pátek 30. srpna 2019

Recenze: Cafe Zeitgeist


    

Ahojky všichni, vítejte u nového článku. Vzhledem k tomu, že jsme před pár měsíci vyrazily na krátký výlet do Bavorského městečka, je samozřejmostí, abychom vás s ním alespoň trochu seznámily a případně vás navnadily na jeho návštěvu. Celý Triplist i s našimi kompletními tipy vám připravíme příště. Dnes tu pro vás máme jen menší ochutnávku z Cafe Zeitgeist.

Tato půvabná kavárna se stala naším prvním cílem po příjezdu do Mnichova. Vzhledem k tomu, že jsme měly již menší hlad, vybraly jsme si ještě z pozdních snídaní, o kterých se vám rozepíšeme níže. Mimo snídaní tu však můžete sáhnout i po zákuscích, lehkých jídlech k zakousnutí, třeba k obědu nebo večeři. Samozřejmostí této kavárny je obsáhlý nápojový lístek s mnoha druhy kávových i nekávových nápojů.

Kavárna má otevřeno od pondělí do neděle s tím, že otevírací doba se vždy liší. Tedy pondělí až čtvrtek - 9:00 - 1:00, pátek a sobota - 9:00 - 3:00 a neděle 9:00 - 24:00. Takže pokud budete mít chuť zajít si na dobré vínko nebo drinčík, je to možné. Jen zkuste vychytat dobu. Za nás kolem dvanácté dopoledne už bylo úplně plno. Večer tam musí být přímo narváno a rezervace bohužel nejsou možné. Abychom nezapomněly, kavárna se nachází na adrese Türkenstraße 74, 80799 München, Německo.

Přikládáme i mapku, kdyby jste potřebovali nahlédnou, kde přesně ji najdete. Odkaz výše pod adresou.


Interiér jsme sice neměly příležitost si moc prohlédnout, jen můžeme podotknout že v něm bylo mnoho rostlin, mnoho míst k sezení a nádherný a rozlehlý bar, posuďte sami, není to boží místo? Venku se však nacházela velká zahrádka, kam se vešlo mnoho lidi. Lavice byly zakryté kožešinami, takže ani nestudily. Interiér a hlavně exteriér jsme si opravdu užily, i když bylo trochu chladno. Za nás 5 hvězd z 5.

Za našeho výletu jsme se všemi komunikovaly anglicky. Bylo docela příjemné, že v těch místech kde jsme se ocitly, obsluha mluvila nejen svým rodným jazykem i plynně anglicky. Tato kavárna není výjimkou. Slečna nám s radostí donesla anglické menu a přijala naší objednávku, při placení také žádný problém nevznikl. Průběžně se nás ptala jestli jsme se vším spokojené. Za nás obsluha top, 5 hvězd z 5.

I zde jsme ke snídani zvolily cappuccino, Eli jako vždycky s bezlaktózovým mlékem. A potěšilo, že i v mnichovských kavárnách s tím nemají problém. Cappuccino chutnalo dobře, nechyběla jemná pěna ani Latte art.

Pohled Jíti na tento nápoj: Cappuccino mělo jemnější chuť, než jsme zvyklé v Čechách. Celkově bylo velmi dobré, krásně horké a s obrázkem, který vždy potěší.


A teď trochu z jiného soudku. Proč řešit jen cappuccino, že? Verů se v Německu zamilovala do milchkaffee, neboli mléčné kávy. Milchkaffee je vlastně nápoj, který se dá zařadit mezi cappuccinu a latte. Poměr v nápoji je 50 na 50. Čili 50% mléka na 50% kávy. Tudíž krásný střed. Chuťově se tento nápoj opravdu nemusí doslazovat a posledním vyzdvihnutím nahoru je, že vám tuto kávu naservírují v opravdu nádherném a velkém šálku. Hezký byl i latte art. Pokud vás zajímá, konkrétně něco o milchkaffee, tak zde máte odkaz na jeden hezký anglický článek o tomto nápoji.

I tady dáváme rozhodně plný počet!

French toasty !!! Co víc chcete slyšet. To je prostě naše cestovatelská a kavárenská láska lomeno vášeň. Pokud, ale chcete, tak Eli vám to tu hezky shrnula.

Tyto French toasty určitě zařadíme do našeho žebříčku nejlepších! Jen se podívejte jak nádherné vypadají na talíři 💚 A chutnají snad ještě líp. V Praze jsme zatím stejně dobré neobjevily. 🤷

Jídlu dáváme 5 hvězd z 5, protože tady prostě není co řešit.


Celkově dáváme kavárně 5 hvězd z 5. Protože prostě Mnichov a naprosto nádherná, boží kavárna, který za to stojí!


Pokud máte zájem mrkněte na ofiko stránku. Jestli potřebujete vidět jejich Instagram a jídlo a doporučení od jiných lidí, rozhodně mrkněte na @zeitgeist.muenchen.

No a teď taková klasika od nás na závěr a to nějaký dotaz. Byli jste v Mnichově? A navštívili a oblíbili jste si tam nějaký podnik? Pište pod článek.


Od nás je to pro dnešek vše, mějte se krásně, mějte nádherné letní dny a zase příště ahoj.


VÝHODY:

       

    




Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat