pondělí 26. srpna 2019

Výlety: Český Krumlov - den druhý

Ahojky, tak po delší pauze se znovu dostáváme k našim tipům, co objevovat v Českém Krumlově 2. První část máte zde, pokud jste nečetli, tak mrkněte. Teď však pojďme rovnou na druhou část.

CO NAVŠTÍVIT?

1) Křížová hora - Náš druhý den jsme započaly túrou na Křížovou horu, která se nachází pěšky kousek nad Českým Krumlovem, najdete zde malou kapličku a 3 kříže před ní + docela hezký výhled na celé město. (Pokud se tedy nerozhodnete jít druhou stranou, která trvá minimálně hodinu - to vám vůbec nedoporučujeme). My jsme šly obě tyto trasy. Ta první je sice do kopce, ale jste tam cca za 30 minut. Ta druhá byla naprosto příšerná, zdlouhavá a podle nás docela nebezpečná. Ale podle Kačky to byl jen kousek. 😃

 

2) Řemeslná ulička - Ta byla opravdu kouzelná. Najdete v ní různá stará řemesla a lidi, kteří vám názorně ukáží výrobu jednotlivých výrobků.


3) Pivovar - K pivovaru vám toho moc nepovíme. Protože zrovna my 2 (Veru a Jíťa druhý den vcelku bojkotovaly a nechtěly chodit nikam daleko). Podle zpráv od ostatních tam ale mají skvělé pivo, takže pro milovníky piva jasná volba.


4) Minoritský Klášter - Do prostor kláštera jsme nešly, za to jsme si prošly jeho zahrady. Moc hezké místo s mnoha květinami a lavičkami na odpočinek.


5) Zámecké zahrady a otáčivé hlediště - Jediné, co jsme ten den pořádně zvládly bylo dostat se do zámeckých zahrad a k otáčivému hledišti přes plášťový most. Z mostu je opravdu překrásný výhled na město (podle nás lepší rozhodně vyrazit sem, než se mačkat na věži). Otáčivé hlediště nás nijak neohromilo, být tam ale na představení musí být jiná zábava. Park a zámecké zahrady byly prostě nádherné. Všude plno květin a cestiček. Fontána a schody do nižší části zahrady. Tohle nesmíte rozhodně vynechat.




6) Městský park - A aby té zeleně nebylo málo, nezapomeňte navštívit Městský park, který je cestou z města. Je tam totiž altánek a plno laviček na kterých můžete odpočívat a prostě se jen kochat.


KDE SE NAJÍST?

1) Café Kolektiv - Nebyly bychom to my, abychom nenavštívily alespoň jednu kavárnu. Do Kolektivu jsme vyrazily na snídani a vychytali jsme tu opravdu nádherné místo u ona. Každý jsme to ráno sáhly po něčem jiném, ale prostě a jednoduše to bylo chuťově velmi dobré, cenově přijatelné a ty prostory… Krásná moderní kavárna se vším všudy. (Časem se snad k tomu i dostaneme a sdílneme vám sem detailnější recenzi).

 

2) Pizzerie Latrán - V pizzerii jsme se stavili na skvělý oběd po dlouhé procházce zámeckými zahradami. Opět každý z nás sáhl po něčem jiném, na stole se objevily špaghetti, pizza i salát. Interier byl moc hezký, co nás však dostalo nejvíce, byla část sklepení, ve kterém byly toalety. Obrovské zrcadlo, lehké osvětlení a květiny. Cenově také nijak přemrštěné. Takže rozhodně doporučujeme.


3) Kavárna Kofírna - Na Kofírnu jsme dostali tip od paní majitelky našeho ubytka. A tak jsme se rozhodly, že jí navštívíme chvíli před odjezdem. Najdete jí mimo centrum města, ale podle nás stojí za to. Jde o malinkatou místnost s pár stoly, za to útulnou atmosférou. Doplňky této kavárny jsou různé, my jsme třeba seděli u stolu, který byl dříve šicím strojem. Hodně nás to tu bavilo. Koláče, které jsme si zde dali byly výborné a limči osvěžující.



A to je vše z našich tipů z tohoto výletu. Krumlov je nádherný a podle nás by ho měl alespoň jednou za život každý z nás navštívit. Takže pokud jste tam ještě nebyli, nebojte se. Tohle město má opravdu co nabídnout. A vy, co jste tam už byli, máte stejný názor jako my?


Pokud máte nějaké tipy na místa v Krumlově, co navštívit a kde se skvěle najíst. Neváhejte a podělte se tu s ostatními 😊.


Od nás je to dneska úplně všechno. Děkujeme, že nás čtete a zase příště ahoj.

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat