sobota 3. srpna 2019

Recenze: Crème de la Crème


    

Rády bychom vám představily další kavárnu, na kterou nás přivedl náš společný školní projekt. Jedná se o kavárnu Crème de la Crème. Sídlí na Praze 1 v ulici Husova 12 nedaleko Ústřední Městské knihovny. Nejrychlejší cesta k nim vede od stanice Staroměstská, nebo popřípadě od stanice Národní třída.

Otvírací doba je přívětivá i pro ty, kteří pracují déle do večera. Každý den mají otevřeno od 11 hodiny ranní do 22 hodiny večerní. My jsme v kavárně byly kolem půl druhé hodiny odpolední, a měly jsme to štěstí, že se uvolnil stůl, ale určitě není na škodu si udělat rezervaci. Zvláště, pokud máte v plánu si zde dát oběd tak, jako my. A jako u většiny dnešních kaváren je i zde možnost se připojit k bezplatné Wi-Fi síti (a hodit pár hezkých fotek na různé sociální sítě). Platit se zde dá jak hotově, tak naštěstí i platebními kartami, což se v dnešní době sice považuje za skoro samozřejmost, ale opak může být pravdou.

Primární sortiment Crème de la Crème je zmrzlina. Na svých stránkách uvádějí, že dělají nejlepší italskou zmrzlinu v Praze. Jestli s tímto tvrzením souhlasíme i my se dočtete dále v naší recenzi. Co je však jisté, je to, že za značkou Crème de la Crème stojí velké odhodlání několika lidí dělat věci nejlépe, jak je to jen možné.

Název kavárny v překladu znamená smetana smetan - nejlepší z nejlepších. A dá se říct, že co hlásají, to plní. Prodávají jen to, co si sami vyrobí. Všechny recepty na italské řemeslné zmrzliny píše Honza Hochsteiger alias "pan Zmrzlinka", který mnoho let pracoval v Itálii i jiných místech světa pro nejlepší italské zmrzlináře a teď pro nás s láskou vyrábí ty nejlepší zmrzliny.

Vedle této ledové pochoutky vyrábí také vynikající dorty a zákusky. Nabízí i několik druhů kávy z domácí řemeslné pražírny Radima Tomka v Praze Hostivaři. Výhoda této kavárny také spočívá v nabídce sytějších jídel, než jsou jen zákusky ke kávě, přesněji ve sladkých i slaných palačinkách a sendvičích.

Interiér nás celkem překvapil svou velikostí. Do cukrárny se vchází velkými skleněnými dveřmi. Hned za nimi vidíte obrovský pult s rozmanitou nabídkou zmrzlin a po levé straně je chladnička se zákusky. Zmrzlinových druhů je opravdu hodně, každý si něco vybere. Dále uvidíte bar, kde si zaplatíte zmrzlinu nebo se tam stavíte pro zaplacení při odchodu z cukrárny. Pro sezení jsou dvě zóny, jedna je naproti baru, ta druhá je více útulnější. Je v ní jenom pár stolečků, ale pro větší počet lidí.

Ne každé z nás se líbila stylová stránka této cukrárny. Někomu se zdálo divné, že dospělí pracovníci nosí červenou uniformu s bílými puntíky a velkými mašlemi ve vlasech, ale na druhou stranu to bylo legrační a slušelo jim to. Celkově má cukrárna červeno-bílé vybavení, což znamená že se jedná o zářivé a jasné prostředí.

Za zmínku také stojí personál. Obsluhovala nás příjemná slečna, která bohužel nebyla moc usměvavá. Usoudily jsme, že asi má těžký den, což chápeme, když cukrárna byla fakt skoro plná. V průběhu sezení se nás bohužel neptala, jestli máme všechno a v pořádku. Holky docela dlouho čekaly až jim donesou jídlo, už nám tam málem umíraly hlady. My s Kačkou jsme si u pultu v klidu objednaly zmrzlinu a šly si sednout k našemu stolu. Jediné, co nám zbylo bylo vychutnávat si zmrzlinu a podpořit holky v čekání.

Celkově interiér hodnotíme 4 hvězdami a obsluhu bohužel 3,5 hvězdami, kvůli dlouhému čekání a nezájmu (o klienty).


Jak už dnes bylo řečeno, Crème de la Crème je spíše podnik s vynikající zmrzlinou, my tu však ochutnaly nejen zmrzlinu, ale i kávu, ehm teda pardon cappuccino. Nápoje nám donesli celkem rychle a byly tak akorát horké, což se jim musí nechat. Je tu jedna malinká drobnost k vytknutí. Tou drobností je rozhodně coffee art, který chyběl, i když snaha o něj zřejmě byla. Je to opravdu velká škoda, když vezmeme v potaz, že nápoje byly tak akorát horké, doneseny vcelku rychle, s krásnou pěnou nahoře, bohužel právě bez coffee artu. Prostě vzhled cappuccina nás nepotěšil. Nevadí, je to jen opravdová drobnost, kterou můžeme v klidu přehlédnout, protože cappuccino chuťově bylo skvělé. K oslazení nápoje jsme mohly použít jak řepný bílý, tak i třtinový hnědý cukr, který byl v dózičce na stole a měl roztomilé vzory, nejednalo se o obyčejné kostky, ale byly zde například srdíčka ❤️. Naprostá roztomilost toto.

Cenově to také nebylo vůbec špatné. Cappuccino nás stálo 55 Kč, což je taková klasická a přijatelná cena. Celkově se cena za kávu pohybuje od 40 do 90 Kč podle druhu. Nejdražší kávu, kterou si zde můžete dát je Ice coffee con Gelato neboli ledová káva se zmrzlinou, za kterou sice zaplatíte 100 Kč, ale v letních horkých dnech určitě přijde vhod. Horkou čokoládu zde mají za 65 Kč a chai latte za 75 Kč. Výhodou je, že můžete požádat o sójové nebo rýžové mléko, bezkofeinovou kávu nebo extra dávku kávy. Vše je za příplatek od 10 Kč do 35 Kč.

Mínusové body dáváme za vodu, které ke cappuccinu nabídnuta nebyla. Další zbytečně odebraný bodík.

Z nápojů zde nepodávají pouze různé druhy kávy, ale i třeba sypané čaje i nečaje, džusy, čerstvé džusy, domácí limonády, ale i mléčné ovocné koktejly nebo mléčné koktejly s vlastním výběrem zmrzlin. Vše v naprosto, na Prahu, v optimálních cenách. Od 30 Kč do 95 Kč. Z alkoholických nápojů podávají různé druhy vín, domácí punč, svařené víno, pivo, aperitivy, koktejly, prosecco a likéry vše opět v adekvátních cifrách.

Nápoje za nás hodnotíme 4,5 hvězdičkami z 5 a to jen kvůli nenabídnuté vodě ke cappuccinu a k nedokončenému latte artu.

K jídlu máme asi toto. Zmrzlinář a také majitel této restaurace se vyučil tomuto řemeslu v Itálii. Jen díky tomu tato zmrzlina za to stojí. Vyhrála několik ocenění a těší se velké oblíbenosti, nejen mezi stálými obyvateli Prahy, ale i mezi návštěvníky ze zahraničí.

Ještě aby ne, vybrat si můžete klasickou zmrzlinu či veganskou anebo cukr free. Každá zmrzlina je bezlepková až na pár výjimek. Výběr je opravdu velký, dát si můžete běžné příchutě jako je čokoláda nebo vanilka, ale i netradiční příchutě jako je čokoláda s chilli či slaný karamel. Nás zaujala levandulová. Nechybí ani ovocné sorbety. Nabídka se mění podle ročního období, kdy se snaží vyrábět příchutě, které jsou specifické pro dané období. Zmrzlinu si můžete dát buď do kornoutu anebo do kelímku, s tím že malý kornout stojí 45 Kč a malý kelímek 35 Kč. Do malé porce si můžete dát až dvě příchutě. Střední kornout je za 75 Kč a střední kelímek za 70 Kč, kdy do střední porce je možné dát až čtyři příchutě a u velké porce stojí obojí 100 Kč a je do ní možné dát až šest různých příchutí. Také si můžete nechat udělat zmrzlinový pohár či si vzít zmrzlinu domu v termo obalu. 500 gramů stojí 200 Kč a 1 kilo zde koupíte za 400 Kč.

Nenabízí tu však jen zmrzlinu, ale také sladké a slané palačinky, toasty, sendviče a makrónky. My jsme zde mimo zmrzliny, ochutnaly slané palačinky, které nás bohužel zklamaly.


Palačinky měly být naplněny rajčatovou omáčkou, mozzarellou, šunkou, vajíčkem a rukolou, kterou Verča ani Jíťa nemají rády, proto požádaly obsluhu, aby jim palačinky donesly bez ní. Donesené palačinky vypadaly na pohled docela "dobře", i přes to, že byly celé posypané oreganem a parmezánem. Jejich chuť však tak "ohromující" nebyla. Palačinky byly studené, což byl první náznak toho, že bude něco špatně. Rajčatová omáčka chutnala jako rajský protlak, což bylo dost překvapující a podivné. A zřejmě to tak být nemělo. Vajíčko holky ani nenašly a celkově, čím více se dostávaly Jíťa s Verčou do středu palačinek, tím méně byly jedlé. Nakonec ani nejda z nich nedojedla palačinku celou.

Sladkým palačinkám, toastům a sendvičům jejichž cena se pohybuje od 125 Kč do 175 Kč se pokusíme dát šanci někdy při další návštěvě. Do čeho však příště půjdeme určitě, jsou makrónky, 1 makrónku tu seženete za 25 Kč.

Celkově máme z nabídky jídel smíšené pocity, a proto dáváme 3 hvězdy z 5 a kdybychom měly hodnotit jen zmrzlinu tak ta by dostala 5 hvězd z 5.

Celkově od nás kavárna/cukrárna získává 4 hvězdy z 5.

Na kolik byste Crème de la Crème ohodnotili vy? A ti z vás, co tam nebyli, máte v plánu ji někdy navštívit? Napište nám to dolů do komentářů.

Pokud máte zájem kavárnu navštívit, tak nezapomeňte nahlédnout do jejich oficiální stránky , kde se můžete dozvědět mnoho informací. PS: Instagram @cremedelacremeprague.


I pro tentokrát vše. Mějte se.

VÝHODY:

       

    

 


Holky ze Zážitky na 4


Žádné komentáře:

Okomentovat