pondělí 12. srpna 2019

Recenze: Monolok Café


    

Vítáme vás u nového článku. Dnes pro vás máme recenzi na kavárnu Monolok cafe, kterou jsme navštívily bez plánování dopředu. Monolok cafe najdete v ulici Moravská na Praze 2. Otevřeno mají každý všední den od 8 do 22 hodin, o víkendech je pracovní doba kratší od 9 do 19 hodin. Takže pokud už teď máte chuť tuto kavárnu navštívit, máme pro vás trochu detailnější info. 

Můžete si udělat rezervaci rovnou na jejich oficiálních stránkách (odkaz dole), platit nemusíte jen v hotovosti, ale i platební kartou, pokud nechcete nechávat svého chlupáče doma, vezměte ho sebou, zvířata tu mají rádi. Jestli si chcete vzít kafčo a jídlo s sebou i to je možností. No a pokud sem jdete za hezkého počasí rozhodně vám doporučujeme posedět venku. A abychom nezapomněly i k Wi-Fi se zde připojíte.



Na zdech můžeme najít různé malby nebo vtipná a motivační hesla. Ohromným plusem je venkovní zahrádka. Tu nalezneme za druhou místností v kavárně. Jde o krásný prostor, s několika stolky a židlemi k sezení. Je zde i menší vodopád a plno dekorací (květiny, truhlíky ...). Za nás rozhodně lepší varianta a bez hluku!

 

Prostoru dáváme 5 hvězd z 5.

Co vám povědět k obsluze? Z nějakého důvodu máme v poslední době štěstí na skvělé lidi. Obsluhovali nás 2 muži, vtipní, usměvaví, příjemní. Jen co jim dost vytýkáme je čekací doba. Chápeme. Zvládnout dvoje vnitřní prostory + zahrádku, to se ve dvou stíhá dost špatně. Takže jak jídlo, tak i nápoje nám byly donesený cca až o 15 až 20 minut déle, než jsme si objednaly. Což je prostě dlouhá doba, zvlášť, když máte hlad. Jinak vše ostatní bylo moc fajn. Dokonce se nás při platbě zeptali, zda nám něco nechybělo a jestli přijdeme zase. Už teď můžeme říct, že ano. Doufáme jen, že ta obsluha bude trochu rychlejší, nebo tam alespoň bude více lidí, kteří budou obsluhovat.

Obsluze dáváme 4 hvězdy z 5.


Byl to hezký letní den, tak jsme se potřebovaly trochu ochladit po procházce. Takže naše objednávka zněla: 2x grepová limonáda a kokosové Latte se sójovým mlékem (89,-).

Grepová limonáda (65,-) byla vynikající. Příjemně chladivá a chuťově prostě super. Ani hořká ani sladká. Prostě skvělý střed.


Kokosové Latte bylo s ledem, mělo příjemnou chuť. Podle Eli mohlo být i sladší, ale chuťově dobré. Nám ostatním to třeba nechutnalo.

Kromě studeného pití jsme ochutnaly i horké. Tedy, upřímně horké moc nebylo, spíš vlažné. I přes to, že bylo léto a vedro, že jsme se v Havlíčkových sadech malém vypařily. Cappuccino(59,-) by podle nás mělo být tak akorát horké, aby ho bylo možné hned konzumovat, což se kvůli tomu návalu lidí nepovedlo. Za co má ale Monolok plusové body, je povedený latte art. Cukr jsme dostaly jen jeden malý sáček. A jelikož byla káva opravdu hořká, musely jsme si pro další dojít ze zahrádky až k baru, což znamenalo projít celou kavárnou. Vodu jsme ke kávě nedostaly, ale máme za to, že na baru bylo možné si do skleničky vodu zdarma nalít.

Nápoje hodnotíme 4,5 hvězdičkami z 5.

Ze snídaní jsme vybraly něco cenově přijatelného a chutného. Jako první jsme ochutnaly croissant s domácí marmeládou (65,-). Byl dobrý, na vrchu křupavý a vevnitř vláčný. Domácí marmeláda byla podle Jíti buď meruňková nebo 🍑 broskvová. A podávali jí v malé mističce. Bylo cítit, že byla domácí a byla opravdu dobrá. Spolu s marmeládou bylo v další malé mističce doneseno i máslo. Jen nemuselo být posypáno pepřem, to bylo trochu zvláštní.


Jako druhé jídlo jsme si vybraly krémová míchaná vajíčka spolu s listovým salátkem a croissantem (130,-). Konktrétně Eli s Veru. Vajíčka byla moc dobrá, jen Veru připadala málo slaná. Salát byl pokapaný olivovým olejem a jednalo se pouze o polníček, rukolu a špenát. Croissant, jak nahoře popisuje Jíťa byl lahodný a měkký. Snídaně tedy zvolená skvěle.


Jídlo hodnotíme 4,5 hvězdičkami z 5.

Celkově kavárně dáváme 4,5 hvězd z 5.

Oficiální stránku najdete zde. Rozhodně také mrkněte na jejich Instagramový profil @monolokcafe.


Věděli jste o této kavárně? A navštívil jste ji někdo z vás? Rozhodně nám to napište dolů do komentářů.

My vám děkujeme, že vás naše články baví a čtete je. Tak zase příště na viděnou 😊.

VÝHODY:

       

    


 

Holky ze Zážitky na 4

Žádné komentáře:

Okomentovat