neděle 11. srpna 2019

Recenze: Erhartova cukrárna


    

Ahoj všichni, máme pro vás pokračování v našem putování po Praze 7 a Letenských sadech. Dalším místem naší návštěvy je jedna krásná cukrárna, jejíž tradice sahá až do roku 1937. Abychom byly konkrétní, jedná se o Erhartovu cukrárnu. Nachází se v ulici Milady Horákové 56. Její druhou pobočku můžeme najít na Vinohradech na adrese Vinohradská 125.

Tato cukrárna navíc vyrábí spoustu dortů a sladkostí. Můžete si tady objednat svatební dort, dětský nebo i nějaký speciální druh přímo pro vás. Dále vyrábějí svatební koláčky, bábovky, kokosky atd. Doporučujeme se podívat na jejich pestrou nabídku s obrázky na webových stránkách. (odkaz najdete opět dole pod článkem).

Abychom měly ucelenou představu musely jsme navštívit i pobočku na Vinohradech. Ta je na první pohled mnohem hezčí a větší. Obě mají při vchodu pult s různými druhy koláčů, dortů a pečiva a mimo to, kousek vedle od hlavního pultu je i pestrý výběr zmrzlin. Míst k sezení je dost, navíc obě cukrárny nabízí posezení za hezkého počasí venku. Obě totiž mají letní zahrádku. V obou pobočkách najdete také dětské zóny. Cukrárna samozřejmě nabízí i možnost připojení se k Wi-Fi, platbu kartou, rezervaci místa i možnost odnést si sladké s sebou. To samé platí i o pobočce na Letné, pouze s tím rozdílem, že se zde nedá platit kartou. Takže na to pozor.

Interiér Erhartovy cukrárny je ojedinělý, pokud máte rádi retro a chcete se na jedno odpoledne vrátit zpět v čase, tak vás určitě tato cukrárna nezklame. Lépe řečeno pobočka na Letné.

Praha 7

Je postavena za První republiky a svůj vzhled z této doby si zachovala do dnešních dní. Už z ulice je vidět skleněná vitrína zdobená fotkami tvorby místních cukrářů i dekorací v podobě zákusků. Po vstupu dovnitř je po jedné straně veliký pult s nabídkou různých zákusků, chlebíčků a všech možných dobrot. I bonboniéru zde jako dárek na poslední chvíli seženete. Po další straně je pár míst k sezení u retro stolků se židlemi. Zdi jsou zdobeny fotkami dortů a různých obrazů. Dominantou této pobočky je sloup uprostřed podniku, kde se výzdoba pravidelně střídá.

Praha 3 

Pro ty, kteří nemají rádi retro styl a raději navštěvují moderní podniky, tak těm doporučujeme navštívit partnerskou pobočku Erhartovy cukrárny na Vinohradech. Zde je interiér modernější a také prostornější. Je zde také víc míst k sezení. Takže pro partu kamarádů je lepší tato pobočka a všichni se vejdou. I v této cukrárně nabízí velkou nabídku různých dobrot, které nalezneme hned naproti vstupu. Jak už se zde zmiňujeme, prostory Vinohradské cukrárny jsou větší, rozděleny do dvou místností, obě s mnoha místy k sezení. Pokud se posadíte do té levé čísti, maté možnost pozorovat velkými okny projíždějící tramvaje a každodenní shon lidí na ulicích. Tato část má na zdech plno zrcadel, nejsme si jisté, jestli je to zrovna vhodná výzdoba.

Interiér obou poboček od nás má 4 hvězdičky z 5.

S obsluhou v pobočce na Letné jsme byly spokojeny, paní byla milá i vstřícná. Jen ji obsluha trvala trochu déle. Důvodem bylo, že jsme pobočku navštívily v období Vánoc a spousta lidí si šla koupit cukroví, takže paní nevěděla, co dříve. Co se týče obsluhy ve Vinohradské cukrárně, přišlo nám to velice podobné. Paní za pultem byly milé, jen nám z jejich strany připadalo toto chování nucené, v jejich jednání se zákazníky byl jistý nezájem, což nás trochu mrzelo. Pokud tedy dorazíte, do kterékoliv pobočky, nedivte se, proč za vámi obsluha nedorazila ke stolu. Je to proto, že si každý musí dojít k pultu objednat. Po objednání vám však vše do pár minut donesou, pokud není období Vánoc.

Obsluha od nás získává 3,5 hvězdiček z 5 a to kvůli výše zmíněným důvodům.

Jak jste asi pochopili, byly jsme ve dvou pobočkách v Praze, takže vám popíšeme každé nápoje zvlášť. Na Praze 7 jsme byly v zimě. Zmrzlé ze školního projektu, o kterém jste určitě už taky od nás něco zaslechli. Daly jsme si horkou čokoládu (50 Kč), která dostála svému jménu a opravdu nás zahřála. Co se nám líbilo, bylo to, že na vrchu byl kopec šlehačky. Vím, že někdo tuto kombinaci nemusí, ale my jí máme rády a o to víc jsme si nápoj vychutnaly. Jen díky kopci šlehačky nebyla totiž čokoláda tolik hořká.

Praha 7 

Na Praze 3 jsme byly poměrně nedávno a po snídani ve Waf-Waf jsme měly chuť ještě na dobrou kávu. Zvlášť Jíťa, která měla snídani sladkou. I když nakonec to dopadlo tak, že Eli a Jíťa si daly, pro nás tradiční, cappuccino (49 Kč) a Veru zkusila zmrzlinový koktejl (45 Kč).

Praha 3

Cappuccina byla teplá, ne horká, jak by člověk čekal. Ale bylo horko, a my tak mohly rovnou pít náš oblíbený nápoj, takže jsme se nad tím ani nepozastavily. Na jednom z cappuccin se jim dokonce povedl obrázek, což oceňujeme. Přece jen je to těžké a není možnost obrázek vygumovat a překreslit. :D Dalším plusovým bodem je voda donesena ke kávě.


Verči koktejl byl naopak příjemně chladivý. Objednala si vanilkový a opravdu vanilkový byl. Žádná napodobenina chuti. Abychom však byly přesnější, jednalo se o mléčný koktejl s rozmixovanou zmrzlinou, Veru si zvolila vanilku, ale je možné vybrat si i jinou zmrzlinu z nabídky, dokonce i kombinaci více zmrzlin, volba je jen na vás. Nezapomeňte však na to, že se jedná o sezónní nápoj, nabídnou vám ho tedy pouze v letních měsících. Možná malá výtka. Veru přišel mírně přeslazený, což se Jítě nezdálo, ale s tím, kolik měla ten den sladkého, se to nedá počítat jako objektivní.

Měly jsme dokonce v plánu si objednat horkou čokoládu, protože jsme na ní měly prostě chuť, ale bylo nám řečeno, že se dělá pouze v zimě, prostě další sezónní nápoj. Takže už víme, kam půjdeme v zimě zamlsat.

Nebojte se v nabídce naleznete i mnoho jiných nápojů, různé druhy kávy, džusů, čajů, vín, dokonce i tvrdého alkoholu. Stačí si vybrat.

Celkově nápojům dáváme 4 hvězdičky z 5 za obě návštěvy.

Pojďme se ještě mrknout na tu sladkou tečku tohoto článku. Naše zimní návštěva se dá nazvat jako opravdu sladká. Kačí si dala bílý čokodortík s kokosem a marcipánem (45 Kč), který byl velice příjemný a jeho chuť se úplně rozplývala na jazyku. Verů si dala borůvkový mousse (65 Kč), upřímně chutí nám moc borůvky nepřipomínal, avšak byl velice lehký a nadýchaný, chuťově také moc dobrý. Důvodem toho, proč si ho však Verů vybrala byla ta barva. Opravdu, není to upravené, ten zákusek se skutečně třpytí (Jak nám na to Eli řekla, vypadá opravdu luxusně). Posledním zákuskem, který jsme ochutnaly v obou pobočkách jsou macarons (makrónky) - francouzskou cukrovinku (26 Kč za kus). Vybraly jsme si 3 příchutě. Jíťa si dala malinovou a Verů ochutnala oříškovou a čokoládou. Abychom byly upřímné, byly docela dobré, ale ochutnaly jsme jinde mnohem lepší.

  

I přesto dáváme zákuskům 5 hvězdiček z 5, protože jsou chuťově výjimečné.

Celkově hodnotíme Erhartovu kavárnu 4 hvězdami z 5. Má sice svou tradici, ale podle nás to úplný top nebyl.

Jak už vám zde tradičně píšeme, pokud máte chutě na zákusky z Erhartovy cukrárny, mrkněte na jejich ofiko stránky, nebo na jejich Instagramový profil @erhartovacukrarna


Jsme velice rády za vaše milé vzkazy, zprávy a komentáře. Opět doufáme, že i tentokrát nám zde zanecháte vaší zpětnou odezvu, ať už toho, že jste zde také byli, čí se chystáte.

My se na vás moc těšíme u dalšího článku, na Letné se posuneme trochu dál, vlastně o dům dál. Podělíme se s vámi o naše dojmy z nádherné pobočky waflí v Praze. Takže se máte opravdu na co těšit.

VÝHODY:

     

    

 

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat