sobota 3. srpna 2019

Recenze: Café Letka

    

Jak už je u nás zvykem, vyrazily jsme po škole objevovat nová kavárenská místa, naším cílem se stala Café Letka. Nachází se ve velmi pěkné čtvrti, a to v Praze 7 v ulici Letohradská 44. Letka je moderní kavárna se vším všudy. Má pestrou nabídku kávy, snídaní, sendvičů, koláčků a domácích limonád.

Na stejné adrese se nachází i Pidivadlo, kde studenti VOŠ herecké prezentují své absolventské práce - své divadelní projekty. Představení se hrají jak pro děti, tak i pro dospělé. Vlastně když otevíráte první dveře, máte na výběr zahnout doleva a dostat se do Pidivadla nebo jít rovně a ocitnout se v kavárně. Právě kvůli Pidivadlu, Letka bývá plná lidí, navíc stolečků v kavárně není moc, takže abyste nebyli zklamaní z nedostatku míst radši si udělejte rezervaci. Stalo se nám, že jsme byly nuceny jít na procházku a za cca půlhodiny jsme to tam měly zkusit znovu. Druhý pokus byl úspěšný.

Pár dní před tím, než jsme to tam zašly navštívit, jsme narazily na některé recenze, a dokonce i žebříčky (Café Letka byla zařazená mezi 10 nejlepších kaváren Prahy!). Těšily jsme se až se tam dostaneme, protože jsme přečetly o Letce spoustu dobrých názorů. Za chvilku se dozvíte, jaký dojem udělala i na nás. Letka však také nabízí Wi-Fi, možnost vstupu s domácími mazlíčky, v letním období zahrádku a také možnost si odnést jídlo s sebou. V kavárně je možné platit nejen hotově, ale i platebními kartami.



Hned při vstupu do kavárny na nás dýchla atmosféra první republiky, stěny pokryté tapetou, vysoké stropy, pár míst na sezení. Většina stolků je pro více osob, takže u jednoho stolu sedí parta lidí, která se navzájem nezná. To není ideální volba pro odpočinek u kávy. Samozřejmě se tu a tam najdou stoly pro méně lidí, ale o ty je tu největší zájem. No, není se čemu divit.

Kavárnu jsme navštívily kolem desáté dopoledne, již v tu dobu byla dost plná, a tak jsme se rozhodly poprosit obsluhu o rezervaci stolu na půl dvanáctou. A zde jsme narazily. Obsluha byla nepříjemná. Měly jsme štěstí na nějakou slečnu, která asi neměla šťastný den. Neochotně nám tedy místo zarezervovala. Když jsme se později vrátily, tak nejdřív nevěděla, že jsme si společně domlouvaly rezervaci. Poté a docela s neochotou, kdy nám rezervaci uznala, nás slečna někam usadila. Na závěr tohoto zážitku a chvála bohu za to, se nás ujala jiná slečna, která už byla mnohem milejší a ochotnější. Několikrát se nás zeptala, zda máme vše a jestli něco nepotřebujeme.

Interiér hodnotíme 4,5 hvězdičkami z 5 a obsluhu pouze 3,5 hvězdičkami z 5.

Káva je v kavárnách většinou to, kvůli čemu se do kavárny jde, a proto se očekává nějaká ta chuť, která bude lahodit jazyku. Letka sama na svých stránkách uvádí, že jim kávu praží berlínští Five Elephant. To nás nadchlo a těšily jsme se na novou originální chuť oproti jiným kavárnám. A že výběr kávy nebyl zrovna malý. Espreso, lungo, flat white nebo třeba latté. Pro ty, kteří nemají zrovna chuť na teplou kávu Letka nabízí i Ledovou kávu. My jsme jako milovnice cappuccina zvolily samozřejmě tento nápoj a k tomu horkou čokoládu. Cena cappuccina byla obvyklá za 55,- Kč a stejně tak to bylo i u horké čokolády. Mile nás překvapilo, že nám obsluha donesla karafu s vodou a skleničkami ještě dříve, než dorazila samotná, námi vybraná, káva i horká čokoláda.

Na chuť se už naše názory trošku rozcházejí. Ty z nás, které si daly kávu, si ji pochvalovaly. Latté art byl povedený, teplota byla lehce horká, což v zimě krásně zahřeje. Cukr nám na požádání obsluha donesla i s volbou, zda chceme třtinový nebo řepný. 

S horkou čokoládou jsme už ale tolik neoslavovaly. Popravdě nás docela zklamala. Při slovech horká čokoláda si mnozí představujeme kouřící se šálek s hustě hnědým nápojem, tak akorát sladkým, který bude lahodit na jazyku ještě několik minut po posledním doušku. Opak byl bohužel pravdou. Čokoláda nám dorazila vlažně studená, a i přes to, že měla být mléčná, byla spíše hořká. A že nesladíme všechny stejně, na tomto jsme se shodly všechny.

Káva a čokoláda však není to jediné, co Letka k pití nabízí, takže není třeba zoufat. Je možné si objednat i čaj, pokud bude přece jen chuť na něco teplého. Pokud ne, na výběr je i jablečný mošt nebo domácí limonáda. Z alkoholických nápojů je zde na výběr pivo Matuška nebo rozlévané víno.

Takže když zohledníme velký výběr, jedno dobré horké kafe, tři ne moc dobré čokolády, shodly jsem se dát Letce za nápoje 3 hvězdičky z 5. (Foto v úvodu)

Co se týče jídla v Café Letka, to bylo poněkud zvláštní. Objednaly jsme si jeden zákusek k ochutnání. A abychom byly upřímné nestálo to za nic. Vybraly jsme si klasický cheesecake, který byl ozdoben jádry granátového jablka a ořechy. Chuťově to však bylo ještě horší. Nechutnalo to vůbec jako cheesecake, nýbrž jako pouhé krémové žervé. A ještě k ceně, zákusek stál 70 Kč. Na to, jaká porce to byla, tak cena byla o dost vyšší. Za nás rozhodně zákusek opravdu velký propadák. Co jim však musíme nechat, je, že všechny zákusky, sendviče a snídaně jsou domácí. Proto jsme se rozhodly, že dáme této kavárně ještě jednu šanci a vydáme se do ní znovu a uvidíme, jestli naše recenze bude stejná, horší anebo lepší než tato.

Takže za jídlo má Café Letka od nás 2 hvězdy z 5.

Celkově tuto kavárnu hodnotíme i tak jako lepší průměr a to 3,5 hvězdiček z 5.

Na kolik byste Café Letka ohodnotili vy? A ti z vás, co tam nebyli, máte v plánu ji někdy navštívit? Napište nám to dolů do komentářů.

Pokud máte zájem kavárnu navštívit, tak nezapomeňte nahlédnout do jejich oficiální stránky , kde se můžete dozvědět mnoho informací.

Tuto kavárnu máme v plánu navštívit ještě jednou, aby jsme zkontrolovaly, jestli neměli třeba blbý den odkaz máte tady. PS: Pokud se chcete mrknout na jejich insta profil, mrkněte na @cafeletka



Mějte se krásně, mějte super den a zase příště pa. 

VÝHODY:

       

    

 


Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat