pondělí 26. srpna 2019

Recenze: Bistro Proti Proudu


    

Ahoj všichni, dnes pro vás máme další recenzi, tentokrát na jedno bistro. My jsme si ho zvolily jako cílové místo pro naše studium matematiky před testem. Snad si to dokážete představit, všude papíry se všemožnými příklady, mezitím hrnky s kávou a nebyly bychom to my, abychom neochutnaly něco dobrého. Nebudeme vás dál trápit a jdeme rovnou na to.


Bistro Proti Proudu je další kavárnou/bistrem v Praze 8 v Karlíně. Nachází se v ulici Březinová 22 a dostanete se sem buď z tramvajové zastávky Urxova anebo 5 minut pěšky od stanice metra Křižíkova.

K návštěvě nás přivedl úvod na stránkách kavárny/bistra s příběhem jejího vzniku (Hodně se nám líbí, pokud má kavárna nebo restaurace svůj příběh). Také nás zaujal minimalistický styl a vybavení. A tak jsme jedno prosincové ráno vyrazily na snídani a na poslední doučení se matematiky. Teď však k tomu, co tu můžeme nalézt. V kavárně nabízejí mimo jiné i obědy, různé sandwiche, zákusky, paštiky a samozřejmě kávu a limonády. Je možné si bistro pronajmout k oslavě, party nebo konferenci. Catering je mají pouze po Praze a můžete si tu nechat upéct dort na objednávku.

 

Platba kartou je samozřejmostí, mazlíčci jsou vítání, rezervace přijímají a Wi-Fi je zdarma k dispozici. Celý prostor je nekuřácký (ale to teď všude že 😊)

Prostory této kavárny jsou jednoduché, ale za to velice krásné. Opět buďte opatrní, při vstupu, na schody. Bistro je sestaveno asi následovně. Jde o jeden velký prostor, který je rozdělen na 2 poloviny pomocí schodů. Prvnímu z nich dominuje obrovský bar nalevo (pokud stojíte ve vstupu) následně se zde nachází několik stolů u obrovských oken. Najdeme zde i stůl s barovými židlemi s výhledem přímo do ulice. My jsme si však vybraly menší stůl právě se sezením u okna. Co nás velice zaujalo, byla vzdušnost a lehkost těchto prostor, kterým vévodily nádherné abstraktní obrazy.

 

Byly skoro až hypnotizující. Nábytek i bar byl tvořen ze dřeva a jen doprovázel tu příjemnou atmosféru. Měly jsme štěstí na místa, zvlášť protože jsme přišly brzy, každopádně čím více se blížila hodina oběda, tím více bylo narváno. Proto vám doporučujeme udělat si rezervaci (ale pozor, jdou pouze telefonicky).

Za nás interiér moc super a získává 5 hvězd z 5.

Obsluha v tomto podniku byla velmi milá a ochotná, až nás to překvapilo, zvlášť, když tam v jednu chvíli měli opravdu plno. Vše nám donesli opravdu rychle a několikrát se přesvědčovali, jestli máme vše. I třeba jen, když šli okolo. Takže tohoto přístupu si opravdu ceníme, protože i když se může zdát, tak opravdu není standardem.

 

Rády tedy dáme 5 hvězdiček, za toto skvělé chovaní a přístup.

Z nápojů jsme všechny zvolily také to stejné. Cappuccino (59,-) s mlékem, pro Eli s bezlaktózovým (10,-). Cappuccino chutnalo moc dobře, jemná pěna, krásný Latte art. Stačilo ho jen lehce přisladit, aby bylo tak akorát. Chuť byla velmi jemná a vzhled doplnil velmi povedený latte art, se kterým si barista pohrál. Dokonce jsme měly moznost i sledovat, jak se s obrázky vykresluje.


Domácí Malinová limonáda (65,-) rozhodně nezklamala. Výborně osvěžila při náročném učení se na zkoušku z počítání. Bublinek v ni bylo akorát. Takže ani neutíkaly nosem, ani jsme je nehledaly lupou. Sladká byla přiměřeně chuti, což bylo skvělé. Na vrchu byla navíc ozdobena pul plátkem citrónu a mátou.

Abychom nezapomněly zmínit. K nápojů jsme si také objednaly karafu vody, která je zdarma. A cukr jsme dostaly ke kávě v dózičce na stůl hnědý třtinový.


Nápoje tedy také bez překvapení dostávají 5 hvězd z 5.

A teď už k jídlu. To, pro co jsme se rozhodly my, má název rozmazlená vejce (95,-). Když se řekne rozmazlená vejce, co si představíte. Upřímně nás vůbec nenapadalo, jak to může vypadat, a proto jsem podle informací pod názvem po tom sáhly všechny 3. Šlo o vajíčko na hniličku posypané strouhaným sýrem a zapečené. K tomu byl bílý toustový chléb a máslo. A hergot, bylo to neuvěřitelně dobré. Chléb krásně křupavý, ale hlavně to vajíčka s tím sýrem. Nikdy bychom neřekly, že by to šlo takhle hezky dohromady. Za Jíťu teda mohli dat o krajíček chleba navíc, ale to nemění nic na tom, ze jídlo bylo výtečné. Mrkněte sami, no nevypadá to božsky?

 

Ps: velmi oceňujeme donesení dóziček se solí a pepřem.

Za nás má tento pokrm spolu s celým servisem 5 hvězd z 5.

Celkově to vypadá na plné skóre (5 hvězd z 5), řadí se mezi naše top podniky v Praze a my vám ho vřele doporučujeme.


(drdůlky vedou)

Máme za to, že už není co dodat než jen oficiální a instagramová stránka podniku @bistro.proti.proudu.


To je od nás vše. Dál nám pište vaše názory a tipy a u dalšího článku ahoooj.


VÝHODY:

      

    


 

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat