sobota 3. února 2024

Bistro café - Vypečená matka


Zdravíme, dnes pro vás máme tip netip z centra Prahy. Jedná se o kavárnu Vypečená matka, nedaleko Betlémského náměstí nebo také Náprstkova muzea. My jsme se nechaly zlákat hezkým doporučením od Kluků z Prahy. No tak nic hezkého se fakt nekonalo. Spíše nám bylo nepříjemně, ale o tom níže.


Otevírací doba každý den od 9:00 do 19:00.

Už při vstupu na nás působil interiér útulně a mile, mnoho prvků si zachoval z dřívější kavárny (podlahu, stejná tapeta na stěnách, zrcadlo a i ty stolečky).


Zastavily jsme se hned u baru, jelikož jsme měly chuť na sladké a odtud tady naše milé dojmy končí. Úsečný hlas paní za barem, která obsluhovala paní mluvící anglicky, se nám nezdál úplně ok, ale chápeme. Ne každý mluví plynule cizí řečí, snaha byla. Když na nás přišla řada, začaly jsme diktovat dortíky, které jsme si při čekání u baru vybraly. Paní za pultem se hned s úsměvem ujišťovala, zda objednávku chceme s sebou. Když jsme řekly, že ne, její přístup se hned změnil. Úsměv byl pryč a začala být velmi nepříjemná. Prý jsme si měly jít sednou, pomalu nás to ani nenechala doříct. Ale no, povedlo se. (Při prohlížení dortíku, kdy jsme otočily talířkem, abychom viděly na co na něm vše je, na nás vyplivla, že si máme sednout, že nemáme ani lžičku a že nám to všechno donese najednou). Druhý problém byla platba. Kdy při našem dotazu, zda můžeme platit rovnou (nechtěly jsme se potom zdržovat placením), po nás paní hodila kyselý výraz a zatímco vyndavala zákusky, naštvaně ťukala do terminálu platbu. Otázka "dohromady?" byla položena spíše jako oznámení. Tak jsme raději souhlasily.

 

Při donášce naší objednávky práskla talířky s dorty, až jsme nadskočily. Kafe nám malém vylila do klína a s hraným úsměvem pronesla "není za co".

Na čem se obě shodneme, tak na tom, že jak tartaletka s ovocem (95,-) tak i čokoládový cheesecake (105,-) byly výborné! Pokud máte chuť na něco sladkého, můžeme doporučit. (možná raději sebou).

Co však doporučit nemůžeme, je káva - cappuccino (75,-). Už když jsme kávu zvedly, byla cítit spáleně, což nám potvrdila i její chuť. Když jsme na to obsluhu upozornily, bylo nám řečeno, že si paní také kávu uvařila, a že jí ochutná. Výsledek? Ona ji spálenou nemá, ale pokud si na tom trváme, tak nám teda jako uvaří novou. Vzhledem k tomu (kdy jsme se bály, že by nám do ní mohla i plivnout) a tomu, že nám rovnou řekla, že to bude ze stejných zrnek, jsme raději odmítly. Nemusíme dodávat, že již připravenou kávu jsme ani nedopily.

Kávu mají fabia premium kaffee - tradiční rakouské značky kávy, která je od poloviny minulého století pražena stále stejně podle vídeňské receptury. NO. Tedy ručně a podle informací z webu kavárny i podle přísných požadavků na kvalitu. (Nikdy jsme se s touto značkou nesetkaly a asi už ani nechceme). 

Pokud i vy se si chcete počíst a mrknout na stránky podniku - odkaz zde.


Takže takto: Interiér a zákusky super, ale obsluha a káva děs. A za nás už nikdy více. Dříve jsme tento prostor měly opravdu rády, poznaly jsme zde ještě 2 jiné kavárny, ale bohužel tato je ze všech nejhorší.
Dáváme 2,5 hvězdičky za moc hezký interiér (žádná velká změna od předchozí kavárny Cafe5) a výborné sladké zákusky, které velmi doporučujeme ochutnat, ale raději sebou, třeba na piknik k řece nebo do parku. Zbytek opravdu těžký propadák a za nás velká škoda.

Od nás vše. Mějte se krásně a zase příště, snad u lepšího hodnocení.

VÝHODY:

        
   
 

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat