pondělí 26. srpna 2019

Recenze: Kavárna a galerie U Zlatého korálku



    

Zdravíme, dnes jsme si pro vás připravily recenzi, která už dopředu říká o tom, jaký pro nás tahle návštěva byla propadák.

Jde o kavárnu a galerii U Zlatého Korálku v Jílovém u Prahy (konkrétně Masarykovo nám. 1, 254 01 Jílové u Prahy), pravděpodobně už s dlouhou tradicí. Pokud se na jejich stránky podíváte dopředu, jako my. Pomyslíte si: "páni, to je nádhera, určitě to tam bude skvělé..." Nehledě na to, že jsme dostaly i pár doporučení, jak je to super kavárna… No a nebyla. Nevíme, jestli je to tím, že šlo o neděli a hodně brzy ráno, ale po prvním nadšení po vstupu do kavárny, to vystřídalo zklamání.


Ale abychom tu jen nehodnotily všechno jen černě, dáme vám sem všechny ty super body, které píšeme všude.

Kavárna nabízí možnost platby, jak v hotovosti, tak i platební kartou. Přijímají rezervace a pokud si za hezkého počasí budete chtít vychutnat kávu venku, můžete využít venkovní zahrádky.


Ještě jedna informace, a to o otevírací době. Celý týden, jen s malou obměnou o víkendu. Tedy od pondělí do pátku (8:30-19:00), v sobotu a neděli od 10:00-19:00.

K interiéru také máme pár slov. Vzhledem k tomu, že jsme zde byly v prosinci, a ještě k tomu brzy ráno, tak tu byla docela zima. Prostor byl hodně tmavý, přisuzujeme to malým oknům a tmavému nábytku. Vybavení bylo také dost blízko u sebe, tudíž jsme musely vstávat všechny, pokud jedna z nás někam potřebovala odejít.

Prostory si tedy vysloužily 4 hvězdy z 5.


Obsluha v tomto podniku byla velice milá a ochotná. Vše bylo doneseno rychle, u jednoho z nápoje jsme byly upozorněny na dobu trvání, což bylo jenom dobře. To samé bylo s cenou zákusků.

Bylo tedy fajn, že se paní starala, ale i tak to na plných 5 hvězd není. Dáváme tedy 4,5 hvězd.

Nápoje jsme zvolily různé. Cappuccino a horkou duo čokoládu. Ceny nebyly příliš vysoké, ale bohužel vám je zde nemůžeme napsat, protože jsme je nedohledaly.



Veru hodnotí cappuccino asi takto: Bez latte artu (jen tak mimochodem, na internetu ho mají) mohli nabídnout ke kávě vodu. Z nějakého důvodu mi toto cappuccino ani po doslazení nechutnalo a bohužel jsem ho ani nedopila.

Eli si dala cappuccino se sójovým mlékem. Hrnek byl malý a káva bez latte artu. Chuť vůbec nebyla výrazná, cappuccino nebylo ani na střední úrovni, pokud nápoj vypijete, dokud je teplý tak je to fajn. (Foto v úvodu)

Jíťa zvolila horkou duo čokoládu. Chvilku si na ní počkala. Na první pohled vypadala nádherně, ale to je tak všechno. Čokoláda byla spíše pudink, dvojbarevný čokoládovo-vanolkový pudink, který nebyl chuťově nic moc. Horké se to nedalo pít a studené to šlo jíst maximálně lžičkou.


Za nás ohromné zklamání a dáváme pouze 2 hvězdy z 5.

A jako poslední, jídlo. Ochutnaly jsme tu 3 různé varianty. Jak sladké, tak i slané a bohužel ani tohle nás neohromilo a ani zde, jsme nenašly ceny za zákusky.


Jako první jsme zvolily čokodortík. Byl chuťově docela dobrý, až na pár drobností, jako je třeba přeslazenost dortu a nebo sušší piškot, co také hodnotíme negativně je, že ve vitríně nebyla u zákusků cena a my se na ni musely ptát.


Panini chutnalo jako klasické panini, nic extra. Nabídka jídel právě nebyla rozmanitá, a panini šunka - sýr bylo tak akorát ke snídani. Zákusky holek nevypadali úplně skvělé, takže Eli byla ráda, že šla do slaného. 😁


Poslední sladkou tečkou netečkou, byl zákusek z listového těsta s krémem navrchu, politý čokoládou. Zákusek byl mokrý, samotnou vidličkou se to jíst nedalo, proto jsme požádaly i o nůž a i tím to šlo dost blbě. Chuťově to prostě stálo za houby a raději už nikdy.


Jídlu dáváme 3,5 hvězd z 5.

Celkově si tato kavárna od nás vysloužila 3,5 hvězd.

Sami za sebe jsme rády, že jsme tam odtud nakonec odešly. Nerady píšeme až takhle negativní recenze, ale upřímně, když se to nedá, tak tu přece nebudeme všechno vychvalovat až do nebe. Takže doufáme, že jsme se nikoho nedotkly, prostě jen náš názor.

A teď směřujeme dotazy na vás. Byly jste zde? A Chutnalo vám, nebo jste na tom podobně jako my?

Odkaz na jejich oficiální stránku máte zde. Sami se mrkněte na to, jak vcelku hezkou nabídku kávy na webu mají.

Instagramový profil jsme nenašly, proto doufáme, že vám naše fotografie zde v recenzi postačí.

Od nás je to vše. Tak zase příště ahoj.

VÝHODY:

     

   



Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat