neděle 11. srpna 2019

Recenze: Creperie U Slepé kočičky


    

Krásný podzimní den. Přichystaly jsme pro vás zbrusu nový článek, jak jinak než o něčem velice sladkém a dobrém. Řekněme si to takto, ulici Milady Horákové jsme si prostě zamilovaly. Je to prostě ráj kaváren a restaurací. Jednou z nich je i Creperie U Slepé kočičky.

Palačinkárny jsme si s holkami všimly ten samý den co jsme byly ve Wafu. Zaujala nás dřevěná kočička u vchodu, a samotný název místa, i celkově na první pohled creperie vypadala velice dobře. Tak jsme se jeden den rozhodly a vyrazily ji navštívit.

Creperie se nachází v Praze 7. Snadno ji najdete, je nedaleko Strossmayerova náměstí, kousek od tramvajové zastávky Kamenická. Podnik se především zaměřuje na palačinky (slané a sladké), ale určitě tam najdete i polední menu, saláty, polévky, horké a studené nápoje atd.

Otevřeno má od pondělí až neděle od 11 do 23 h. V letním období je možnost si sednout na zahrádce v ulici, anebo také ve dvoře.


V Creperii můžete využít Wi-Fi připojení. Platit se dá pouze v hotovosti nebo stravenkami, na to tedy pozor. Pokud máte rádi veselý interiér, různobarevnost, příjemnou hudbu a útulnost určitě navštivte tuto restauraci, nebudete zklamáni. My se tam cítily jako v pohádce :) Všude jsou kočičky, dřevěné, kreslené, v podobě sošek a suvenýrů atd. Blíže k večeru doporučujeme mít rezervaci, protože často je restaurace plná, my jsme této možnosti využily i přes den.

Nejdříve vám povíme pár slov o obsluze. Zrovna ta je tu velmi různá. Když budete mít štěstí, tak narazíte na usměvavou servírku, která ráda poradí, no a v tom opačném případě můžete narazit na číšníka, který se tváří tak, jako by mu Vaše návštěva vadila.

Obsluha od nás získává 4,5 hvězdiček z 5, měly jsme štěstí na oba typy zaměstnanců.

Jak už název podniku napovídá, tak v restauraci jsou samé kočičky. Ať se podíváte kamkoliv, tak jsou všude. Ať už jako figurky nebo jako obrazy. Ta největší, která si zakrývá oči, je ta, podle které je tento podnik pojmenovaný. Schválně jestli ji při vaší návštěvě najdete.


Restaurace je členitá, v horní části je pár míst k sezení a bar s kuchyní, v hezkých měsících můžete sedět i na předzahrádce odkud se dá sledovat dění na Letné. Po sejití schodů dolů se ocitnete v původních sklepních prostorech, který dnes slouží jako další místa k sezení. Jak už jsme zmiňovaly, jednalo se dříve o sklepní prostory, i dnes má tedy tato spodní část, zachované cihlové obložení. V dolní části jsou také toalety. Na nich je ukrytý kočičí komiks 😊. Takže kočičky jsou opravdu všude. V letních měsících je také otevřená zahrádka, ta se nachází ve vnitrobloku. Dá se sem dostat klasicky přes restauraci, ale i pro lidi s invalidním vozíkem či kočárkem se dá zajistit bezbariérový vstup.

Určitě doporučujeme si udělat rezervaci, přestože je tu míst k sezení více než dost, tak tato restaurace patří k velmi oblíbeným. V čase obědů či večeří se tu místo hledá velmi těžko.

A dobrá zpráva nakonec, zjistily jsme velkou novinku. Pokud si zakládáte na zdravém životním stylu a palačinky či steaky nejsou nic pro vás, tak palačinkárna za nějakou dobu otevře svoji druhou pobočku, se specializací na různé saláty, které si budete moct vytvořit sami podle vašich chutí. A tento podnik se bude jmenovat salaterie u slepé Mrkvičky. Třeba i tam pro vás zajdeme udělat recenzi.

Interiéru dáváme 5 hvězdiček z 5. Kočičky jsou prostě ultra roztomilé.

I zde jsme byly několikrát, a tak jsme měly možnost ochutnat více z nabídky nápojů než jinde. Počínaje domácími limonádami, čaji a konče kávou.

Čaj jsme ochutnaly ovocný, lesní směs (39,-). Byl nám donesen krásně barevný šálek horké vody a sáček čaje. Na talířku byl s čajem donesený i ubrousek, lžička spolu se dvěma sáčky cukru. A jelikož na takovém čaji se nedá nic zkazit, tak je jasné, že byl dobrý.


Kafe jsme ochutnaly latte (59,-), které bylo správně donesené ve vysoké sklenici. Ze začátku až moc horké, ale časem vychladlo. Slovy Verči: "Prostě Café latte s moc dobrou mléčnou pěnou na vrchu. 😊" I zde donesly k nápoji cukr v sáčku, s roztomilou kočičkou v hrníčku na přebalu.

A poslední, o čem se zmíníme jsou domácí limonády (52,-), které jsme ochutnaly i při naší druhé návštěvě. Všechny jsme si daly pomerančovou. Kačka neperlivou, ale ostatním z nás bublinky chutnají, tak jsme si je v limonádě nechaly. Skleněné džbánky jsme tedy měly naplněné perlivou vodou, kousky pomeranče, ledem, cukrem, brčkem a dlouhou lžící. Některým z nás přišla moc sladká, některým akorát, ale všechny jsme se shodly na tom, že nám při pití ten cukr křupal mezi zuby, a to se ani jedné z nás moc nelíbilo. Celkově tedy limonáda byla v celku dobrá, jen jsme musely dlouho čekat, než se cukr rozpustí, nebo si při pití trošku zachroupat. 😀

Za pití dáváme 4,5 hvězdičky z 5.

