neděle 11. srpna 2019

Recenze: Café Letka 2.0


    

Krásné podzimní odpoledne vám všem 😊. To, čeho jsme se obávaly nejvíce, se stalo skutečností. Znovu jsme zavítaly do Cafe Letky v ulici Letohradská 44 na Praze 7. Na to, jak moc velké obavy jsme měly z této druhé návštěvy, se připravte. Více se totiž dozvíte níže. Možná vám však dáme malé doporučení. Pokud jste nečetli náš minulý článek, tak vám doporučujeme si ho přečíst ještě předtím, než se začtete do tohoto nového. Hodně toho pochopíte. Odkaz je o větu níže.

O prostorech, jsme se vám rozepisovaly už dřív, takže pokud si chcete ucelit naše představy, klikněte sem. Jediné, co některé z nás překvapilo, byla hlasitost hudby. Vzhledem k tomu, že se tam lidé překřikovali navzájem, nevíme, zda vybrat hlasitější hudbu bylo vhodné. I když některé z nás jsou pravděpodobně na jiné vlně, protože Jítě se to třeba vůbec hlasité nezdálo. Koneckonců její komentář: Ona hrála hudba 😂? Vystihuje asi vše.


Velice jsme si vychutnaly stůl sami pro sebe. Do podniku jsme dorazily někdy kolem páté odpoledne. Bylo sice plno, ale ne úplně narváno, jako v ranních hodinách. Tudíž rezervace nebyla nutná. Pokud si ji pro jistotu chcete udělat, tak telefonní číslo najdete na oficiálních stránkách kavárny (jinak než telefonicky nebo osobně rezervace udělat nejde). Takže za nás tentokrát rozhodně top!

Hodnocení dáváme stejné jako minule 4,5 hvězd z 5. Nelíbí se nám, že ostatní stoly jsou hodně blízko namačkané u sebe (tedy skoro žádné soukromý). Jinak tu atmosféru jedinečného podniku se zrcadly, květinami, dřevěnými stoly a sezením u okna stále má.

Co vám říci k obsluze. Uff. Pravděpodobně jsme měly jedno z největších štěstí. Tento den se totiž za barem pohybovali pouze muži. Obsluha má asi nějaký nový vyšší level 😄. Naprosto milí, hezcí, usměvaví a vtipkující kluci, kteří si zvládli zapamatovat naši objednávku i bez zapsání (jaksi jsme jim ani nedaly šanci a objednávku jsme na ně vychrlily, a že toho nebylo málo 😂). Na požádání nám opět poskytli cukr a donesli nám novou karafu s vodou, protože nám na stole chyběla.

Máme za to, že kdybychom si objednaly horkou čokoládu dnes, rozhodně by byla horká a chuťově dobrá. No, hned se člověku po takovém uvítání zajít tam ještě jednou.

Obsluze tentokrát dáváme 5 hvězd z 5, protože to bylo naprosto bez problémů.

Z nápojů jsme tentokrát nesáhly po horké čokoládě (raději už nikdy), ale po našem oblíbeném cappuccinu (55,-). Cappuccino bylo ze začátku hodně hořké a teplé, každopádně cukr to spravil a člověk si na tu trochu hořčejší chuť po čase zvyknul (hořký ocásek i přes slazení na konci celého loku sice stále byl, to však nemění nic na to, že to po čase opravdu člověku zachutnalo). Podle nás to bylo tím, že na tento druh kávy nejsme zvyklé. Oceňujeme také plnost šálků a coffee art naprostá pecka! Takže za Veru druhý pokus v této kavárně hodně úspěšný!

Dalším zvoleným nápojem bylo cappuccino s mandlovým mlékem (65,-). (Foto v úvodu)

Podle Eli moc dobré, bylo cítit tou pravou kávovou chutí. Jediné, co nás zamrzelo, byla káva bez obrázku, to ale není podstatné, obrázek z mandlového mléka udělat nejde. Navíc jsme narazily na jeden zajímavý článek o mléku a teď už víme, jaký je rozdíl v přípravě kávy s kravským mlékem a jiným (sójovým, kokosovým či mandlovým). Odkaz na článek zde.



Poslední nápoj, který jsme ochutnaly je ledová káva (65,-). Byla podávaná ve skleničce spolu s ledem. Ta barevnost byla úžasná. Chuťově velmi dobrá, opravdu studená a jen lehce hořká, což nevadí. Jako každá z nás, i Jíťa si nápoj přisladila.

Velkými plusovými body jsou rozhodně 3 věci.
  • Je možné si vybrat mléko do kávy jiné než kravské. Cena se pohybuje od 10,- do 15,-.
  • Mají zde hnědý třtinový cukr, o který se nebojte obsluhu požádat.
  • Na každém stole je karafa vody (my jsme si musely o ni požádat, zřejmě ji po předchozí návštěvě zapomněli dodat).
Nápoje tedy hodnotíme 4,5 hvězdami z 5.


Nemohly jsme si přece dovolit neochutnat něco z odpoledního menu. Vybraly jsme si další koláč (cheesecake to rozhodně nebyl) a nakládaný farmářský sýr.

Prvním zvoleným jídlem byl kynutý koláč s jablky (49,-).

Tak zněla cedulka u koláče ve vitríně. No, dejme tomu, že z jablek opravdu byl. To, jestli byl kynutý, tak tím si rozhodně jisté nejsme. Každopádně velkým překvapením pro nás byly mandlové lupínky, kterých bylo v koláči opravdu, opravdu hodně! Nám to vůbec nevadilo, ale ta informace o tom, že koláč obsahuje i ořechy, jaksi chyběla. Takže alergici, pozor na to! Chuťově byl koláč o trošku víc sladší, ale o 100 % lepší než minulý cheesecake. Stále to však nebylo ono. Proto raději tady koláč už ne.

Druhým jídlem, které jsme ochutnaly byl nakládaný farmářský sýr (109,-). Sýr je podáván ve skleničce s olejem spolu se sušenými rajčaty, olivami a cibulí + rukola a opečený chleba. To vše na jednom talíři. Chuťově je to OK, ale Verů to čekala trochu jemnější. Sýry všeobecně máme hodně rády. Nejlepší však podle Veru z celé skleničky byla oliva. Rukolu by Eli měla radši čerstvou, ne celou zalitou olejem. Ještě jednou bychom si to už neobjednaly, a to kvůli ceně, která nám přijde zbytečně přemrštěná 😣.

Jídlo hodnotíme 4 hvězdami z 5. No, protože to stále nestojí za nic moc.

Celkem hodnotíme tuto kavárnu na podruhé 4,5 hvězdami z 5 a dokonce uvažujeme i nad další návštěvou.

Oficiální stránku kavárny máte zdePS: Pokud se chcete mrknout na jejich insta profil, mrkněte na @cafeletka

 

Pro dnešek je to od nás všechno. My moc děkujeme, že čtete naše články a píšete nám hezké pozitivní zprávy. Proto i teď neváhejte a napište nám, zda Cafe Letka patří mezi váš top nebo ne.

My se na vás těšíme zase příště u dalšího článku.


VÝHODY:

      

    

 

Holky ze Zážitků na 4



Žádné komentáře:

Okomentovat