pátek 6. ledna 2023

Café v Klášteře (Navštíveno 24.10.2022)



Ahoj opět z výlet. Není to tak dávno, co jsme se vypravily do Ústí nad Labem. Byl to trošku random výlet, ale občas máme rády spontánní rozhodnutí.

Narazily jsme na Café v klášteře. Trošku nedobytná pevnost, ale nevadí, dostaly jsme se s malou pomocí dovnitř. Místo jsme si našly hned, objednáno jsme měly též během chvilky.

K pití nás zaujala horká mléčná čokoláda. Jednu jsme měly bez šlehačky a druhou s ní. Dokud byla čokoláda horká, byla dobrá, i když hodně hustá a hůře se pila (varování: byla tak horká, že jsme si obě popálily jazyk). Jak ale postupně chladla, byla čím dál tím hustší a méně dobrá. Ani jsme jí celou nedopily. Navíc se šlehačka skoro celá roztekla a hrnek byl od ní celý upatlaný.


K jídlu jsme zvolily sladké i slané jídlo. První byly lívance se zakysanou smetanou, javorovým sirupem a ovocem. Jako takhle. Na pohled nádherné, uvnitř už tak ne. Ty povedené byly výborné, z těch méně povedených teklo syrové těsto. I tak to může být, i když vše zachraňuje reakce obsluhy. V tomto případě byla, stejně jako syrové lívance, dosti nepovedená. 🤷🏼‍♀️ Na dotaz jestli je vše v pořádku, jsme slečně řekly, že jeden lívanec byl celý syrový a bylo to i vidět na talíři, který odnášela. Odpověď byla jen "hmmm". Žádná omluva, případně sleva, jelikož 1/4 jídla byla nepoživatelná. No nic.

Slaná snídaně byla lepší. Míchaná vajíčka se salátem, chléb a máslo. Vajíčka nebyla ani přetažená ani syrová (po příkladu lívanců), takže tohle jídlo bylo za nás chutné a naprosto v pořádku.


Trochu nás rozhodilo, že jsme u snídaně čichaly cigaretový kouř. I přes to, že je zakázáno kouřit, zde byla evidentně výjimka. Několik hostu zde kouřilo elektronické cigarety a obsluha jim k tomu ještě donesla popelník, takže je v tom i podporovala. Nevadí, ale za nás jedna návštěva stačí.

Jelikož hodnocení zde bylo takové napjaté, jedna z nás chtěla víc, druhá méně, volíme kompromis a dáváme 3 hvězdy.

Dejte nám vědět, jaký názor na podnik máte vy. Případně jestli vás láká sem zajít.

VÝHODY:

  
     

   
 

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat