pondělí 13. ledna 2020

Recenze: Cafe Momenta



    

Krásné pondělní odpoledne všem, vážení. Vítejte u nové recenze. Díky ní se vrátíme zpět do teplých dní minulého roku a také do našeho výletu v Brně…

Ano, opravdu je to už náš několikátý článek z Brna, ale co se dá dělat, byly jsme tam 4 dny a hlad jsme měly. A nebyly bychom to my, kdyby jsme pokaždé nešly jinam. Tentokrát vám řekneme o Café Momenta. Byl to náš úplně první navštívený podnik v Brně (tedy aspoň pro Jíťu a Veru). Najdete ji na náměstí, na adrese Zelný trh 314/2, Brno 602 00, Česká Republika (Ano, Brno stále patří do ČR, i když je to neuvěřitelné😁). Jako jeden z mála podniků má stabilní otevírací dobu bez ohledu na víkend. Je tedy otevřeno od pondělí až  do neděle od 08:00 do 22:00 hod.



Interiér je tu ohromný. 2 velké místnosti s možností sezení u oken. Světlé stěny, několik doplňků, třeba vázičky na stole, polštářky .. to vše hezky doplňuje celý prostor, včetně dřevěného nábytku. Skvělé je také letní posezení na venkovní zahrádce. Dáváme 5 hvězd z 5.


Zdálo se nám, že obsluha je tu na jiném levelu, jako kdybychom přišly do nějaké luxusní restaurace (to bude možná také tou uniformou). Mladý pán byl moc milý a nevznikl žádný problém s doneseným jídlem ani s platbou. Dáváme 5 hvězdiček.

Levandulová limonáda nebyla vůbec chuťově špatná. V nápoji nás pobavila sušená levandule, která byla zvolena i jako dekorace ve vázičce na stole. Za Verů dobrý, ale pokud do Brna zavítáme někdy znovu, ochutná zase jiný nápoj.


Eli si dala cappuccino (55 Kč) se sojovým mlékem (10 Kč), mimochodem zde mají kávu od La Bohème, ale toho jste si určitě všimli z fotky s hrnkem, že ano? Káva byla výborná, ale mnohem více nás zaujal naservírovaný cukr.


Jíťa si  také dala cappuccino. Bylo velmi dobré, stačilo přidat kapku cukru a bylo ještě lepší. Latté art nechyběl a káva nebyla kyselá, takže velmi příjemný zážitek. Co bylo velmi zajímavé, byl cukr, který měl tvar kužele. Byl jednotlivě balený, a dvoubarevný! Ve špičce byt třtinový cukr a dole obyčejný řepný.

I nápoje od nás mají 5 hvězd z 5. 

Verů si zde dala 3 sázená vejce se slaninou, pečivem a rajčátky. Chuťově bylo vše hezky vyvážené, trochu soli byla také vhod. Za Veru fajn snídaně. Takže vřele do ní.

Cheesecake s ovocem. Lehký, svěží a velmi chutný. Na vrchu byly jahody, maliny, borůvky a rybíz, s kousky bílé čokolády. Porce byla akorát. Moc moc mňam. (Obrázek v úvodu).


Míchaná vajíčka (89 Kč). Nejdřív ta cena?! Byly jsme mile překvapeny, že se v Brně najíme do stovky. Porce byla tak akorát, bylo vidět, že zde nešetří ani na rajčatech a chlebu. Celkem Eli jídlo chutnalo.

Jídlu dáváme 5 hvězd z 5.

Už jste byli v Brně, nebo vás návštěva teprve čeká? My už si návštěvu odbyly a příště zase někam jinam.

Odkaz na oficiální stránku máte tu, na Insta je hledejte pod @cafemomenta

Mějte se pěkně.


VÝHODY:

      

   

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat