neděle 11. srpna 2019

Recenze: Pizzerie Kmotra



    

Znáte to jistě všichni, venku se jíž připozdívá a vám úplně nesnesitelně začne kručet v žaludku. No, my to známe až moc dobře, nejhorší je to však zvlášť po naprosto vyčerpávajícím odpoledne stráveném lezením po kopcích. Po tomto šíleném výletu to nemohlo dopadnout jinak než to pořádně dorazit vydatným jídlem. Víme, na noc pizza, trochu prasárna, ale co, my měly hlad.

Pizzerie Kmotra se nachází v ulici V Jirchářích na Novém Městě v Praze, pohodlně se tam dostanete pěšky z tramvajové zastávky Národní divadlo, nebo Národní třída. Nejbližší metro naleznete také na Národní třídě. Samotná pizzerie se nachází v trochu méně rušné ulici a již z dálky poznáte, že jde o ni. Na budově totiž trůní obrovský nápis i s obrázkem, který nás docela pobavil. Uvnitř nás velice překvapil malý prostor (to jsme totiž ještě netušily, že má jich více). Detaily o interiéru se dozvíte níže.


Pizzerie nabízí Wi-Fi zdarma a platbu kartou i hotově.

Kmotra je rozdělena na dvě části. Nahoře je spíše hospoda a bar a v dolní části se nachází samotná restaurace. Popravdě byly jsme dost unavené a hladové, takže některé detaily nám mohly uniknout. Ale zkusíme vám to alespoň nastínit, abyste nebyli překvapení, kdybyste se tam šli podívat. 😊 Dolů do restaurace se jde po dřevěných, napůl točitých schodech. Na konci schodů se nachází první dolní místnost, kde se dá sedět. Pak, po pravé straně, hned můžete vidět bar, kde se točí pití a hned za ním je kuchyně, které dominovala obrovská kamenná pec na pizzu. Od té se se dá dojít do druhé místnosti se stoly. Zdi těchto prostor byly přírodní, tedy alespoň vrchní polovina. Ta spodní byla obložena dřevem, což nebylo vůbec špatné, jelikož k tomuto prostředí se to hodilo. Dekoraci převážně tvořily zrcadla v dřevěném, zdobeném rámu. U zdí byly dřevěné lavice a na druhé straně stolů jsou židle. Vše je opět laděno do tmavého dřeva. Stoly na sebe nebyly namačkané, což jsme velmi ocenily, protože není nic horšího, než když si vedle vás někdo sedne a vy přemýšlíte, zda sedí ještě u vlastního stolu, nebo už s vámi.

Interiér tedy hodnotíme 4,5 hvězdy z 5.


Obsluha byla dosti neochotná a dlouhou dobu trvalo, než si nás někdo všiml. Chápeme, že když je plno lidí, tak může vše déle trvat. Ale když nás slečna usazovala, tak o nás zřejmě věděla. Dlouho trvalo, než nám donesli i pití. Při objednávce jídla byla slečna neochotná, a tak jsme si nakonec musely objednat i něco jiného, než jsme původně chtěly (více v části o jídle). Placení probíhalo tak, že jsme dostaly desky s účtem, kde jsme nechaly požadovanou částku. Za dýško, které jsme nechaly v drobných, se na nás slečna ještě mračila.

Za obsluhu dáváme 3 hvězdičky z 5.

Pizzerii Kmotra jsme se stavily, jak jinak než kvůli hladu a také žízni. Vyprahlé z našeho výletu na Petřín jsme se konečně dostaly do Pizzerie a také kavárny Kmotra. V klidu jsme si prošly menu. Nakonec jsme se rozhodly pro něco osvěžujícího a neslazeného. Požádaly jsme tedy obsluhu o litr karafy vody s citrónem a ledem. Abychom byly upřímné, čekaly jsme od takového podniku obyčejnou vodu zdarma, ta však nebyla. Půl litru vody zde stál 25 korun. Pro 3 holky co mají opravdu velkou žízeň to bylo málo, tak jsme si řekly o dvojnásobek za 50 korun. Z nějakého důvodu nám ta obyčejná voda k pizze sedla nejvíce. Dobře je tady ještě fakt financí, hold jsme si nevybraly nejlevnější koníček. 😂 Ale abychom byly upřímné, v našem plánu toto rozhodně nebylo. Hlad zavelel a šlo se.

Takže nemůžeme hodnotit jejich kávu nebo jiné nápoje, protože my jsme si prostě daly jen vodu, které dáváme 5 hvězd z 5. To jste nečekali.

Po dlouhé procházce jsme si musely dát něco dobrého. Pizzerie Kmotra nabízí nejenom určitě pizzy. Jejich jídelní lístek je velký a plný italských dobrot. Je v něm kolem třiceti druhů pizzy, se smetanovým nebo s klasickým základem. Ceny jsou od 135 Kč do 188 Kč. V nabídce předkrmů najdete například bruschettu s mozzarellou, lososový tatarák nebo krevety. Polévky mají dle denní nabídky za 55 Kč. Cena za saláty se pohybuje od 45 Kč do 170 Kč, záleží na velikosti porce. Taky nabízejí různé druhy čerstvých těstovin, špagety, tagliatelle, spirali atd. Ceny se pohybují od 125 Kč za porci do 199 Kč. Můžete si zde dát i rizoto, například s červenou řepou, piniovými oříšky a gorgonzolou za 150 Kč. Výrobky z pizzerie je možné si odnést s sebou s příplatkem 13 Kč za krabici. V jídelním lístku ještě určitě najdete masa, ryby, dezerty a zmrzliny. Z nabídky dezertů nás nejvíce zaujal teplý čokoládový fondant s krémem a taky crème brûlée. Pokud někdo z vás již ochutnal dejte nám vědět jaké to bylo 😁. A třeba příště se tam stavíme na nějaký dezert i my.

Jako každá restaurace Pizzerie Kmotra má i denní nabídku jídel včetně polévky a dezertu, to celé je za 140 Kč. Najdete zde zvlášť také nápojový a vinný lístek a klasicky zde nabízejí jak alkoholické, tak i nealkoholické nápoje, kávy, čaje, limonády a koktejly.


No a co jsme si nakonec objednaly my? Jelikož jsme všechny měly velký hlad a v menu byla možnost jumbo pizzy, což je dvojitá obří pizza dle výběru. Tak to byla jasná volba. Náš výběr byl tedy následující, jedna jumbo pizza Vesuvio. Číšnice nás však rychle hodila zpět do reality, ten den se již jumbo přestaly dělat kvůli velkému počtu hostů a také době, ve které jsme tento podnik navštívily. Přišly jsme kolem deváté hodiny večer. Byly jsme nuceny si tedy objednat dvě pizzy obyčejné velikosti abychom neumřely hlady. A jelikož jsme ten den už opravdu šilhaly hlady, zdálo se nám, že na naši objednávku čekáme až příliš dlouho, stopky jsme sice po ruce neměly, ale podle obsazenosti míst jsme chápaly, že to může trvat déle. Nakonec po příšerně dlouhé době i k nám jídlo dorazilo. Pizzy byly křupavé, těsto nadýchané a čerstvé, vše na chuť krásně jemné. A jak správná pizza má mít, sýru bylo plno. Vzhledem k tomu, že obě pizzy během vteřiny byly pryč, jsme nakonec zůstaly spokojeny.

Jídlo hodnotíme 4,5 z 5 kvůli Jumbo pizze a delšímu čekání.

Celkově dáváme pizzerii 4 z 5.

Napište nám do komentářů, kam v Praze na pizzu chodíte vy? My se rády inspirujeme.

Pokud se chcete dozvědět se více, neváhejte mrknout na oficiální stránky pizzerie.

My se na vás těšíme příště u dalšího článku z našich zážitků.

Jen taková maličkost na závěr, asi se divíte této fotce, a tomu, proč tu je.

Je tu z důvodu, že přesně v moment této fotky vznikl náš nový nápad na vizitky, které bychom v kavárnách mohly zanechávat.


A taky, že se ten plán uskutečnil. Již v několika kavárnách jsme tuto vizitku zanechaly.

  

VÝHODY:

     

    

 


S láskou holky ze Zážitky na 4


Žádné komentáře:

Okomentovat