zákusku tam prostě musíte 😊.

Tak snad zase příště u dalšího článku na viděnou. 

Názor Terez:

Kavárna vypadá na první pohled krásně a vymazleně. Zamrzely mě detaily jako úplně obyčejný příbor, ubrousky a nebo třeba talířky, ty taky nic moc. Měla jsem velikou chuť na jahodové palačinky se šlehačkou a k tomu cappuccino. Káva dobrá nebyla. Chutnala jako voda s trochou mléka z kávovaru, kterému asi došla mletá káva... Od palačinek za 170 Kč jsem čekala taky víc. Dostala jsem jednu obyčejnou palačinku s jahodovou marmeládou a rozkydlými jahodami studenými jako psí čumák z konzervy. Byly tam dva kopečky šlehačky a na nich lístek máty. Jediné co mi chutnalo byl věneček v kubistickém stylu, který měla Verča.

To sum up: Kavárna hezká, obsluha okay, jídlo předražené → doma bych si ho udělala chutnější.

Je škoda, že tak krásná a stará kavárna není dobrá. Už do ní nejspíš nezavítám.
VÝHODY:

    

Verů a Terez

Žádné komentáře:

Okomentovat