A co vám povíme k jídlu. Poprvé když jsme zamířily do creperie byly naším cílem, překvapivě palačinky. Podávají je zde jak sladké, tak i slané a jejich cena se pohybuje ve velice příjemném rozpětí. Slané od 139 Kč do 175 Kč. Ty sladké jsou o něco levnější, jejich cena se pohybuje od 69 Kč do 146 Kč. Každá z nás si vybrala tedy palačinku trochu jiné chuti. Verča si dala sladkou palačinku s karamelizovanými jablky a hruškami, nahoře završenou mascarpone. Eli ochutnala sladko-slanou palačinku s brusinkami, jablky, hermelínem a ořechy, Kačí si objednala slanou palačinku se šunkou, sýrem a houbovým přelivem. Jití se rozhodla také pro slanou palačinku, avšak ne s houbami nýbrž se šunkou a sýrem a jak tu podotýká bez oliv.


Všechny palačinky byly tak akorát tlusté. Jediné, co tak trochu vadilo Verče byla ta velká nálož karamelizovaných jablek a hrušek, některým to později mohlo spíše připomínat potápějící se kocábku v karamelu, jablcích a hruškách. Jinak chuťové byly vynikající, mnohem lepší než v Creme de la Creme, odkaz na článek zde. Když říkáme mnohem, je myšleno mnohem, mnohem lepši. Přímo chuťová exploze. A nejen kydnutý rajský protlak ve středu palačinky se 2 kousky šunky, tunou sýra a bez vajíčka, které pravděpodobně raději uteklo než, aby se zapojilo do potravinového řetězce. Ale o tom všem klik na odkaz článku výše.

Po vzhledové stránce to také nebylo vůbec špatné. Palačinky seskládané do trojúhelníku, tak aby nic nikam neuniklo. No až na karamel a hrušky, ty utekly. Ale jde tu hlavně o vzhled a lákavost jídla. A ta tam byla. Ty palačinky si přímo o fotku vlastně říkaly.


Naše druhá návštěva byla tentokrát bez Eli. Nahradil ji jeden náš spolužák a prvotně vůbec v plánu nebyla. Měli jsme namířeno na Matějskou, protože kolotoče a sranda a no Verča to prostě musela viděla, protože na ní nikdy nebyla. (Podle nás nemá smysl dělat samostatný článek o Matějské, protože to zase taková bomba nebyla, prostě jen o trochu větší pouť, než je v jiných městech). Každopádně zpět k druhé návštěvě creperie. Nebylo možné vyrazit na pouť s prázdným žaludkem a když se žaludek ozve, tak se nedá nic dělat a jídlo má před zážitky přednost (ehm pardón, jídlo je zážitek samo o sobě). No, a tak se stalo, že jsme se v Creperii U Slepé kočičky objevili znovu. Tentokrát však někteří z nás šáhli spíše po té masové části, kterou zde nabízejí také, hlavně v obědovém menu. Ještě před tím tu však Veru ochutnala domácí vývar s masovými kousky a vajíčkem. I ta byla chuťové velice dobrá. K hlavnímu chodu si Verů dala kuřecí plátek se šťouchanými bramborami a dýňovým pyré. Upřímně řekněme si to takto, strach z toho pyré tu byl, ale kupodivu to všechno krásně k sobě chuťově ladilo. Stejné jídlo měl i náš spolužák, akorát bez polévky. Jediné, museli jsme si obě jídla mírně přisolovat, to je však osobní vkus každého. Kačka s Jíťou opět zvolily palačinky. Kačí tu stejnou, tedy slanou palačinku se šunkou, sýrem a houbovým přelivem, prý ani nic jiného v plánu ochutnat nemá. Jití si dala sladkou palačinku a úplně tu stejnou jako měla Verča při první návštěvě. Což byla palačinka s karamelizovanými hruškami, jablky a mascarpone.

S čistým srdcem říkáme, že na podruhé už palačinka v karamelu, hruškách a jablcích neplavala, naopak všeho zde bylo tak akorát. Porce nebyly nijak velké ani malé, myslíme, že takový hezký střed. Chuťově to vše bylo naprosto sladěné a vyvážené a je jasné, že palačinky nemusí být pouze sladké, jak je známe z domova.

Za nás tedy dáváme 4,5 hvězd z 5. Sice to bylo za nás opravdu chuťové hodně dobré, ale furt si myslíme, že nás top palačinky potkají ještě někde jinde a taky ten karamel. Ach ten Verču prostě potrápil.

Celkově dáváme creperii z 4,5 z 5 hvězdiček. Za nás prostě jedna z top restaurací v Praze.

Doufáme, že se vám dnešní článek líbil, my jsme se docela na něm slovně vyřádily.

Každopádně odkaz na oficiální stránku máte zde. Pokud na nás máte jakékoliv dotazy a nebo připomínky, osobní zážitky s creperií, nebojte se nám je napsat. My si vše rády přečteme. 

Instagram @slepakocicka.


VÝHODY:

       

    

 


Holky ze Zážitky na 4


Žádné komentáře:

Okomentovat