úterý 4. srpna 2020

Recenze: Cafe Tvaroh


    

Ahoj všichni. Konečně jsme se po dlouhé době objevily na Letné. Tam, kde náš blog byl stvořen, jsme objevily, pro nás, nový a nádherný podnik s názvem Cafe Tvaroh

A když už jsme poznaly tak báječné místo, bylo nutné jeho návštěvu absolvovat hned několikrát. Možná vás proto ani nepřekvapí, že jsme jej z fleku zařadily mezi naše oblíbené podniky. Zvláště kvůli jejich skvělému jídlu, interiéru a zahrádce uvnitř vnitrobloku, kde je naprosto krásně.
 
Kavárna nabízí mnoho. Od snídaní po jednoduché svačinky, zákusky až k obědům. Plno variací kávových nápojů, ale i limonád a jiných dobrot. Jejich menu naleznete na jejich Facebookových stránkách. Také připomínáme, že své menu často obměňují, tudíž nemusíte mít strach, že budete ochutnávat pouze tyto dobroty. 

Podnik naleznete na adrese Šmeralova 22 v tiché a překrásné ulici, kde je i mnoho jiných podniků a míst k posezení.

Otevřeno mají po celý týden s malými výjimkami. Od pondělí do soboty je zde otevřeno od 9:00 do 22:00. V neděli tu zavírají o 2 hodinky dříve, tedy ve 20:00. 

Zajít sem můžete s přáteli, miminkem a nebo psím mazlíčkem. Posedět můžete uvnitř i venku a z jídel si zde můžete zvolit i vegetariánské.


Teď však již ke zbytku hodnocení.

Paní, která nás obsluhovala byla velmi příjemná a milá. Úsměv rozhodně nechyběl ani po ránu. Objednávka byla donesena rychle, takže s klidným svědomím dáváme 5 ⭐.

Interiér jsme tu prohlédly jen v rychlosti, ale všimly jsme si velkého množství míst k sezení a několik místností. Při vstupu je hned po pravé straně bar a vitrína se zákusky. My jsme oba dny poseděly venku na sluníčku. 🔆 Na jejich zahrádce jsme se cítily velmi útulně a příjemně. Zahrádka je docela velká, rozdělena na 2 části (plus ještě jedna zahrádka před kavárnou v ulici). Stoly nejsou namačkané na sebe. Za nás super 👍

 

Interiéru dáváme 5 z 5.

Verů při obou návštěvách sáhla po ledovém cappuccinu, které příjemně osvěžilo. Rozhodně tento nápoj při příští návštěvě zvolí znovu.


Cappuccino tentokrát v horké podobě rozhodně zabodovalo. Skvělá teplota i chuť, cukru netřeba. A navíc bylo naservírované ve velmi pěkném netradičním šálku.

Eli si tu dala klasickou Kombuchu. Drink byl příjemně studený a velmi osvěžující.


Pití od nás dostává 5 hvězd. 

Míchaná vajíčka se salátkem, chléb, máslo (140,-). Tuto variantu jídla při první návštěvě zvolila Verů, při druhé Jíťa. Za Verů byly míchaná vajíčka velmi dobrá, chuťově vyladěná a nevysušená. Jediné o co mohla Veru také požádat byl salátek bez rukoly. Snídani by si tak vychutnala mnohem více. To však nic nemění na to, že jídlo bylo celkově opravdu dobré a v poměru cena, velikost a chuť naprosto adekvátní.

 

Jíťa hned na začátku poprosila o salát bez rukoly či zálivky. Překvapením byla sezamová semínka v salátu a lněná ve vajíčkách. Nikde o nich zmínka nebyla, a alergik by mohl být nemile překvapen. Jinak naprostý souhlas s Veru. Jídlo top.

Lívance s limetkovým pribiňákem, višněmi a sirupem z marocké máty (140,-). Byly Verči jasnou volbou při druhé návštěvě. Chuť limetkového pribiňáku a sirupu z marocké máty vás z počátku ohromí. Jednotlivé chutě této dobroty se krásně propojují a věřte mi, tenhle gastro zážitek budete příště chtít znovu. Nehledě na to, že porce a velikost lívanců byla ohromná, jídlo zasytilo a cena překvapila. Vlastně vše překvapilo, ale velmi mile a hezky. Hlásíme se, že pokud toto bude v menu i příště, jednoznačně s námi počítejte.


Sandwich s uzeným lososem a domácí koprovou majonézou (125,-) Sandwich byl dobře zapečený, koprová majonéza - výborná! Byla zde také rukola, hooodně rukoly 😆 Eli se svým výběrem byla spokojená a tento sandwich, podle ní, tu stojí za ochutnání.

 

Jídlu dáváme 5 z 5.

Celkově dáváme kavárně 5 hvězd z 5 a těšíme se na další návštěvu.

To je od nás pro dnešek vše. Byli jste tu a co dobrého jste ochutnali vy?

Odkaz na Instagram Tvarohu máte zde @cafetvaroh. Na jejich Facebook/ofiko stránku se dostanete kliknutím tady

Mějte se moc fajn, užívejte zbytku prázdnin, vysedávání v kavárnách (dokud to jde) a zase příště ahoj u dalšího článku. 


VÝHODY:

       

   

 
Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat