neděle 26. prosince 2021

Tip na 4: CZE - Kam za vánočními světly v Praze?


Ahoj a krásné Vánoce. Nebyly bychom to my, abychom Vám nenadělily nějaký hezký vánoční článek. O tradicích už jsme psaly dost. Teď se spolu podíváme na na Vánoce trochu z modernějšího soudku.

Světýlka k Vánocům patří již nějakou dobu. Dříve to byly plamínky svíček v oknech. Dnes jsou světýlka hlavně napájena elektrickým proudem, případně tužkovými bateriemi. Víte však kam v této době zajít za hezkými světly v Praze?

Vánoční atmosféru tak pomocí světel máme na každém kroku. My tu pro vás máme pár našich oblíbených tipů, kam za světly chodíme my.

Václavské náměstí. Plno osvětlených obchodů, mnoho stánků (ano i v této době, kdy byly zakázány) a hlavně hezký vánoční strom se světly a muzeem v pozadí. Rozhodně doporučujeme projít.


Ulice Na Příkopě. Známá obchodní ulice hned pod Václavským náměstím. I zde jsou nádherně ozdobeny stromy, ochody a hlavně jedna pasáž.


Slovanský dům je naším tajným tipem, kam rozhodně musíte vyrazit. Plno světel, plno radosti. A samozřejmě tu atmosféru nasajete i takto po Štědrém dni.


Staroměstské náměstí a samozřejmě nádherný vánoční strom!! Klasika, která nikdy spolu s architekturou neomrzí.

Ostrov Kampa. Ano i zde je nádherně osvětlený strom a co víc, také plno stánků s dobrým jídlem. Tak šup na procházku nebo rovnou výlet.


Z Kampy pojďme rovnou na hrad, protože i tady mají nádherný stromeček se světly a samozřejmě dechberoucí výhled.


Poslední naší zastávkou bude Náměstí republiky. Moc hezký strom a samozřejmě kostel sv. Ludmily.


Kam za vánočními světly a chodíte vy? Dejte nám vědět. Jaký vánoční strom se vám letos nejvíce líbí?

Od nás je to takto ve zkratce všechno. Přejeme krásné prožití vánočních svátků a do nového roku jen to nejlepší. Zvláště to nejdůležitější a to je zdraví.

PS: Ještě takto na závěr, jestli bude v Praze, rozhlížejte se i po vánočních tramvajích. Jsou moc hezky vyzdobeny.


Za holky ze Zážitky na, Verů

Žádné komentáře:

Okomentovat