sobota 8. srpna 2020

Recenze: Kafe Francin


    

Ahojte, jsme tu u dalšího článku a přinášíme vám nové postřehy o, tentokrát, místním pohostinství. Dnes se budeme bavit o Kafe Francin, která byla ten den druhá navštívená kavárna, protože v Letci espresso baru nemají snídaně a my měly hlad. 

Tato kavárna se nachází na adrese Dukelských hrdinů 35 na praze 7, což je nejblíže ze zastávky tramvají a autobusu Strohmaierovo náměstí (č.: 1, 6, 8, 12, 17, 25, 26 a 156). 

Otevřeno mají Po - Pá: 7:30 až 20, So+Ne: 9 až 20. 

Podnik nabízí velký výběr slaných, ale i sladkých snídaní a pokrmů. Zavítat sem můžete se svým mazlíčkem nebo přáteli. 

Interiér nám přišel zajímavý. Z mínusů možná jen to, že v přední části podniku je malý prostor. Náš stůl byl u baru a zároveň u vstupu do kavárny a současně i u ledničky s dezerty. Takže o klidném místě se mluvit nedá. Ale celkově, jak barevně, tak i stylově bylo vše fajn.


Interiéru dáváme 4 z 5. 

Obsluha nám přišla z počátku trochu zrychlená a zmatená. Samozřejmě je nám jasné, že my jsme jí zmátly a rozhodily ještě více, když jsme si přesedly jinam. Na naší obranu, vše jsme obsluze poctivě nahlásily. Proto nás trochu vyvedlo z míry, když naše vysněná snídaně (vejce Benedikt) přistála u předchozího stolu, který jsme opustily. Úplně u jiných slečen, kterým očividně vůbec nebylo divné, že jim přišlo něco jiného, než co si objednaly. No každopádně obsluha na nás viditelně zapomněla i s kávou, která nám byla donesena déle. Jídlo jsme nakonec dostaly. Bylo to to, co si objednaly dámy u našeho bývalého stolu. No a vzhledem k tomu, že nám přišla blbost jídlo vyhodit, sáhly jsme po něm. Naše dojmy a pocity z “vysněné snídaně” se dozvíte níže. 

Obsluze dáváme 4 hvězd z 5 za zmatenost. Plusem jim je k dobru nabídka k výměně jídla. 


Cappuccino bylo dobré, doneseno sice trochu později, ale dobré. Cukr nebyl potřeba a latte art také nechyběl. 

Malinová limča byla opravdu dobrá. Maliny v ní byly, chutnala po nich a trochu svěžesti dodala máta a citron. Takže se nebojte ji ochutnat.

Nápoje hodnotíme 5 hvězdami z 5. 

O jídle jsme se rozepsaly již trochu u obsluhy. Původně jsme chtěly vejce Benedikt, místo toho jsme teda dostaly Francinovu snídani neboli Francinův chléb s karamelizovanou cibulí, hořčicí, opečenou slaninou, rukolou (Brrrr...) a 2 volskými oky. K tomu salátek pouze s olivovým olejem - (180,-). No... co k tomu říci. Asi takto. Kvůli spletení obsluhy jsme měly na výběr, buď jsme si snídani mohly nechat nebo jí vyhodit. Zvolily jsme tu, která původně patřila slečnám. Vzhledem k tomu, že nerady plýtváme jídlem, rozhodly jsme tu snídani přijmout a upřímně, hned po prvním soustu jsme celkem litovaly. Francinova snídaně vůbec nebyla náš šálek kávy. Kombinace rozetřené hořčice na dost mastném chlebu s karamelizovanou cibulkou a rukolou nám vůbec nechutnala. K tomu slanina a vejce. Vše působilo v žaludku opravdu velmi těžce. Bohužel ani Verů ani Jíťa toto jídlo nedojedly. Místo toho jsme dost záviděly těm slečnám vedle, jak jim naše vejce Benedikt šmakovaly. Jediné, co nás dodnes zaráží je, že se slečny vůbec neozvaly s tím, že dostaly jiné jídlo než si objednaly. Prostě ji přijaly bez problémů a taky dost rozumíme proč. Možná někomu z Vás chutná Francinova snídaně, nám však bohužel ne a tak si jsme jisté, že jí ani znovu už ochutnávat nechceme. Ps: ten salát byl jediný docela dost dobrý. 


Chlebíček s feta sýrem a paprikami Eli chutnal. Cena odpovídala velikosti, byl čerstvý a akorát slaný. Příště třeba ochutnáme jiný druh, v kavárně je velký výběr.


Bohužel za nás jídlo velké zklamání a dáváme 2 hvězdy z 5. Věříme však, že ty vejce Benedikt mohly být opravdu výborné. A těšíme se, až na ně vyrazíme znovu příště! Snad už to bude v pořádku a my tam takový chaos nevneseme. 

Celkově dáváme kavárně 3,5 hvězd z 5. Naše dojmy jsou sice rozporuplné, ale stejně plánujeme se na ta vejce zastavit, protože je prostě chceme ochutnat!

Takže si užívejte podzimu nebo všeobecně všechno, jak to jen jde. My si ho užíváme i s tímhle hnusným počasím a komplikacemi s cestováním do ciziny. 

Od nás je to tímto opravdu všechno, dejte nám vědět co vy a Ctafe Francin. Sledovat je můžete na jejich oficiálních stránkách tady a nebo třeba na Instagramu pod @kafe_francin.

Mějte se krásně a zase příště ahoj!

VÝHODY:

       

   

 
Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat