neděle 4. srpna 2019

Recenze: Kofárna Café


    

Je to tady, nový článek. S holkami jsme se vydaly na návštěvu další kavárny, pardon Kofárny. 😃 Kofárna Café se nachází v Praze 5, v ulici Zborovská 60. Ve všední dny je otevřena od 7:30 do 21:00, v sobotu od 9:00 do 21:00 a v neděli od 9:00 do 18:00.

Tato kavárna byla původně pouze pražírnou. Majitelé však byly tak nadšení ze světa výběrové kávy, že po dlouhé době, kdy pouze toužili po vlastní kavárně, ji nakonec v roce 2015 založili. A dodnes nabízejí milovníkům kávy svoje nejlepší výtvory.

Když jsme vešly do kavárny, dýchla na nás atmosféra klidu a minimalismu. Není tu nic, co by vás zbytečně znervózňovalo nebo odvádělo vaši pozornost od šálku kávy a přátel (možná jen trochu stísněnější prostor kavárny v zadní místnosti).


Co se týče nabídky, můžete si zde objednat samozřejmě různé druhy kávy, potom čaje a další horké nápoje dle sezónní nabídky, a také italské víno. Najdete zde i různá jídla nejen ke snídani, nebo svačině. To znamená bagetky s pomazánkou, müsli s jogurtem, polévky nebo humus, ale také mnoho dezertů. Některé sladkosti a dezerty se vyrábějí přímo v Kofárně, nabídka je rozmanitá, od croissantů po čokoládové dorty. Konkrétněji se o kávě a jídlu dozvíte níže.

Kavárna také nabízí Wi-Fi zdarma (heslo najdete na papírové kartičce na stole), možnost rezervace a také platbu kartou i hotově.

O interiéru asi takto. Jde o malou útulnou kavárnu a abyste měli jistotu, že si sednete a nebudete si muset vzít objednávku sebou, tak určitě doporučujeme si udělat rezervaci. Kavárna se skládá celkem ze čtyř místností, které jsou menší, plus také dva stoly pro venkovní posezení. V první místnosti jsou stolečky kolem zdí a barové židle. Tyto místa bývají většinou volná, protože neposkytují tolik soukromí, ale pro ty, kteří sem přijdou s notebookem studovat či pracovat jsou ideální.

 

Zajímavostí tohoto prostoru je zeď vzkazů. Zde se můžete křídou podepsat na stěnu, zanechat nějaký hezký vzkaz podniku nebo, pokud máte výtvarné nadání, můžete zde něco nakreslit. Tedy, jestli na tabuli najdete volné místo. (Bohužel nemáme fotografii, bylo zde mnoho lidí). Je to super nápad a vypadá to na pohled zajímavě.

V další místnosti zabírá velkou část bar, zaměstnanci mají místo pro dělání kávy, přípravu zákusků i dalších pokrmů a nápojů. I přes tohle všechno, obsluha za barem chaoticky pobíhá a snaží se co nejrychleji obsloužit zákazníky. Nabídku mají docela přehledně napsanou na zdi za barem, takže nikdo nepřehledné, co dobrého k pití si zde může dát. I tady se našla zajímavá dekorace, a to mapa světa, která ukazuje jaké druhy kávy se po světě pěstují. Zbylé dvě místnosti jsou vybaveny stoly se židlemi nebo křesílky. Ty bývají plné, a právě proto vám doporučujeme udělat si rezervaci. Tyto místnosti zdobí různé fotografie, květiny a obrazy na prodej (taková menší galerie). Tím pádem to tu působí velice útulně a přátelsky.

K obsluze máme názory různé. Den před návštěvou jsme si udělaly, přes Facebook - messenger, rezervaci na půl jedenáctou. Bohužel, slečna za barem o naší rezervaci nevěděla a poslala nás pryč s tím, že je teď plno. Naštěstí druhá slečna byla lépe informována a o naší rezervaci věděla. Nebýt jí, tak máme smůlu. Při usazování na místo jsme nějakou dobu čekaly, až k nám někdo přijde, abychom si mohly objednat, ale bohužel se tak nestalo. A tak Veru došla k baru, kde nám objednala cappuccina a zákusek. (Bylo nám zde oznámeno, že se objednává právě na baru). Za nějakých deset minut jsme objednávku dostaly. Následně poté si nás slečna již všímala a párkrát se přišla zeptat, zda něco nepotřebujeme.

V době naší návštěvy byla v kavárně spousta lidí, tak je možné, že obsluha byla nová, a ještě si nezvykla na tento rychlý chod kavárny. Věříme, že při naší příští návštěvě zde budeme více spokojené.

Interiéru dáváme 4,5 hvězd z 5 kvůli nedostatku místa. Obsluhu hodnotíme 4 hvězdami z 5, nelíbil se nám jejich zmatený a chaotický přístup.


Jak jsme se už zmínily, v článku o Petříně, byly jsme se posilnit v Kofárna Café. A co by nás více mohlo posilnit, než cappuccino? Chutná, po ránu příjemně horká, káva, která lahodí jak jazyku, tak očím. Protože, přiznejme si, ten coffee art byl celkem dost povedený.

Co nás velmi potěšilo, bylo to, že jsme ke kávě dostaly malou sklenku vody. A i když jsme cukr nedostaly v pytlíčkách na podšálku, tak to vůbec nevadilo. Byl po ruce, na kraji stolu, kde jsme si samy mohly kávu osladit podle své chuti. Cena byla na velkoměsto průměrná, tedy 55 Kč.

Pokud ale cappuccino není "váš sálek kávy", můžete si vybrat z velké nabídky nápojů.

Je docela jisté, že pokud si vyberete jinou kávu, bude minimálně stejně dobrá, jako naše cappuccino. Kávu si totiž praží sami.

Dále je zde možnost si, z teplých nápojů, dát čaj nebo třeba i horkou čokoládu. A kdyby přece jen nebyla chuť na kávu nebo jiny teplý napoj, můžete si dát domácí nebo kupované limonády či vodu. A pro labužníky zde mají i kvalitní vína. Kofárna totiž spolupracuje s menším vinohradem Maláník & Osička. (Foto kávy v úvodu)

Rády tedy Kofárně za nápoje dáváme 5 hvězdiček z 5, jelikož nám káva opravdu chutnala.

Jídlo v Kofárně mnohé z vás překvapí. Nejsou to takové ty tradiční zákusky, které najdeme v kdejaké kavárně, tady totiž prodávají zákusky typu: Dýňové brownies, rebarborový koláč, maková buchta (tyto dvě pochutiny nejsou tak překvapující), my však máme na mysli matcha cheesecake, který tam nabízejí také. Za nás osobně jsme se s ním setkaly poprvé, někteří z vás čtenářů ho možná znají, pro nás to však bylo celkem dost zvláštní (přeci jen se jedná o cheesecake ze zeleného čaje).

No, a tak po hodně, hodně dlouhém rozmýšlení, který ze zdejších zákusků zvolíme, jsme si nakonec vybraly právě matcha cheesecake. Dobře, vybrala ho Verča. Ostatní holky se na to zrovna dvakrát netvářily, ale i ony rády poznávají nová jídla, tak alespoň ochutnaly. Přesněji takhle, Kačí ochutnala, Jíťa zákusek dojídala s Verčou na půl.

Cheesecake měl takovou hezky zelenou barvu (už to bylo neobvyklé), posypem zákusku byla opět semínka granátového jablka (stejně jako v Letce) a pravděpodobně pistácie, kterou to vlastně jak tím vzhledem, tak i chutí spíše připomínalo. Možná právě proto jsme to dojedly. Samotný čaj je totiž hrozně hořký a chuťově velice výrazný/aromatický. Cheesecake měl však lehce sladkou a lahodnou chuť. Korpus nebyl mokrý, což chvála bohu. Možná se trochu drolil, ale furt lepší mít drobečky na talíři než rozmáčený korpus. Vlastně, ještě abychom nezapomněly. Většina zákusků, zde nabízených, je bez lepku a domácí nebo z nejlepších pražských pekáren. Za což, alespoň u nás, má kavárna body navíc.

Co se týče cen za zákusky, tak jsou trochu vyšší. Za matcha cheesecake jsme zaplatily 89 Kč. U ostatních se ceny pohybují v podobném rozmezí.

Takže za nás takto, zákusek byl dost neobvyklý, každopádně my jsme si ho nakonec (po úvodních rozpacích) opravdu vychutnaly a jsme rády, že ho jen můžeme na úkor ceny doporučit. Avšak tu sumu docela chápeme, je to přeci bez lepku a domácí.

Dáváme jídlu 5 hvězd z 5, ať už za vzhled, chuť (což oproti Letce prostě mňam), tak i za super nápad, takový zákusek vyrobit. No vlastně posuďte podle fotky sami. Ochutnali byste? ❤️

Celkově Kofárna získává 4,5 hvězd z 5.


Líbil se vám článek o této kavárně ? Pokud ano, zanechte nám dole pod článkem nějaký komentář. Popřípadě, chystáte se ji někdy navštívit ?

Pokud zájem máte, tak nezapomeňte nahlédnout do jejich oficiální stránky  nebo Instagramu @kofarna, kde se můžete dozvědět mnoho informací. 

Mějte se krásně a příště zase ahoj. 

VÝHODY:

       

    

 

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat