středa 21. srpna 2019

Recenze: Oliver's Coffee Cup (Na Václaváku podnik uzavřen, další pobočka Karlín)



    

Ahojky, tato recenze vám možná bude trošku povědomá, ale nelekejte se. Bude to možná tím, že jste již četli náš Tip na 4. Jedná se znovu o Oliver's Coffee Cup. Ano, už je to tak.

Najít tuto kavárnu nemusí být ze začátku lehké, ale rozhodně stojí za to jí chvilku hledat. Nachází se na Václavském náměstí, nedaleko sochy sv. Václava na koni. Přesněji v Domě módy v 1. patře. Hned, jak vyjedete po eskalátorech, ji určitě uvidíte. Je tu dokonce i výtah, takže třeba s kočárkem, se tam také dostanete naprosto bez problémů. S připojením na wifi také problém nebude, heslo je napsané na zdi, kde je na něj odevšad vidět. A platit můžete samozřejmě hotově a kartou. Takže veškeré pohodlí zajištěno. A kdy že se tam můžete zajít podívat a ochutnávat místní nabídku? Od pondělí do pátku je otevřeno od 8:30 do 20:30. O víkendu je malá změna, ale i tak je otevřeno od 9:00 do 20:00.


Interiér této kavárny je velice lehký. Kavárna je laděna do světlých a pastelově modrých barev. Nábytek je z masivního dřeva a čistý. Tato kavárna má pouze jednu místnost, za to můžeme říct, že veškerý nábytek je tu rozdělen tak, aby se jednotliví zákazníci necítili nepříjemně. Žádné mačkání se sousedy tu tedy nenajdete. Nesmíme ještě opomenout, že je tu také možnost usadit se do pohodlných pohovek přímo u okna a vychutnávat si výhled na šrumec na Václavském náměstí. Kladně také hodnotíme měkké polštářky v modrých barvách. Pokud stojíme ve vchodu do kavárny, tak bar můžeme najít po pravé straně. Spolu s dřevěným pultem tu najdeme i vitrínu se zákusky. V místnosti se nachází plno knihovniček a na zdi také obrovská mapa s pěstováním kávy.

Za nás si prostor rozhodně vysloužil 5 hvězd z 5.

 

Obsluha tu byla vždycky milá, žádný problém jsme nikdy neměly. A to už jsme tu byly s holkami několikrát (i když ne vždycky spolu). Café nám přinesli rychle a s úsměvem a průběžně se nás ptali, jestli je všechno v pořádku. Tentokrát jsme tam strávily docela hodně času, protože Jíťa s Veru šly nejprve na oběd, a pak po práci dorazila i Eli, takže celkově asi to bylo nějakých dvě a půl hodiny. A vůbec jsme neměly pocit, že se nás chtějí zbavit. Platí se na baru a jeden z číšníků byl vždycky k dispozici, aby platbu přijal.

Takže pouze samé pozitivní komentáře, co se týče obsluhy a dáváme 5 hvězdiček z 5.

 

Z nápojů Jíťa zvolila Caffé latté (79,-). Bylo trošku překvapení, že latté nebylo doneseno ve velké sklenici, jak je zvykem, ale normálně v šálku, jako Verči cappuccino (69,-). Každopádně, alespoň v něm byl hezký latté art. Káva měla velmi jemnou pěnu, a pro sladší chuť stačilo přidat jen jeden sáček třtinového cukru. U tohoto šálku kávy stál každý doušek za to.

Pokud jsme se ještě nezmínily, káva pochází z La bohéme, i proto si nás tolik získala. Jedinečná a jemná chuť kávy je nepopsatelná. I možná proto Veru do sebe šálek cappuccina nalila během tří loků. Krásný latte art, jemná chuť, a to vše v bílých hrnečkách. 

Cappuccino se sójovým mlékem bylo za Eli výborné, a snad nejlepší latte art na kávě s rostlinným mlékem (příplatek 10,-) 😍 Hrneček byl tak akorát velký a během dlouhého focení s novinami, se cappuccino ani nestihlo ochladit.

Káva od nás získává 5 hvězd z 5.

Zákusek pro nás byl jasný - jahodový cheesecake (99,-). Na první pohled byl tento dortík nejlákavější, a proto jsme si ho vybraly. První ochutnání bylo však velké překvapení. Místo sušenek, které obvykle bývají jako korpus, byl dole kokos. A stejně tak nahoře, kde jsme předpokládaly, že je bílá čokoláda. No... nebyla. :D Překvapení to bylo z důvodu toho, že nikde o kokosu nebyla ani zmínka. Každopádně jahodová želatina na vrchu byla z pravých jahod a hodně moc sladká, chuťově ale dobrá. Tvaroh uprostřed byl též docela dost sladký, ale jemný a chutný. Několikrát se dokonce povedlo to, že se dortík zhroutil a rozpadl se. Ale pokud nejste příznivci mnoha cukru, tak ho nedoporučujeme, protože i Jíťa, která je na cukr v tomto ohledu zvyklá po chvíli přiznala, že je přeslazená a zákusek nedojedla.


Jako další chod jsme si vybraly polévku (99,-), která ten den byla připsána na denní menu. Jednalo se o cibulovou polévku s vínem, sýrem a krutony. Vzhledem k tomu, že bylo v době oběda, krásně to tam vonělo (právě tou polévkou), rozhodla se Veru, že ji také vyzkouší. Na pohled vypadala velice dobře. Hodně sýra, hodně cibule. Vůní byla naprosto lákavá (jak píšeme výše), chuťově to bohužel Verů už tak moc nesedlo. Ne, že by nebyla dobrá, jen na tuto zvláštní a nasládlou chuť, díky vínu, není člověk zvyklý. Ani Jíťu zrovna dvakrát neohromila. Proto jsme si počkaly a přenechaly jsme polévku Eli, která se k nám hned vzápětí připojila a toto jídlo má ráda.

Jelikož Eli přišla trochu později, polévka byla už studená. Ale i tak si ji vychutnala. Mnoho cibule a sladká chuť ji vůbec nevadily, bylo tam hodně sýru, který kdyby něco, zachrání každou chuť.

Jídlu dáváme 4,5 hvězd z 5.

Celkově od nás kavárna získává 5 hvězd z 5 a řadí se mezi naších top 10.

A co vy? Už jste tu byli? A chutnalo vám?

A na Instagramu je najdete pod tímto jménem @oliverscoffeecup.


Mějte se krásně! A užívejte si tuhle stále zimní atmošku.


VÝHODY:

       

    



Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat