pondělí 12. srpna 2019

Recenze: Kavárnička / Trvale uzavřeno



    

Krásný den všem. Dnes pro vás máme recenzi na jednu milou, za to útulnou kavárnu, která ten den nebyla naším cílem, ale vzhledem k tomu, že Trojský zámek otevírají v pátek až v 1 hod. odpolední, zamířily jsme sem a byly jsme velmi mile překvapeny.

Jedná se o Kavárničku. Najdete ji v ulici Pod Havránkou v Praze - Troji. Tedy pokud budete mít namířeno do Pražské zoo, Botanické zahrady nebo k Trojskému zámku, rozhodně jí musíte navštívit. Tato kavárna má otevřeno každý den od 10:00 do 20:00 a dostanete se k ní od metra Holešovice autobusem č. 112 nebo využijte linku ZOO - BUS. Vystoupit můžete buď na zastávce Zoologická zahrada, kde se vrátíte kousek zpět a nebo Kovárna, od které je to o trochu blíže.


Kavárna nabízí velmi útulné prostředí spolu s příjemnými cenami, i když se nachází poblíž Zoologické zahrady, která zas až tak levná není. V letních měsících je možné využít i venkovní zahrádky. V Kavárničce můžete platit pouze v hotovosti, takže na to pozor! Možností je i využití bezplatné Wi-Fi a rezervace.

Interiér kavárničky se na první pohled může zdát malý, ale zdání klame. Opticky se skládá ze dvou místností, a v obou se nacházejí místa k posezení. V první místnosti, hned naproti dveřím, se nachází bar, u kterého si můžete vybrat kopečkovou zmrzlinu nebo zaplatit. Na pravém boku baru se nachází vitrína se zákusky. V druhé místnosti jsou také místa k sezení, a zároveň úplně na konci u zdi je dlouhá lavice táhnoucí se podél zdi, na které se dá samozřejmě také sedět.


Místnosti jsou laděny do příjemně teplých barev, které dodávají atmosféru útulnosti a klidu. Tomu napomáhají i zajímavé obrazy, které jsou všude po stěnách a dřevěný nábytek s červeným polstrováním.

I když se nám interiér líbil, tak mu dáváme 4,5 hvězdiček z 5, sice útulný prostor, který však občas může působit přeplácaným dojmem (kvůli nábytku, který je velice blízko u sebe).

Co se týče obsluhy, nemůžeme si stěžovat. Paní byla velmi milá a vstřícná, a dokonce se i usmívala, což se dnes jen tak nevidí.

Tady asi není, co k diskuzi. Paní od nás dostává 5 hvězdiček z 5.


Jako tradičně jsme musely ochutnat cappuccino (55,-Kč). Bez toho se pomalu žádná naše návštěva kavárny neobejde. Kávu nám donesli skoro hned, což bylo obdivuhodné, i když na to byla paní sama. Jen škoda, že chyběl latte art. Ale nic jí nevyčítáme. Káva byla chutná a horka s cukříky na talířku. Navíc jsme ke cappuccinu dostaly i malou "mlsku" v podobě mandlové laskonky.

Eli a Kačka šly do limonády. Jedna malinová klasicky s bublinkami (39,-Kč) a druhá taky malinová, ale pro Kačku bez bublinek! Limonády byly chuťově dobré, na Eli trochu sladší, než bylo třeba. Chuť maliny byla top 😄 Pokud to tam navštívíte určitě si nějakou chuť zalíbíte 😉. Mají tam ještě bezinkovou a citronovou.

Jelikož bylo hodně krásné počasí, nedalo se zvolit jinak, než že alespoň jedna z nás musela sáhnout po něčem ledovém. Konkrétně po ledové kávě (59,-), která byla hodně dobrá. Po mírném doslazení byla chuťově naprosto ideální. Spolu s kopcem šlehačky a náloží vanilkové zmrzliny na dně sklenice naprosto nejlepší! I u této kávy byla malá mandlová laskonka a cukříky.

Ještě jedna maličkost. Vodu jsme ke kávě nedostaly, ani nebyla nikde k nalití.

Nápoje hodnotíme 4,5 hvězdami z 5.

Podle toho, co bylo na vitríně jsme si zvolily: Jahodový dortík (jak z Ikei) pro Kačku, medovník pro Eli a dva čokodortíky pro Jíťu a Verču.

Je zajímavé, že zákusky nám byly podány ne na klasickém talíři, ale na talířích ve formě papírových tácků. Což je docela vtipné, na fotce se zdá že je to opravdu papírový tácek třeba na pizzu :D Nabídka nebyla tak velká, ale každý zákusek ve vitríně vypadal dobře.

Medovník (38,-Kč) měl klasickou chuť, akorát sladký, podávání bez šlehačky, proto byl trochu suchý. Ale zas porce byla velká a byly cítit oříšky, takže celkově fajn.


Čokoládové dortíky (44,-Kč) podle holek byly neuvěřitelně boží. Byly chuťově jemné, úplně se rozpouštěly na jazyku a nebyly ani příliš sladké. Perfektní kombinace ceny a chutě!

Kačka měla jahodový dortík posypaný bílou čokoládou (49,-Kč). Prý si ho dává často, s chutí je spokojená, není co vytknout.

Jídlo hodnotíme na 5 hvězdiček z 5.

Celkově hodnotíme tuto kavárnu 4,5 hvězdičkami z 5.

Oficiální stránky tato kavárna nemá. Tak se třeba tato recenze stane inspirací.

Znáte tuto kavárnu a navštívili jste ji? Pokud ano, napište nám váš zážitek?

Mějte krásný zbytek dne. A zase někdy u dalšího článku.

VÝHODY:

       

    



Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat