pondělí 16. prosince 2019

Příroda: Botanická zahrada Univerzity Karlovy


Ahojky. Jsme tu s vámi opět u dalšího článku. 😊 Tentokrát se podíváme na botanickou zahradu, ale ne tu v Troji, ale tu Univerzity Karlovy.

Cesta:

Najdete ji na adrese Na Slupi 16, Praha 2, 128 00. Tramvajová zastávka se jmenuje symbolicky Botanická zahrada a dostanete se tam tramvajemi číslo 1, 14, 18, 24, 25, 93 a 95. Od zastávky to určitě neminete, je to hned vedle ní, takže směle vyrazte na prohlídku. Venkovní výstava je zdarma, skleník stojí pro dospělé 80 Kč a pro děti, studenty (do 26 let), seniory 40 Kč. Otevírací dobu si můžete prohlédnout zde. Jsou velmi rozmanité, proto je lepší, si je vždy zkontrolovat.

Památky (zajímavosti):

Jsou zde k vidění jak skleníkové tak i venkovní expozice. Velký areál s kaktusy a sukulenty se nám líbil nejvíc. Hned u vchodu je ptačí pavilon, takže se jako Eli nelekejte, až uslyšíte, že zrovna vás chce přivítat nějaký papoušek 😁


Hezky se můžete projít i malými uličkami a prohlížet stromy a rostlinky. V jednom z areálů jsou pravidelně vystavené obrazy, my jsme zastihly výstavu dětských obrázků s různými zvířaty 😀

Je tu toho k vidění hodně, doporučujeme sem někdy zajít na procházku, když vám bude ve městě chybět příroda s čerstvý vzduch.

Mějte se moc pěkně, a příště ahooooj.
Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat