pátek 30. srpna 2019

Měsíční polemizování: Letní akce a festivaly v Praze? Kam vyrazit?


Ahoj, ahoj, vítáme vás u dalšího polemizování!

Říkaly jsme si, že spojíme oba dva měsíce ať toho o prázdninách nemáte hodně. Tentokrát si s vámi popovídáme o pražských festivalech a letních aktivitách.

My osobně třeba rády navštěvujeme různé tématické trhy v Praze. Minulý víkend na Kampě probíhal Francouzský trh s velkou nabídkou francouzských specialit a živou hudbou. Pojďme se ale podívat, kam můžete zavítat přímo teď.

Od středy do soboty můžete navštívit trhy na Jiřáku (nám. J. z Poděbrad), jsou tam vždy od 8 ráno do 18 večer, jedině v sobotu pouze do 14h. Tady přikládáme web, kde máte i seznam prodejců s pár fotkami. Je tu vždy čerstvá zelenina! A ty kytky... 😍 vždycky boží ❤️

  

Dále můžete navštívit i farmářské trhy před obchodním centrem Arkády Pankrác, každou středu od 8h. ráno Mrkající. Prodávají tu například výborný humus, takže pokud jej máte rádi, směle vyražte 😉. Odkaz zde.

S největší pravděpodobností určitě znáte trhy na Náplavce, které také stojí za zmínku. Vždy se konají v sobotu od 8h do 14h. Ty další se bude konat 20.7. tak to nepropásněte 👍 Odkazy tady a nebo přímo mrkněte sem.


Když už budete na náplavce, tak si dejte i nějaký drink jako my 😉. Večerní atmosféra na Náplavce je k nezaplacení. Program je docela nabitý po celé léto, naleznete jej zde.

A co třeba navštívit festival pouličního divadla?! Byl by to taky zážitek, že? Můžete se přidat k pouličnímu průvodu a zdarma kouknout na jednotlivé představení. Odkaz je tady.

Máte rádi Shakespeara? Tím pádem byste si každoroční Shakespearovské slavnostní neměli nechat ujít. Co třeba zajít na Hamleta nebo Othella na Pražském Hradě? 🤔 Program je v následujícím odkazu ➡️ klikni sem nebo sem.


Slyšeli jste o Hvězdném létě pod Žižkovskou věží?!
Nová letní scéna plus spojení významných divadel poskytnou opravdový divadelní zážitek. Mrkněte na program, třeba vás něco zaujme 😉 2 odkazy máme pro vás tady nebo zde.

A co teprve Letní scéna na Vyšehradě? Již po šestnácté uskutečňuje divadlo Studio DVA svá představení pod širým nebem v amfiteátru vyšehradských hradeb. Představení se konají do 31. srpna. Na konkrétní informace a program mrkněte sem.


Další aktivitou je venkovní letní kino❤️ Se svoji pěknou atmosférou a pohodlím večerního chládku. Každý rok je jich více a více. Můžete si vybrat které je k vám blíž, ať potom nejedete domu noční tramvají z Meet Factory jako Eli 🤦.

Hlavně si prostudujte program jednotlivých kin, dostavte se dříve, dejte si radši limošku a vyčkejte nějaký ten čas. Byla by škoda, kdyby jste nechytli žádná místa 🤷. S tím jsme se už také setkaly.

Mini seznam letních kin je tady:
Kasárna Karlín
Žluté lázně
Kinobus
Veletržní palác

Posledním naším letním tipem je Manifesto market, kam můžete zajít nejen na drink, ale i různá představení, třeba právě to letní kino o kterém píšeme výše. Odkaz na program obou marketů máte zde.

Máte rádi letní akce v Praze a co navštěvujete nejčastěji? Dejte nám vědět do komentářů ;)

Hezký zbytek měsíce a zas u dalšího článku nebo polemizování!⭐❤️

AHOJ!

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat