neděle 4. srpna 2019

Recenze: SmetanaQ Café & Bistro


    

Krásné a slunečné odpoledne nás vytáhlo ven na vycházku, no a ke správné vycházce nesmí chybět dobrá kavárna. Sluneční paprsky nás zavedly na Náplavku a od té vedly naše kroky ke SmetanaQ Café a Bistro. Tato nedávno otevřená kavárna sídlí kousek od Národního Divadla, na adrese Smetanovo nábř. 334/4, Staré město. Otevřeno mají denně, včetně víkendů od 9 hodin do 21 hodin. Milovníky umění potěší galerie, která je hned u kavárny.

Místnosti kavárny jsou prostorné a čisté. Největší zájem je o stoly, které jsou u oken a nabízejí výhled na dění na ulici i na Pražský hrad. S holkami jsme se rozhodly využít místa k sezení ve vedlejší menší místnosti, která nám zpočátku přišla klidnější. Jen však do té doby, než si k vedlejšímu stolu přisedli lidé a my měly pocit, že s námi sdílí jeden stůl, jak blízko byli.

I zde má obsluha velký bar s velkým prostorem na přípravu různých dobrot. Je dominantou místnosti v hlavní části kavárny. Nedá se přehlédnout. Při vstupu vidíme zákusky i sendviče a hned se sbíhají sliny. Obsluha sama o sobě byla vstřícná a vcelku ochotná. I když slečna, která nás obsluhovala, byla trochu zmatená. Více o obsluze a interiéru se dozvíte níže v článku.

K interiéru toho bude opět trochu více. V této kavárně nalezneme dvě velké místnosti. V té první z nich, té větší, nalezneme rozlehlý bar, několik stolků, vitrínu se zákusky a jinými pochoutkami, což už bylo řečeno výše. Hlavně zde nalezneme u zdi za dveřmi nádherný modrý klavír, na který je možno si zahrát, ten se nám opravdu hodně líbil. Jedna z naprosto nejúžasnějších věcí, které zde najdeme, je možnost posadit se přímo ve výklenku okna, ze kterého je krásný výhled na Prahu a Vltavu. K tomu zde ještě najdeme polštářky modrých barev a velmi jednoduché osvětlení, které tvoří pouhé žárovky zavěšené ze stropu.


Ve druhé místnosti, té menší, nalezneme několik stolečků se židlemi a lavičkami. Na každém stole se vyjímá květina (tady zvolili zasazené narcisky ve žlutém květináčku, jak roztomilé). Opět hezké a jednoduché osvětlení, které tomu všemu dodává ten intimnější charakter podniku. Vše je laděno do světlých barev, které dodávají lehkou a příjemnou atmosféru. Interiér nám trochu připomínal vnitřní prostory v Café Letka (článek o Letce najdete ZDE), kde se nám také velice líbilo.

Interiér hodnotíme 5 hvězdami z 5.

Pár slovy se také zmíníme o obsluze. Ta na nás zapůsobila milým dojmem, avšak trochu zmateně. Hned po příchodu nám pomohla slečna za barem vybrat místo k sezení. Jenže než se tak stalo, chvíli jsme postávaly u vitrínky s pochoutkami a čekaly na nějaké obsloužení. Následně po objednání nápojů a jídla, nám vše bylo v pořádku doneseno číšníkem, který byl velice milý a několikrát se nás přišel zeptat, zda je vše v pořádku.

Za nás má obsluha i přes trochu zmatený přístup 4,5 hvězd z 5.


A teď si povíme něco o kávě. Ve SmetaněQ jsme dostaly chuť na mléčnou horkou čokoládu a cappuccino. Cappuccino bylo moc dobré, chválíme i coffee art a cenu, kdy nás jedno cappuccino stálo 59,- Kč. Jenom malá drobnost, vůbec na stole nebyl cukr, ani poté ke cappuccinu nebyl donesen. Musely jsme pro něj jít k baru. Dlouho se však u nás na stole cukřík nezdržel, za chvilku jsme jej musely dát páru cizinců vedle, protože očividně taky žádný cukr neměli.

A teď něco málo o horké čokoládě. V nabídce byl výběr z mléčné horké čokolády a z hořké. Jejich cena je 65,- Kč.

Když si objednáváte šálek horké čokolády, očekáváte hustou konzistenci čokolády a příjemnou lahodnou chuť. Velmi nás překvapilo, že nám donesli teplé mléko a zabalený čokoládový čtvereček s tyčinkou. My si totiž měly tu čokoládu připravit samy. Nakonec to bylo i zábavné, rozpouštět čokoládu v mléku. Bohužel se nám tím celý nápoj brzy vychladl. A ne celý čtvereček se rozpustil. Jinak podle složení čokolády byla opravdu kvalitní a ta pravá.

Co se týče i jiných nápojů, najdeme zde opět nejen různé druhy kávy a čajů, ale i domácí limonády, alkoholické nápoje, vína, apod. Ke kávě je možné požádat o sójové mléko, nebo extra přídavek kávy, to vše za příplatek.

Zklamalo nás, že zde nepodávají ke kávě pitnou vodu zdarma, nýbrž si zde za filtrovanou vodu, perlivou i neperlivou účtují od 15,- Kč do 30,- Kč podle velikosti a podle druhu - perlivá/neperlivá. Tyto částky nejsou nijak závratné, avšak ke kávě voda patří.

Horké nápoje hodnotíme 4 hvězdami z 5, kvůli cukru, konzistenci čokolády a později vychladnutí nápoje a také vodě.


Jak se pomalu stává naším zvykem, tak jsme zkusily ve SmetaněQ i něco na zub. Eli si dala mrkvový dort. Stál asi kolem 60,- Kč. Byl dobrý, ale rozhodně ne nejlepší, jaký jsme si kdy daly. Třeba v LeCaveau byl určitě chutnější. O tom, ale až příště. Dort byl tak akorát sladký, což se skvěle hodilo k horké čokoládě, ale případně i ke cappuccinu. Jen je škoda, že navrch nebyla přidána nějaká poleva nebo topping, aby nebyl dort tak suchý. Porce byla docela velká, což nás mile překvapilo. A i přesto, že byl tento zákusek dobrý, velký a cenově výhodný, není to zrovna pochutina, kterou by si některá z nás objednala znovu.

Další, co jsme ochutnaly, i když si to tedy objednala Kačka, byl slaný sendvič. No, spíše to byly dva plátky toastového chleba se šunkou, ledovým salátem a vajíčkem v podobě volského oka. Něco, co si většina lidí zvládne udělat doma sama. Chuťově to bylo celkem dobré a Kačka tvrdí, že by si ho někdy dala znovu. Jen cenově nám to přišlo moc, na to, jaké ingredience byly zvolené. Toust stál kolem 60,- Kč.

Poslední jídlo, které jsme ochutnaly s Verčou, byly wafle s mascarpone a čerstvými jahodami, polité jahodovým toppingem a lehce posypané moučkovým cukrem. Nutno podotknout, že wafle byly domácí, tedy žádné kupované polotovary. Oběma nám velmi chutnalo, a dokonce jsme se shodly, že tyhle wafle byly chutnější, než z Waf-Waf, která je jimi vyhlášená. Dokonce nebyly ani drahé. Cena 135,- Kč nám přišla velmi přiměřená, jelikož chuťově byly výborné a porce byla docela štědrá. (Foto v úvodu)

Kromě těchto jídel, zde najdeme i jiné dobroty a zákusky, na které se chystáme zase někdy příště.

Celkově nám ve SmetanaQ chutnalo, a proto se nebojíme této kavárně dát 5 hvězd z 5.

Kompletně kavárna od nás má 4,5 hvězd z 5. 

Na kolik byste SmetanuQ Café & Bistro ohodnotili vy? A ti z vás, co tam nebyli, máte v plánu ji někdy navštívit? Napište nám to dolů do komentářů.

Pokud máte chuť kavárnu vidět, tak nezapomeňte nahlédnout do jejich oficiální stránky , kde se můžete dozvědět mnoho informací. I jejich Instagram stojí za zhlédnutí -> @smetanaq_cafe


My vám děkujeme, že nás čtete, doufáme, že se vám naše články líbí a zase příště ahoj 😁.


VÝHODY:

       

    


 


Holky ze Zážitky na 4


Žádné komentáře:

Okomentovat