středa 21. srpna 2019

Recenze: Kavárna Štěstí - Praha Budějovická/TRVALE UZAVŘENO

 

    

Ahoj všichni 👋. Dneska pro vás máme novou úžasnou recenzi, tentokrát o Kavárně Štěstí! Co se skrývá pod tímto názvem se dozvíte trochu později, teďka se pojďme podívat, kde se nachází. Po Praze jsou momentálně 2 pobočky (Atrium Flora a stanice metra Budějovická).

 

My častěji navštěvujeme tu na Budějovické jednoduše protože jí máme blízko školy. Otevřeno má už od 7:00 ráno do 19:00. Důležité je, že pouze ve všední dny.

No a teď vám můžeme prozradit, čím je tato kavárna unikátní. Při každé návštěvě máte totiž šanci vyhrát! Buď peněžní odměnu nebo slevu na další kávu. Stírací los dostáváte k šálku horkého nápoje a milá obsluha při placení vždycky poradí a nabídne tu nejnovější akci nebo nově zavedený/vzniklý los. Několikrát Veru a Eli vyhrály 20,-, 50,- a jednou dokonce i 100 Kč, Jíťa bohužel štěstí na losy nemá, už se s tím smířila 😂.


(Často používáme i vyhranou 10% slevu při další návštěvě). Člověka to potom láká, to asi chápete. Zkuste i vy, třeba se nám potom pochlubíte i svou výhrou. Wifi, platba kartou i mazlíčci jsou samozřejmostí....


Začneme pobočkou na Budějovické, příště budeme pokračovat tou na Flóře a poté někdy časem, až se tam dostaneme i v Kolíně a Kladně (rády bychom je posoudily všechny). Co se týče prostor této kavárny, ne každý, s kým jsme se bavily, byl nadšený. Podle všeho by to chtělo trochu živější barvy a zajímavější doplňky, aby po vzhledu kavárna více nalákala.

To, že byla tato pobočka na Budějovické zamýšlena hlavně pro "take away" je na ní hodně vidět. Uvnitř najdete jen 4 stoly, u kterých však není tolik místa. Pokud si tedy chcete svou objednávku vychutnat v klidu v kavárně, musíte mít štěstí, a to ne jen při stíraní losu. Kavárna je laděna do světlého dřeva a žluté barvy, která je pro Kavárnu Štěstí velmi charakteristická. V teplých měsících však nedostatek místa uvnitř řeší oplocená zahrádka, kterou máme v létě hodně v oblibě. Sluníčko, teplý vánek, kafe a dortík. Ehm... Léto prosím! 😂 Samozřejmě se nemusíte bát toho, že by jste seděli hodinu na slunci. Stoly mají slunečníky, pod které se dá pohodlně schovat.

Přesto však této pobočce za interiér nemůžeme dát plných 5 hvězd, protože ten prostor je opravdu malý, a proto dáváme aspoň 4 hvězdičky.


Obsluha je podle nás bez chybičky, vždy milá, vstřícná, usměvavá a v dobré náladě. Prohodí s vámi pár vět, a dokonce se nebrání i legraci. Díky tomu máte pocit, jako by jste vstoupili do kavárny, kterou máte hned vedle svého domu. Podle nás by měl být personál takový všude. 

Za nás rozhodně 5 hvězd z 5.

 

V této kavárně už jsme měly možnost ochutnat více nápojů. Prvním je cappuccino. Vždy hezky tak akorát horké, s jemnou pěnou a občas i s náznakem latte artu (to však ničemu nebrání). Káva je prostě dobrá.

Naším mnohem větším favoritem je však horká čokoláda. Jako v téhle zimě, co teď venku je... Nutnost jí mít. Nejen, že zahřeje, ale i chutná výborně. Spíše jako kakao. Každopádně ta šlehačka nahoře! Uch… Tohle si tam vážně musíte dát!


Všechny nápoje tu nabízejí ve třech velikostech, máte možnost si je odnést s sebou a pokud sladíte, naleznete tu i oba typy cukrů.

Jíťa tu měla i ledovou kávu. Nápoj byl moc mňam. Dávají k tomu příchuť jako třeba lískový oříšek, karamel, čokoláda a podobně. Vybrala si čokoládovou, takže ji ani nebylo potřeba sladit, byla moc super a v létě hezky ochladila.

Od nás mají za nápoje, které jsme ochutnaly, 5 hvězd z 5.

I z jídel jsme si tu koupily pár dobrot. Například tartaletku, která je hezky velká, plná ovoce a vybrat si můžete z více druhů, podle toho, na co právě máte chuť. Bábovku a tvarohovou buchtu. Obojí bylo trochu sušší, ale dobré.


Dalším byly dorty, jak sladké, tak i slané. Měly jsme jich tu už vážně hodně, tak vám je přesně nedokážeme popsat, víme však jedno určitě. Vždy byly dobré. Posuďte sami alespoň podle fotek. Jediné, co nám trochu vadí je cena, raději, než na zákusek si sem jdeme sednout na kávu.

Proto dáváme jídlu 4,5 hvězd z 5.

Celkově dáváme kavárně 4,5 hvězd z 5, kvůli malým nedokonalostem. I tak jí na Budějovické volíme nejčastěji, alespoň v době, kdy se nehroutíme nad zkouškami. Už se těšíme, až je budeme mít za námi a půjdeme si v klidu sednout na kávu.

A co vy? Znáte Kavárnu Štěstí? Pokud ne, tak vyražte to svoje štěstí objevit právě sem.

Pokud chcete zjistit něco více, mrkněte na oficiální stránku nebo tu instagramovou (@kavarnastesti). 


Tak pa zase u dalšího článku.

  

VÝHODY:

       

    


Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat