sobota 7. března 2020

Recenze: Urban House



    

Ahoj, ahoj, ahoj. Vítejte v Bratislavě. Přesněji v podniku Urban House. Možná ho díky nápoji (modrému latte) znáte, nebo jste o něm minimálně slyšeli. Pokud ne, rádi vás s ním seznámíme my.

Kavárna, bistro se nachází na adrese Laurinská 213/14, ground floor, 811 01 Bratislava, Slovensko. Krásně se k ní dostanete pěšky nebo třeba na kole. Otevřeno mají celý týden a rovnou ve velmi zajímavé časy. Od pondělí do čtvrtka je to od 9:00 do 24:00. V pátek a sobotu tu můžete posedět až do 2 hodin do rána. V neděli vás však vyženou už v 11 večer.

Takže si sem můžete zajít nejen na rychlo kávu, super snídani, ale také třeba večer s přáteli na drink. I mazlíčka vezměte s sebou a nezapomeňte udělat si rezervaci.


Vnitřek podniku byl obrovský! Jako opravdu jeden z největších podniků, které jsme navštívily. Rozlohou mohl klidně konkurovat kavárně Slavii. Přesto byl velmi hezký, nepřeplácaný a každý si našel své místo bez toho, aniž by měl pocit, že sedí s lidmi u vedlejšího stolu. Stylem byl podobný kavárně Coffee Perk, kterou jsme navštívili v Praze a nebojte, recenze brzy bude. Zpět však do Urban House. Měly jsme zde také štěstí na stůl u okna. Díky tomu jsme měly světla dost, ale cestou na toaletu se nám zdálo, že zbytek prostoru už tak světlý není. Možná jen subjektivní pocit. Podniku dáváme za interiér 5 hvězd z 5.

Obsluha byla milá. Objednávka byla vyřízena a donesena velmi rychle, zato placení trvalo obsluze vyřídit velmi dlouho. Slečnu jsme jednou upozornily, poté jsme čekaly minimálně 15 minut. Servírka měla plno času posedět a popovídat s lidmi. Chápeme, pravděpodobně na nás zapomněla. I to se stává. Proto jsme se rozhodly dát personálu 4 hvězdy z 5.


Blue latte u Veru moc nezabodovalo. První doušek ano, poté však nápoj chutnal jako mýdlová voda. Takže za Veru už ne-e. Aspoň, že fotogenický je dost. Jítě modré kafe chutnalo. Bylo v něm cítit kokosové mléko, a i bez cukru bylo velmi sladké. Chuť jako taková se moc popsat nedá, jen že klasickou chuť kávy v tom taky najít nelze. A podle Jíti nechutnalo ani jako mýdlová voda, ale každý má jiné chutě, že? 

Cappuccino bylo naopak za Veru moc dobré a po trošce cukru chutnalo mňamózně. Podle Jíti bylo tedy moc vodové a nevýrazné. Jako kdyby z jedné várky kávy udělaly dvě cappuccina. Spíše nic moc.


Pití hodnotíme 4 hvězdami z 5.

Opečená brioška s pomerančovo – jahodovým krémem byla parádní. Všechny chutě byly sjednoceny. Hlavně krém byl perfektní. Pomeranče a jahody jdou velmi hezky k sobě. Brioška mohla být trochu oslazená. Samostatně jí prostě něco chybělo. I tak by pro nás nebyl problém ochutnat ji znovu. 


Vejce benedikt bylo výborné. Nebýt té šunky, která byla trochu moc slaná a chuťové připomínala paštiku, byl by to TOP. I tak to bylo velmi chutné. Holandská omáčka dobře udělaná, a to samé i samotné vejce. 👌


Jídlu dáváme 4,5 hvězd z 5.

Celkově dáváme podniku 4 hvězdy z 5.

A co vy? Znáte a byly jste tu? Dejte nám vědět.

Ofiko stránku máte zde. Na Insta je hledejte pod @_urbanhouse_.

Vy se zatím mějte krásně a zase příště, i třeba u jiného výletu ahoj.

VÝHODY:

       

   

 
Verů a Jíťa

Žádné komentáře:

Okomentovat