pondělí 26. srpna 2019

Měsíční polemizování: Jarní probuzení, aneb jak vydržet a nezbláznit se


Ahoj všichni, ty dny tak neskutečně letí, že tu najednou už máme konec února. A to znamená nové polemizování.

Dost jsme přemýšlely, které téma na dnešek zvolit a napadlo nás, že bychom s vámi mohly probrat téma - Jarní probuzení, aneb jak vydržet a nezbláznit se. Jasné, takhle vám to asi nic neříká, ale…

Co si pod slovním spojením jarní probuzení představíte? Pro nás je to, sluníčko, první kvítka sněženek, dobrá nálada, jarní úklid, který praktikujeme alespoň párkrát do roka a také nový semestr (pololetí) ve škole. Na který ještě nejsme připraveni.


Vlna jarních prázdnin pro někoho tedy končí a začíná krušné období po zkouškovém, tedy skoro začátek nového zkouškového. Ze všech různých směrů se na nás valí neskutečné množství práce, projektů, seminárek, testů, prezentací a bůh ví čeho ještě. Jak tedy vydržet ten nápor a nezbláznit se?

No řekneme vám to jednoduše, musíte se snažit udělat si to co nejpříjemnější a nejpřehlednější. Po ránu si třeba pusťte vaší oblíbenou hudbu, u které víte, že vás zaručeně nakopne.

My kromě skvělé hudby nasáváme do sebe veškeré sluneční světlo, protože to nám po té ponuré zimě hodně pomáhá a jsme hned veselejší. Takže ve volných chvilkách chodíme do parků nebo jen tak po městě, zvolníme krok a vnímáme jen tu krásu. Na co se někam hnát?

Jedním důležitým bodem je také rozdělit si práci, která se na nás valí, během dne. Rozvrhnout si, kdy si dáme od práce pauzu a chvilku budeme dělat něco jiného u čeho si pročistíme hlavu. Udělat si totiž tak půlhodinovou až hodinovou pauzu třeba na dobrý kafe, procházku, nebo třeba nákupy.


Kromě tedy procházek a čtení odpočinkových knih, které máme hodně rády si hlavu chodíme pročistit do voňavých kaváren. Co třeba právě zajít o víkendu na brunch, ještě předtím, než se vrhnete na to množství práce?

Dovolte nám sem vypsat vám pár kavárenských a povalečských míst, kam zajít na jedny z nejlepších snídaní a brunchů.

1) Cacao Prague - jedna z nejlepších snídaní co jsme tu měly! Zvlášť francouzské tousty, které milujeme a anglická snídaně do které jsme se právě neskutečně zamilovaly (recenze brzy).



2) CAFEFIN - pokud nebudou mít plno, tak vám rozhodně doporučujeme zajít právě a znovu na francouzské tousty!


3) Le Caveau - aby toho nebylo málo, tak i tady mají vynikající francouzské tousty, aby ne, že?


4) SmetanaQ Cafe - wafle. Podle nás naprosto a neskutečně nejlepší wafle na světě!


5) Ema espresso bar - pokud máte jen chuť na něco malého, tak jejich bublaninové koláče…ech jako pardón, ale nechcete nám je někdo péct zdarma? (I tady očekávejte recenzi).


6) Coffee & Waffles - o tomhle podniku se dá říct, že jde opravdu o ráj waflí!


Vzhledem k tomu, že vás nechceme zahlcovat jen kavárnami, jako vždy, že 😄 Tak myslíme, že to takhle stačí! Vypsaly bychom jich sem ještě mnohem víc, ale tyhle prostě za to rozhodně stojí.

Takže ať už máte jaký koliv způsob, při kterém se dokážete odreagovat, tak jen dobře. Chtěly jsme vám jen ukázat, že i ve chvílích, kdy na vás všechno padá, se dá dělat spoustu činností. Podstatné je rozložit si tu práci na menší úseky a hlavně neprokranistovat. Soustředit se na splnění cíle, akorát s tím, že si to soustředění nějak zpříjemníte.

Od nás je to v tomto článku všechno. Zase jsme vyhodily své myšlenky na papír… ehm na blog 😁.

Užívejte snad už nádherného a slunečného března a zase za měsíc u polemizování Čau! Á a teď vzhůru na úklid šatníku …

PS: Zanechte nám váš komentář s tím, jak si vy zpříjemňujete práci. Rády načerpáme nové tipy. 😊

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat