sobota 3. srpna 2019

Recenze: Spižírna 1902

    

Zdravíme všechny naše poctivé, ale i nové čtenáře a vítáme vás u nás na blogu.

V dnešním článku s námi zavítáte do jedné z hezkých pražských kaváren a věřte nám, je opravdu o co stát. Jak už je to u nás zvykem, i tentokrát jsme s holkami někam vyrazily, a to do kavárny, teda spíše bistra. Konkrétně do Spižírny 1902.

Spižírna se nachází na Praze 3 v ulici Korunní 86 na Vinohradech. My jsme využily tramvajový spoj č.10 k Vinohradské vodárně, jehož zastávka se nachází kousek nad Spižírnou. Je možné jet i tramvají č.16, anebo metrem na Jiřího z Poděbrad, odtud jsou to jen 2 bloky. Ten den nám opravdu šíleně pršelo, proto jsme byly velice rády, že to máme kousek a je otevřeno. Jejich otevírací doba se přes týden a o víkendu trochu liší. Od pondělí do pátku mají otevřeno od 8 do 22 hodin, v sobotu od 9 do 22 hodin a v neděli od 9 do 17 hodin.

Jedna z novinek, co se týče otevírací doby je, že každé první pondělí v měsíci mají zavřeno z důvodu vzdělávání personálu, což je pochopitelné, pokud chcete mít kavárnu na vzestupu.


Spižírna má krásná velká okna, z venku podél nich je lavice, kam si za hezkého počasí můžete v klidu sednou i s kávou nebo jídlem. Do bistra jsme vyrazily na 2 hodinu odpolední. Jelikož jsme měly trochu strach z nedostatku míst v kavárně, udělaly jsme si ještě ve škole rezervaci. Obávaly jsme se však zbytečně. Hned při vstupu nás ohromila rozlehlost místnosti a její interiér, o kterém se dočtete níže. Pro milovníky Instagramu je to opravdu fotografický ráj.

Ve Spižírně je možnost dát si nejen různé druhy nápojů, ale i jídel, která jsou každý den čerstvá, zdravá a domácí. Denně dělají nová obědová menu a vybere si tu opravdu každý, protože kavárna je vhodná pro vegetariány, vegany i pro všechny lidi, kteří milují maso. Najdeme zde také hezký výběr zákusků, domácího pečiva, buchet a koláčů - vše pečou podle rodinné receptury. Jako v jiných podnicích i v tomto, jsme potřebovaly sdílet naše fotografie na sociálních sítích, proto jsme se pídily po Wi-Fi připojení. Nakonec jsme požádaly obsluhu, která nám heslo bez problémů sdělila. K platbě jsme mohly využít, jak hotovost, tak i platební kartu. Což jsme samozřejmě s otevřenou náručí uvítaly.

Interiér ve Spižírně je, podle nás, zajímavě řešený. Při vstupu je naproti vám velký pult, kde se vybírají zákusky, dá se zde platit a podobně. Místa k sezení jsou rozdělena na pravou a levou část. V obou částech je sice plno míst k sezení, což je sice fajn, ale ne každému by se mohlo líbit to, jak jsou stoly blízko u sebe. Chvílemi jsme měly pocit, ze paní vedle nás sedí u stolu s námi. Dobré je i to, že se dá sedět u baru.

Za zmínku určitě stojí i veliká okna, kterými se dá koukat ven. Díky nim je v celé místnosti plno světla. Mírně nám vadilo to, že v zimních měsících byla u oken trochu zima. Zvláště, když se větralo.

Co se nám moc líbilo, byla malba. Zdi jsou vymalovaný pastelově zelenou a bílou barvou. Na bílých stěnách, a na stropě, je nádherná malba listů a květin. Myslíme, že když se podíváte na fotku, tak poznáte, co tím myslíme.

Co nás též zaujalo, bylo dřevěné obložení stěn, a i nábytek ze dřeva. Krásně to ladilo s přírodní tematikou malby. Výzdobu podpořily i světla na stěnách, stylizované do dřeva a takové staromódní doby.

Interiér na nás opravdu zapůsobil, takže s radostí dáváme 5 hvězdiček z 5.

K personálu máme asi toto. Obsluha byla milá. Na začátku nám donesla menu, i s karafou vody se skleničkami. A i když některé z nás byly nerozhodné, co si dají, obsluha byla stále přívětivá. Po chvilce se přišla zeptat znovu, když už jsme měly vybráno všechny. Během času, který jsme tam strávily se nás několikrát slečna zeptala, zda máme vše, jestli něco nepotřebujeme, nebo jestli nám může něco nabídnout. Sama nám dokonce nabídla, jestli nám smí doplnit karafu s vodou.

Jelikož jsme se díky obsluze cítily opravdu spokojeně, dáváme 5 hvězdiček z 5.

A jaké bylo kafe? Jak asi tušíte u nás na stole rozhodně nechybělo cappuccino, jen Eli si objednala kakao. Nabídka kávy moc velká není, ale na druhou stranu ceny nejsou tak vysoké. Můžete si za příplatek 10 Kč do kávy objednat mandlové mléko, místo obyčejného kravského mléka. Což se určitě cení.

Nejdražší ze seznamu horkých nápojů je Chai Latte za 70 Kč, jinak ceny za kávu se pochybují od 45 Kč za espresso až 60 Kč za ledovou kávu. Taky nabízejí čaje a domácí limonády dle denní nabídky.

Cappuccino bylo výborné, není ani co popisovat. Kakao přinesli ve velkém šálku a bylo také moc dobré, akorát sladké a s příjemnou cenou 55 Kč. Taky nám byla donesena karafa s vodou, což se v poslední době považuje za nezbytnost. Neocenitelnou zásluhu má opět coffee art a jejich malé cukříky ke kávě.


Celkem jsme byly 100 % spokojené, takže kafe hodnotíme 5 hvězdičkami z 5.

Touto kavárnou se line nejen vůně kávy, ale i vůně jídla. Ještě aby ne, když tu mají tak velký výběr. Ať přijedete v jakoukoliv denní dobu, tak vždy bude nabídka pestrá. Ráno si od 8:00 do 11:30 můžete dát k snídani třeba palačinku, toast či rýžovou kaši. Od 12:00 do 16:00 tu nabízejí obědy, vždy mají na výběr ze dvou jídel, kdy jedno je s masem a druhé vegetariánské. Pro vegany se zde každý den podává polévka.

Po čtvrté hodině zde podávají večerní menu, takže si můžete dát polévku či mix avokádových chlebů se salátem. Každý týden je nabídka jiná a je vždy překvapení co podávají, tedy pokud si to předem nezjistíte na jejich oficiálních stránkách.


Po celý den také podávají zákusky, které jsou buď z klasických surovin, anebo také veganské či bezlepkové. Překvapením pro nás byly domácí buchty. Ty jsme také ochutnaly. Daly jsme si povidlovou a tvarohovou. Zasmály jsme se, když jsme k nim dostaly vidličku, se kterou jsme je měly jíst. Buchty nás chuťově nezklamaly, byly nadýchané, čerstvě upečené a náplně bylo dostatek. Jediné co, tak byly méně sladké, to může někomu vadit. Jelikož jsme kavárnu navštívily v čase oběda, tak jsme také ochutnaly z obědového menu kuře na paprice s těstovinami. Porce byla tak akorát velká. To nám udělalo radost. Jelikož bylo jídlo tak vynikající, měly jsme chuť objednat si ho znovu.

Ceny jídel se pohybují v cenové hladině od 100 Kč až do 200 Kč. A zákusky od 30 Kč do 80 Kč.

Jídlo v této kavárně bychom ohodnotily 5 hvězdami.

Spižírna od nás získává zaslouženě 5 hvězd z 5.

Na kolik byste Spižírnu 1902 ohodnotili vy? A ti z vás, co tam nebyli, máte v plánu ji někdy navštívit? Napište nám to dolů do komentářů.


Pokud máte zájem kavárnu navštívit, tak nezapomeňte nahlédnout do jejich oficiální stránky , kde se můžete dozvědět mnoho informací. Insta profil @spizirna1902.


Krásnej den všem.


VÝHODY:

       

    


 


Holky ze Zážitky na 4 


Žádné komentáře:

Okomentovat