sobota 3. srpna 2019

Recenze: LA BOHÈME


    

Dalším naším cílem byla kavárna & showroom La Bohème. Nachází se v Praze 2 v ulici Sázavská. Zase jsme byly velice zaujaty interiérem a nabídkou káv. Proto jsme ji zašly zkusit. A musíme se přiznat už na začátku, že zklamány jsme nebyly. Hned zvenku kavárna vypadá suprově. Krásná velká okna, zajímavý design a při vstupu do kavárny nás přivítala milá slečna, která nás usadila za jeden z volných stolů.

La Bohème si můžete dát kávu, čaj nebo i chlazené nápoje a alkohol. V nabídce jsou různé zákusky a sendviče. Také je možnost si koupit balení kávy domů, ale nejen kávu, ale i kávovary, šálky, čaje, prostě všechno, aby si každý udělal ze své obyčejné kuchyně malou útulnou kavárnu.

Jako většina návštěvníků jsme se i my potřebovaly připojit na Wi-Fi. Jenomže ani na poslední stránce menu, ani na tabuli s aktuální nabídkou jsme žádnou informaci nenašly. Když jsme se ale zeptaly číšnice, přinesla pro každou z nás malý papírek s heslem. Připojení bylo na omezenou dobu (1 hodinu). S tím se člověk málokdy potká, ale nějak špatně to na nás nezapůsobilo. V kavárně je možnost platit v hotovosti i platební kartou.

Máme rádi útulná místa s dobrou kávou a místa kde jsou krásné prostory na focení. A La Bohème naším požadavkům úplně odpovídá. Jen se podívejte na tu zeď s knížkami.

Když se řekne domov, každý si z nás představí to hřejivé teplo, které domov přináší. A právě tak je to i s touto kavárnou. Už jen když vejdete do kavárny La Bohème je to jako být v naprosto nádherných a útulných prostorách nějakého příjemného obýváčku, kde se můžete schoulit do pohodlných křesel nebo židlí. Nejen však tento nábytek dokresluje tuto úžasnou atmosféru, jsou tu také regály a poličky, na kterých jsou všemožné druhy kávy (kterou si můžete zakoupit a vzít domů v sáčku sebou), knihy a drobné dekorace, květiny a lampičky. Toto všechno dotváří dojem útulného domova.

Zdi jsou polepeny tapetami knih, nebo jsou na nich pověšené větvičky s květy, zrcadla, obrázky, a jiné drobnůstky. Co nás však dostalo, byly zavěšené housle a knihy na stropě a nádherné růžové růže ve vázičkách uprostřed stolů. Vedle vázy nechybělo menu. To vše bylo ještě krásně barevně sladěné. No prostě slast pro oči.


Prostor je opravdu rozlehlý, rozdělen na dvě místnosti, v té první (větší) najedeme 4 až 5 stolků s místy k sezení + místa s barovými židličkami přímo u oken. Ve druhé místnosti najdeme podlouhlou řadu s gauči, židličkami a stolky (kde se opět tulíte k sobě s cizími lidmi) a naproti tomu se nachází prostorný bar. Pro nás však bylo nejdůležitější červené křesílko a zeď s knižní tapetou. No samozřejmě jak jinak, než že jsme to nemohly nechat bez fotky. A málem bychom zapomněly, tento prostor má ještě 2 patra, kam vedou úžasné schody. Taky hodně fotogenické! Jen po schodech se dostanete pouze dolů, kde najdete toalety.

Za nás dáváme interiéru 5 hvězdiček z 5, protože nás opravdu uchvátil.

A ještě něco málo k obsluze. Hned při vstupu do kavárny nás mile uvítala slečna, která nám i pomohla s místem k usazení (o které jsme se už zmiňovaly). Následně se nás stejně usměvavá slečna přišla zeptat na objednávku. Zákusky jsme si došly osobně prohlédnout k baru. Obslouženy jsme byly rychle, a dokonce se nás jednou či dvakrát ptali, zda nám něco nechybí. Při platbě jsme komunikovaly s opět velice milým a příjemným barmanem.

Za obsluhu dáváme také 5 hvězdiček z 5, jen tak dál.

Co se týče nápojů, zde jsme zažily Cappuccinový ráj. Před návštěvou jsme slyšely samé dobré recenze, ale jak je známo a jak jste si už mohli dočíst (brzy přečtete), tak ne vždy to odpovídá realitě. Ale tady tomu naštěstí tak nebylo, zdejší kafe je vynikající a právem vyhlášené. Kávová zrna nekupují nikde v supermarketech, ale dovážejí z rodinných plantáží všude možně po světě a praží na starém městě. Není žádným tajemstvím, že svoji kávu prodávají i ostatním kavárnám, a proto jejich logo tukana můžete vidět i v Kavárně Elvíra.

Cappuccino nás nezklamalo, bylo vynikající. Coffee art nechyběl a byla to taková pomyslná třešnička na dortu. I cenově nás nabídka nápojů, která se pohybuje od 30 Kč do 55Kč, potěšila. V této kavárně však také najdete nabídku čajů, domácích limonád a alkoholických a nealkoholických nápojů.

Cukr jsme si ke stolu musely donést samy. Měly ho u pultíku kousek od našeho stolku. Na výběr byl jak klasický bílý, tak i třtinový. Mile nás potěšilo, že cukříky mají v obalech s potiskem vlastního loga. Nad čím nám opravdu srdce zaplesalo, byla voda ve džbánku, kterou nám donesli ke kávě zcela zdarma.

Také si lze koupit už namletá kávová zrna a vychutnat si kávu v klidu domova.

Nápojům dáváme 5 hvězd z 5. (Foto v úvodu)

Ke skvělé kávě si většina chce dát i skvělý zákusek a my nejsme jiné. Dlouho jsme přemýšlely, koukaly do menu, a nakonec se šly podívat do vitrínky, u které nám oči přecházely. Nádherné zákusky na pohled, a jak jsme později zjistily, tak i skvělé na chuť. Ochutnaly jsme hned tři z nich. První byl jahodový dort s mascarpone. Akorát velký kousek dortu, s nadýchaným korpusem a jemným krémem. I přes to, že jsme v této kavárně byly v zimě, jahody na dortech byly čerstvé. Jediná nevýhoda tohoto zákusku byla jeho cena. Jeden kousek jahodového dortu vyšel na 105 Kč, což nám přišlo malinko moc.

Další zákusek, který jsme ochutnaly, byl čokoládový cheesecake. I přes to, že byl čokoládový, nebyl čistě tmavý, ale spíše mramorovaný. I chuťově byl vyvážený. Tak akorát sladký, takže za nás top. Tedy až na tu cenu, která se opět pohybovala kolem 95,- Kč.

Poslední, který jsme ochutnaly byl čokoládový dort s likérem. Na rozdíl od cheesecaku byl celý tmavý. Nebyl moc sladký, což nemusí vadit. Ne každý má rád výrazně sladké dorty, i když my sladké rozhodně rády. Výrazná čokoládová chuť přebila i likér, který dort obsahoval, což byla trochu škoda. Mínus tohoto zákusku bylo to, že byl spíše suchý. Na pohled vypadal fantasticky, ale čekaly jsme více krému a možná méně tlusté těsto. Jako u předchozích dortů se cena pohybovala trošku výše, kolem 110,- Kč.

Pokud by někdo neměl chuť na dort, má La Bohème Café v nabídce i čokorolku, která stála kolem 75,- Kč. Ze slaných pochoutek nás zaujala Focacia, což je italský chléb, nebo třeba čerstvé sendviče, které vám připraví místní baristky a baristi. Bohužel bezlepkové dezerty jsme v nabídce neobjevily, ale to snad nevadí. Celkově nám v této kavárně moc chutnalo, ale ceny za zákusky byly lehce nadstandartní.

Proto za jídlo dáváme 4,5 hvězdiček z 5.

Celkově hodnotíme kavárnu La Bohème 5 hvězdičkami z 5 a vřele doporučujeme navštívit.

Na kolik byste La Bohème ohodnotili vy? A ti z vás, co tam nebyli, máte v plánu ji někdy navštívit? Napište nám to dolů do komentářů.

Pokud máte zájem kavárnu navštívit, tak nezapomeňte nahlédnout do jejich oficiální stránky , kde se můžete dozvědět mnoho informací.
   

Mějte se moc fajn. 


VÝHODY:

       

    

 

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat