neděle 11. srpna 2019

Recenze: WAF-WAF


    

Vítáme vás u nového článku. Tentokrát bychom vám chtěly představit kavárnu lomeno restauraci WAF-WAF. Podobně jako Erhartova cukrárna, kterou jsme vydaly minule, má WAF-WAF dvě pobočky. Jedna se nachází na Praze 7 na Letné a druhou najedete na Praze 2 na I. P. Pavlova. A teď trochu podrobněji o tom, kde se obě tyto pobočky nacházejí.

Ta na Letné se nachází v ulici Milady Horákové 52. Dá se tam dostat od zastávek Kamenická nebo Letenské náměstí. Z obou zastávek je to stejně daleko. Letenská pobočka poprvé otevřela přesně 8.4.2017. Její kapacita je 40 míst, a dokonce se v jejích prostorách nachází i dětský koutek. Otevírací doba je pro návštěvníky velmi příznivá. Od pondělí do pátku mají otevřeno od 8 hodin ráno do 22 hodin večer. O víkendu je jen nepatrná změna, a to v tom, že otevírají o hodinu později, tedy v 9 ráno. Jen o víkendu mají vyhrazené právo změnit si otevírací dobu dle sebe. A to samé platí i o rezervacích. Ty lze využít pouze ve všední dny. A samozřejmostí je zde Wi-Fi připojení a platba kartou i hotově.

Pobočka na I. P. Pavlova se nachází v ulici Bělehradská 67. Tato pobočka je otevřena poměrně krátce. Poprvé otevřela 28.6.2018. Dostanete se k ní ze zastávky Bruselská. Stejně jako na Letné je zde Wi-Fi i možnost platit kartou i hotově. Otevírací doba je shodná s Prahou 7.

Přejděme k interiéru. Tato kavárna je jedinečná svým stylem a vybavením. WAF-WAF je opravdu moderní, zábavné a zářivé místo, v němž převažují světlé barvy (růžová, modrá a bílá), což dodává na útulnosti. Také zde na zdech najdeme různé vzory a nápisy. Celková atmosféra je velice příjemná a vybízí k posezení s kamarády.


Na pobočce na Letné je kolem 40 míst k sezení plusem je také dětský koutek v zadní části. Ohromnou nevýhodou je zaplněná místnost, lidé jsou namačkáni na sebe, protože není moc prostoru mezi stoly, takže pokud sem jdete ve větší skupince, je rozhodně těžké se s ostatními netulit, natož najít nějaké volné místo pro posezení (pokud nemáte rezervaci).
Pobočka na I. P. Pavlova je menší, ale má krásnou výlohu, která vypadá jako okénko na post na Instagramu. Můžete si sednout přímo k němu nebo u úzkého stolu podél zdi a nebo u obyčejných stolů v místnosti.

Za specifický interiér a široký výběr míst k sezení (i když jich stále není tolik kolik by bylo potřeba) WAF-WAF oceňujeme 5 hvězdami.

K obsluze už budeme trochu příkřejší. Personál by měl působit podobně zářivě a usměvavě, jako prostory, v kterých pracují, že ano? Při obou našich návštěvách jsme však zažily opak. U pobočky na IPáku se nám přihodilo toto. Podle nás je slušností každého podniku milé uvítání, alespoň ve formě pozdravu, což se nestalo, i když v kavárně bylo poloprázdno (vlastně zde byli pouze dva lidé). Sedly jsme si ke stolu nejblíže baru a trochu delší dobu jsme se rozhodovaly, co si dáme. Po celou dobu našeho výběru na nás slečny za pultem občas koukly, spíše však vedly debatní kroužek. Při objednávání se slečny tvářily jako by umíraly nudou a jen to, že jsme je vyrušily od debaty a chtěly jsme si objednat je otravovalo. Následně jsme ani nezaslechly, že námi vybrané jídlo, je již hotové. Navíc ve WAF-WAF mají krásné kreativní uniformy, bohužel ten den, co jsme tuto kavárnu navštívily, slečny měly jen bílá trička a černé kalhoty (někdo i nějaké kraťoučké šortky, což není zrovna příjemná věc k vidění při jídle).


Ohledně naší návštěvy na Letné to bylo trochu podobné, ale jen opravdu maličko. Do této pobočky jsme dorazily o trochu dříve, než jsme měly podle rezervace být. Slečna nás trochu výraznějším hlasem upozornila, že tu rezervaci máme na později a ať tedy přijdeme až přímo na tu hodinu objednání. To jsme si řekly Ok. Následně asi po půl hodině, co jsme se tam vrátily, nám slečna všechno v klidu vysvětlila, jak si můžeme objednat a zavedla nás ke stolům, které jsme měly připraveny. Vše bylo v pořádku, i úsměvy padly. Každopádně začátek uvítání byl prostě chladný.

Vzhledem k minulé zkušenosti, obsluze dáváme 3,5 hvězdičky a doufáme, že na IPáku to byla opravdu výjimka.


Pojďme k nápojům. Ve Wafu jsme měly možnost ochutnat jak kávu, tak i čaje. Obojí bylo na náš vkus až moc horké, teda pardón káva vařící, čaje horké (aspoň díky plecháčku, ve kterém to je podáváno). Kávu jsme zvolily Latté s krásnou nadýchanou pěnou nahoře (59 Kč). Čaj byl ovocný i zelený (oba 35 Kč). Všechny ochutnané nápoje byly skvělé. Plusovými body jsou rozhodně originalita šálků - plecháčků (posuďte sami) a cukříky v sáčcích (bílý řepný) -> obojí nese na sobě logo podniku. Což vypadá hrozně hezky. Je možné si originální plecháček WAF-WAF zakoupit na e-shopu za 400 Kč, ale pozor je to jen limitovaná edice. Co se týče vody ke kávě, tak tu zde zdarma nedostanete. Což je trochu škoda. Za nás stále největším lákadlem jsou milkshakes, na které se v brzké době chystáme vydat. V nabídce však najdete i mnoho jiných nápojů, takže tam rozhodně mrkněte. (odkaz na jejich oficiální stránky, najdete níže spolu s Instagramem, protože ten opravdu stojí za to zkouknout).

Za nás nápoje získávají 4,5 hvězd z 5. A to jen kvůli příliš horkým nápojům.


Poslední a hlavní zmínka je o vaflích, palačinkách a lívancích. Waf Waf nabízí k jídlu ne jednu, ale rovnou tři dobroty, jak ve sladké, tak i ve slané variantě. Obrovskou výhodou je rozhodně možnost vytvořit si vlastní vafli, palačinku nebo lívance s tím co máte rádi. Při naší první návštěvě jsme zvolily právě tuto možnost. Každá z nás si vytvořila svou vlastní vafli, podle chuti. Verča a Eli sáhly po sladkých vaflích. Vzhledem k tomu, že ty kombinace byly šílené a každá tam zaškrtla vše, na co měly chuť vám to tu zdlouhavě nebudeme popisovat, avšak pro představu, vafle obsahovaly: oříšky, ovoce, zmrzlinu, nebo třeba rafaelo atd. (když tak detailně prozkoumejte fotku). Jíťa s Kačí naopak sáhly po slané variantě, která obsahovala třeba slaninu, sýr, vejce, kečup atd. Opět detailní foto níže. Jednou jedinou věcí, která nám na těchto vaflích vadila, bylo to, že i slané varianty chutnaly sladce (těsto vaflí bylo sladké). Což řekněme si upřímně, není zrovna nejlepší. Druhou věc, co trochu vytýkáme, je to, že je pouze jedna polovina vafle, navršená ingrediencemi, zatímco ta druhá ne a slouží jen jako estetický doplněk na talíři.

 

Druhá naše návštěva, tentokrát pobočky na Ipáku, byla z počátku trochu složitější. Jak už víte výše, nemohly jsme se rozhodnout co si vybereme a tvořit vlastní jídlo jsme nechtěly. (přeci jen, ta kreativita po ránu prostě není). Nakonec to dopadlo tak, že jsme si každá zvolily z menu. Verů si vybrala IronWaf (vafle, vajíčko, slanina, cheddar a rukola) -> akorát bez té rukoly (69 Kč), Eli si zvolila 07 - slané lívance (cheddar, slanina, vajíčko, rajče, rukola, cibulka) a Jíťa sáhla po té sladké variantě lívanců, vybrala 06 (nutella, oreo, jahody, maliny, mascarpone). Oba tyto druhy lívanců jsou za 119 Kč. K palačinkám vám bohužel nic povědět nemůžeme, no možná příště.

Vzhledem k tomu, že tenhle podnik i přes ty menší drobnosti máme rádi právě kvůli jídlu, dáváme mu 4,5 hvězd z 5 a to jen kvůli těm sladkým vaflím, i když to má být slaná věc.

Celkově teda dáváme WAF-WAF 4 hvězdičky z 5.

Odkaz na ofiko stránky a pokud budete vyhledávat jejich profil na Instagramu tak pod tímto názvem @wafwafcz.


Toto je pro dnešek od nás vše. My jsme velice rádi, že nám stále píšete krásné zprávy a přidáváte komentáře. Takže neváhejte i teď, docela by nás zajímalo, jaké jsou ty milkshakes a jestli na ně máme také zajít.


VÝHODY:

       

    

 


Holky ze Zážitky na 4


Žádné komentáře:

Okomentovat