pondělí 16. září 2019

Výlety: Kolín


Ahoj, ahoj, doufáme, že máte hezké zářijové dny. Proč si je nezpříjemnit třeba výletem do středočeského města Kolín? Přinášíme vám sem pár tipů, co vidět a kde se najíst v Kolíně, tak pojďme na to.

DOPRAVA:

Nejvhodnějším způsobem, jak se sem dopravit, je využít služeb Českých drah. Cesta zabere necelých 45 minut a stojí cca 80 Kč. Spojení jsou taky velmi častá. Takže nemusíte mít strach a nouzi o to, zda se dopravíte domů.

Dalšími možnostmi jsou autobus anebo samozřejmě vlastním automobilem.

UBYTOVÁNÍ:

Vzhledem k tomu, že jsme zde byly pouze pár hodin, ubytování jsme nevyužily.

CO NAVŠTÍVIT:

Přemýšlíte o tom, co zde vidět?



No, upřímně, ani my jsme toho moc nestihly, a proto vám sem dáme pouze 2 místa, která nás zaujala nejvíce.

Chrám sv. Bartoloměje – naprosto kouzelné místo a podle nás dominanta celého města, která rozhodně stojí za navštívení už jen kvůli své monumentální a krásné architektuře.


 

Karlovo náměstí s radnicí vás zaujme na první dobrou. Rozlehlý prostor, kašna a nádherná architektura kolem. To vše doplňují místa, kde se můžete najíst nebo si dát dobrou kávu.



Abyste si ale nemyslely, že tohle je od nás vše, tak není. Je zde mnohem více míst, které stojí za navštívení a my vám je sem dáme. Např.: Bauerova vila, Rozhledna Vodárna, Zámek, Věž Práchovna nebo zde najdete plno historických židovských památek.

KDE SE NAJÍST:

Naším tehdejším cílem bylo focení v Kavárně Štěstí, které bylo naprosto hezké a zábavné a samotná kavárna působí neuvěřitelně klidným dojmem lákajícím k odpočinku. Opravdu skvělé jsou zavěšené houpačky, sedací pytle a koutek, kde se prostě cítíte jako doma. To vše podtrhuje milý personál. Za nás velké doporučení. Odkaz tu


 

Restaurant Lavande byla naše druhá zastávka, kam jsme zašly na oběd (těstoviny), který opravdu stál za to a vřele doporučujeme, protože poměr cena/porce je naprosto adekvátní. Odkaz na podnik zde


Od nás je to dnes všechno, doufáme, že ty tipy vás inspirují k návštěvě a zase příště u dalšího článku ahoj! BTW: pokud máte tipy i vy, hoďte nám je domů do komentářů.


Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat