pondělí 26. srpna 2019

Recenze: Café a Penzion Café Havlíček



    

Vítejte u nové recenze. Tentokrát vás zavedeme trošku dál od Prahy, přesněji do Kutné hory. Náš celý výlet můžete najít tady. 😊 Ještě předtím, se však pojďme podívat na tento článek.

Podnik, který jsme navštívily byl Kavárna a Penzion Café Havlíček. Jedná se o rodinný podnik v památkově chráněné budově v historickém centru Kutné Hory, jen kousek od Vlašského dvora a kostela sv. Jakuba.

Otevřeno tu mají každý den stejně - od 10:00 do 18:00, takže se nemusíte bát zavřených víkendů. V nabídce mají horké i ledové kávy, domácí limonády, vína, lahvová piva a pečené sladkosti. A pokud budete tuto kavárnu hledat, tak na adrese Havlíčkovo náměstí 572, Kutná Hora, 284 01.


Pokud se sem tedy vydáte, třeba v letních měsících, udělejte si rezervaci, nikdy totiž nevíte, jestli nebude plno. Další možností, kterou v této kavárně ještě máte, je například připojení k Wi-Fi, platba kartou nebo třeba posedět v létě na malé zahrádce před kavárnou.


Interiér této malinké kavárničky je hrozně hezký. Na jedné straně pár stolečků se židlemi na druhé bar spolu s tabulemi menu. Celý prostor je laděn do světlých barev. Samotný bar je vytvořen z bílých dlaždic. Ze stropu visí moc hezké a jednoduché lustry. Pokud máte chuť na něco sladkého, najdete také na baru podnos se zákusky, které právě ten den nabízejí.

Interiér podle nás neměl chybu. Je moc fajn, že se prostor snaží rozšířit právě světlými barvami, a proto mu dáváme 5 hvězd z 5.

 

Vzhledem k tomu, že kavárna je opravdu malinká, na baru byla pouze jedna slečna. Ale byla šikovná. Nějakou chvíli jsme byly jedinými zákazníky, a číšnice se nám mohla věnovat naplno. S radostí nám vysvětlila a ukázala zákusky, které měli k dispozici, nabídla kávu a donesla objednávku rychle a pro všechny tři ve stejnou dobu.



Celkem byla moc příjemná, a proto obsluze dáváme 5 z 5.

Eli zvolila Cappuccino (40,-) se sójovým mlékem (příplatek 10,-). I když chyběl latte art, cappuccino bylo výborné. A za tuhle zdaleka "nepražskou cenu" prostě super. No a za zmínku stojí i boží sáčky na cukr. 😍


I Veru zvolila cappuccino akorát bez sójového mléka. Chuťově bylo velmi jemné s lahodnou pěnou navrchu. Jeden cukřík opravdu postačil. Pokus o latte art zde byl a je moc hezké, že i mimo Prahu se snaží vytvořit požitek z kávy nejen vnitřní, ale i vizuální. Abychom nezapomněly zmínit, i zde mají kávu od mamacoffee a je opravdu zvláštní, že někde udělají nápoj velice dobrý, jako třeba v této kavárně a někde nám to třeba vůbec nechutná.


Jíťa sáhla po horké čokoládě (45,-). Horká čokoláda bylo to nejlepší, po čem mohla promrzlá Jíťa sáhnout. Byla krásně teplá a sladká. Takže skvěle prohřála celé tělo. Nebylo ji ani potřeba přislazovat, takže super. A že Jíťa kritizuje čokolády často!


Každopádně tady bylo vše tak, jak má být a my si nemáme na co stěžovat. Po tom celodenním chození a vymrznutí nás to příjemně zahřálo a potěšilo.

Dáváme tedy 5 hvězd z 5.

Eli si z celé nabídky objednala klasický cheesecake (50,-). Na talíři byl se šlehačkou 😍 a moc dobrý, něžný a lehký, jednoduše takový jaký správný cheesecake má být. Mňam! (Foto v úvodu)

I zákusek zvolila Veru úplně stejný jako Eli a opravdu si na nic nemůže stěžovat. Jemná chuť tohoto tvarohového zákusku byla naprosto skvělá a v kombinaci se šlehačkou... Upřímně jeden z nejlepších cheesecaků, který Verů ochutnala.

Také Jíťa zvolila cheesecake, jen ne klasický jako Veru s Eli, ale s mandlemi a hruškami (50,-). Byla to trochu neobvyklá kombinace. Byl dobrý, ale když se vyndaly ty hrušky, tak byl ještě lepší. Jejich chuť tam cítit byla, ale ony samotné moc dobré nebyly. Mandle tam také byly cítit, takže nebyly jen v názvu, jak se občas stává.


I jídlo si od nás vysloužilo 5 hvězd z 5.

Celkově kavárně dáváme plný počet hvězd, tedy 5 z 5 a jsme opravdu rády, že jsme se sem vydaly na závěr posilnit.


My vám moc děkujeme, že čtete naše recenze a že jsme od vás dostali opravdu hezký tip, co za podnik ještě v Kutné Hoře navštívit (Čtyři Sestry). A protože jsme opravdu hodné a rády se o tipy dělíme, tak vám ho sem musíme napsat také! Aspoň nám dáte vědět, jestli s tímto tipem souhlasíte také nebo ne. Třeba nám doporučíte ještě něco jiného.

Oficiální stránku na tuto kavárnu/penzion máte zde. Nezapomeňte mrknout i na instagramový profil kavárny @cafehavlicek, ten totiž také stojí za to sledovat.


Za nás je to vše. Užijte si vaši návštěvu nejen této kavárny, ale jakéhokoliv místa, které navštívíte! A zase příště ahoj 😊.

  

VÝHODY:

      

    



Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat