sobota 29. srpna 2020

Výlety: Dvůr Králové nad Labem

Ahojte lidi. Máme pro vás další tip, kam vyrazit. Tentokrát jde o výlet do Dvora Králové nad Labem. Šlo o třídenní výlet, který byl na jednu stranu radostí a na druhou zklamáním. Ale o tom až později.

DOPRAVA:

Z Prahy se do Dvora dostanete za cca 2 hodiny. Autobus jede každých pár hodin z Černého Mostu.

Doprava po městě taky nějaká je, ale moc častá není. Jako Praha nebo Brno to opravdu ne.

UBYTOVÁNÍ:

Ubytování jsme měly v Penzionu Slunečnice. Kousek od centra, přesto však 2 minuty od zastávky MHD. V dochozí vzdálenosti najdete několik obchodů s jídlem, restaurace a pekárnu.

Ubytování bylo pohodlné, sice s ním byly problémy (ze strany penzionu), ale i ty se nakonec vyřešily.

 

CO VIDĚT:

Většině lidí si spojí Dvůr Králové se Safari parkem/ZOO. To byl i hlavní cíl naší návštěvy. Lístky jsme si koupily on-line, což ušetřilo v den návštěvy nejen čas, ale i peníze.


Zoo je však menší než ta pražská a ani není tak moderní. Většina zvířat nemá ani takové pohodlí, výběhy jsou většinou zastaralé a velký počet zvířat žije na betonu (což bylo trochu zklamaní na to, jaký má tato zoo věhlas).


Dalším doporučením co navštívit, je Družstvo Umělecké Výroby - Vánoční Ozdoby. Najdete zde plno nádherných ozdob za opravdu příznivé ceny. Zároveň nabízejí prohlídku v dílně, která rozhodně stojí za to! Poutavé povídání s prohlídkou od vyfukování skla, přes stříbření, barvení, zdobení až po balení.


Vodní nádrž Les Království. Jedná se patrně o nejkrásnější přehradu na našem území, my ji však nestihly obhlédnout, jelikož jsme na tom časově nebyly nejlíp. Je to spíš podívaná pro někoho s autem, přesto dá navštívit i autobusem. Je to cca 11 minut pěšky od zastávky, jen časově autobusy bohužel nic moc.

Naším dalším tipem je muzeum. Najdete tu 3 stálé expozice. První je věnována Tradici výroby vánočních ozdob. Druhá expozice je o historii města Dvora Králové nad Labem a textilním průmyslu na královédvorsku. A třetí je Křížová cesta – cyklus olejomaleb J. V. Bergla, umístěný v podkroví Špýcharu.

Zajímavá je i Šindelářská věž, která je bohužel dočasně uzavřena. Ale nikdy neříkej nikdy, třeba se na ni podíváme jindy.

KDE SE NAJÍST:

My jsme zvolily, pro odpočinek po cestě, před ubytováním, cukrářství Milujeme dorty. A udělaly jsme opravdu dobře! I Jíti sestra Niky, která dorty nejí prohlásila, že je opravdu výborný a snědla ho celý. Víc si o tom můžete přečíst v našem tipu na 4. (článek již brzy)


Večeři, první večer, jsme si daly v restauraci Country Salon. A opět skvělá volba! Nebyly bychom to my, kdyby jsme vám o tom nenapsaly tip. (Máte se na co těšit, již brzy).

Další den jsme si daly jídlo v Safari parku. Horká čokoláda chutnala vodově, káva nebyla špatná, ale na chuť jako z kavárny zapomeňte. Ceny za horký nápoj se pohybovaly kolem 50,-, což není tolik. Veškeré pití dostanete do zálohovaných kelímků za 30,-. Jídlo ušlo. Ceny byly vůči porcím větší... nebo porce vůči ceně menší? 🤔 každopádně jídlo jako hranolky se smaženým sýrem nebo 2 ks kuřecích nuget se pohybují kolem 119,-. Za párek v rohlíku dáte 35,-.


Pro velký úspěch jsme třetí den zakončily obědem opět v Country salonu. 😍

To by bylo z tohoto výletu vše. Byly jste někdy ve Dvoře Králové nebo v místním zoo parku? Pokud ano, určitě nám povězte svůj názor. Rády bychom slyšely o vašich zážitcích.

Doufáme, že se sem ještě někdy podíváme, třeba tentokrát na ty památky, na které se bohužel nedostalo.

Mějte se moc krásně a příště zase u dalšího článku, recenze nebo tipu, ahoj.


Za holky ze Zážitky na 4, Jíťa

Žádné komentáře:

Okomentovat