pondělí 12. srpna 2019

Recenze: Zmrzlinář



Zdravíme vás, vzpomínáte si, jak jsme v minulé recenzi psaly o kavárně Monolok cafe. Tak jsme ten den nezůstaly pouze u ní. Zamířily jsme totiž i do nedaleké zmrzlinové pobočky, konkrétně do Zmrzlináře. Nachází se v ulici Slezská 15 na Praze 2 a mají otevřeno každý den od 13 do 19 hodin, takže nebuďte jako my a nemyslete na zmrzlinu ráno. 

Platba je možná i kartou, váš mazlíček sem může také, k Wi-Fi se zde připojíte bez problémů a jídlo si samozřejmě odnést můžete taky. Pokud vás už nyní Zmrzlinář zaujal skočte na jejich oficiální webovky (máte je zase pod článkem), najdete tam totiž hrozně moc zajímavých věcí, včetně denní nabídky. Teď už ale k interiéru.


Tato zmrzlinárna je rozměry trochu menší. Avšak to nejdůležitější v ní najdeme. Je zde jeden velký pult s několika druhy zmrzlin (takže si každý vybere) a to hned uprostřed místnosti. Po levé a pravé části nalezneme místa k sezení. Zvláštní jsou trochu šedé stěny, které se k podniku podle nás nehodí. Moc to totiž jako optimistický prostor nevypadá. Plusem ale jsou vlaječky před podnikem a místa k sezení venku za hezkého počasí.

Prostoru dáváme 4 hvězdy z 5.

 

Obsluha v tomto podniku na nás působila dost zmateně. Konkrétně ve zmrzlinárně jsme byly pouze my a nějaká paní. I tak slečna za zmrzlinovým pultem netušila, kterou konkrétní příchuť jsme zvolily. Což by asi vědět měla, když jsme ji to říkaly již 2x. Druhá slečna (pravděpodobně brigádnice) zase netušila s platbou. Sami jsme ji musely říct, kolik to stálo. Následně se nás slečna ani nezeptala, zda budeme chtít účtenku. Což nás taky překvapilo, protože ji rovnou vyhodila do koše.

Obsluze dáváme 3,5 hvězd z 5.

K nápojům vám toho moc nepovíme. Jde tu přeci hlavně o zmrzliny!

Pojďme tedy rovnou na ně. Berte prosím v potaz to, že jsme právě před necelou půl hodinou dojedly snídani. Zvolit ještě zmrzlinu proto nebyl zrovna nejlepší krok. I tak jsme se hecly a šly do toho. Veru byla dokonce nejodvážnější a vybrala si rovnou 2 varianty (broskev a madle), ale do kelímku (kornout už by byl moc). Jeden kopeček za 35,-. Jití sáhla také po mandlové příchuti a Eli po slaném karamelu. Slaný karamel už teď na začátku pomluvíme. Nebyl moc dobrý, podle Eli dělají mnohem lepší v konkurenčním podniku Crème de la Crème - článek zde.


Další 2 příchutě už byly o moc lepší. Chutnaly přesně jako jednotlivé suroviny. Broskvová zmrzlina chutnala opravdu jako skutečné broskve, což nás opravdu překvapilo. Ve všech případech byly v jednotlivých zmrzlinách kousky ať už ovoce, tak karamelu a mandlí. To bylo skvělé. Zmrzliny jsou vhodné i pro vegany, tudíž jsou bezlepkové a bezlaktózové, i kornouty jsou bezlepkové, takže se není čeho bát. Zmrzliny hodnotím takto. Chuťově byly dobré, ale spíše vodové, přesto však chutnaly jako konkrétní surovina. Kornouty docela ušly. Jo, jen tak mimochodem. Dělají zde i různé zvláštní příchutě, které jen tak nenajdete, takže až v denní nabídce na něco narazíte, určitě vyražte a napište nám, co jste ochutnali. My totiž jiné, než na odzkoušené klasiky nedáme dopustit.

Zmrzlině dáváme 4,5 hvězd z 5. Na Crème de la Crème to podle nás prostě nemá.

Celkem hodnotíme Zmrzlináře 4 hvězdami z 5.

Oficiální stránka zde.

Rozhodně vám doporučujeme instagramový profil @zmrzlinar.cz. Dávají sem totiž velice zajímavé informace o tom, z čeho je zmrzlina tvořena, nebo které příchutě jsou nejoblíbenější.


Nebojte se nám zanechat váš názor. Docela by nás zajímalo, která oblíbená příchuť u vás převládá? Máte nějakou?

Od nás je to již vše. Zatím ahoj příště.

VÝHODY:

        

    

 

Holky ze Zážitky na 4


Žádné komentáře:

Okomentovat